Hjertesykdom

Nøtter og ditt hjerte: spise nøtter for hjertet helse

Å spise nøtter hjelper ditt hjerte. Oppdag hvordan valnøtter, mandler og andre nøtter bidra til å senke kolesterolet når det spises som en del av et balansert kosthold.

Spise nøtter som en del av et sunt kosthold kan være bra for hjertet. Nøtter, som inneholder umettede fettsyrer og andre næringsstoffer, er en stor snack mat, også. De er billig, lett å lagre og lett å ta med deg til jobb eller skole.

Den type mutter du spiser er ikke så viktig, selv om noen nøtter har flere hjerte-sunne næringsstoffer og fett enn gjøre andre. Valnøtter, mandler, hasselnøtter - you name it - nesten hver type mutter har mye næring pakket inn i en liten pakke. Hvis du har hjertesykdom, spise nøtter i stedet for en mindre sunn snack kan hjelpe deg lettere følge en hjerte-sunt kosthold.

Kan spise nøtter hjelpe hjertet ditt?

Folk som spiser nøtter som en del av et hjerte-sunt kosthold kan senke LDL, low-density lipoprotein eller "dårlig" kolesterol nivået i blodet. Høy LDL er en av de primære årsakene til hjertesykdom.

Spise nøtter reduserer risikoen for å utvikle blodpropper som kan føre til en dødelig hjerteinfarkt. Nøtter også forbedre helsen til slimhinnen i blodårene dine. Bevisene for hjerte-sunn fordeler av nøtter er rocke ikke solid - Food and Drug Administration bare lar mat selskaper til å si bevis "antyder, men ikke bevise" at å spise nøtter reduserer risikoen for hjertesykdommer.

Hva er i nøtter som er antatt å være hjertet sunt?

Hjertesykdom. Nøtter og ditt hjerte: spise nøtter for hjerte helse.
Hjertesykdom. Nøtter og ditt hjerte: spise nøtter for hjerte helse.

Selv om det varierer med mutter, de fleste nøtter inneholde i det minste noen av disse hjerte-sunne stoffer:

  • Umettet fett Det er ikke helt klart hvorfor, men det er antatt at de "gode" fettet i nøtter -. Både enumettet og flerumettet fett - lavere dårlige kolesterolet.
  • Omega-3-fettsyrer. Mange nøtter er også rik på omega-3 fettsyrer. Omega-3 er en sunn form for fettsyrer som synes å hjelpe hjertet ved blant annet å forebygge farlige hjerterytme som kan føre til hjerteinfarkt. Omega-3 fettsyrer er også funnet i mange typer fisk, men nøtter er en av de beste plante-baserte kilder til omega-3 fettsyrer.
  • Fiber. Alle nøtter inneholder fiber, noe som bidrar til lavere kolesterol. Fiber gjør også at du føler deg full, slik at du spiser mindre. Fiber er også antatt å spille en rolle i å forebygge diabetes.
  • Vitamin E. Vitamin E kan bidra til å stoppe utviklingen av plakk i blodårene dine, noe som kan begrense dem. Plakk utvikling i arteries kan føre til brystsmerter, koronarsykdom eller hjerteinfarkt.
  • Plantesteroler. Noen nøtter inneholder plantesteroler, et stoff som kan bidra til å senke kolesterolet. Plantesteroler blir ofte lagt til produkter som margarin og appelsinjuice for flere helsemessige fordeler, men steroler forekommer naturlig i nøtter.
  • L-arginin. Nøtter er også en kilde for L-arginin, som er et stoff som kan bidra til å forbedre helsen til blodårene ved å gjøre dem mer fleksibel og mindre utsatt for blodpropp som kan blokkere blodstrømmen.

Se også

Nøtter og ditt hjerte: spise nøtter for hjertet helse

Hva mengde nøtter regnes som sunt?

Nøtter inneholder mye fett, så mye som 80 prosent av en nøtt er fett. Selv om de fleste av dette fettet er sunt fett, er det fortsatt mye kalorier. Det er derfor du bør spise nøtter i moderate mengder. Ideelt sett bør du bruke nøtter som en erstatning for mettet fett, slik som de som finnes i kjøtt, egg og meieriprodukter.

I stedet for å spise usunn mettet fett, prøv å erstatte en håndfull nøtter. Ifølge Food and Drug Administration, spise om en håndfull (1,5 gram, eller 42,5 gram) en dag med de fleste nøtter, for eksempel mandler, hasselnøtter, peanøtter, pekannøtter, noen pinjekjerner, pistasjnøtter og valnøtter, kan redusere risikoen for hjertesykdom. Men igjen, gjør dette som en del av et hjerte-sunt kosthold. Bare spise nøtter og ikke kutte ned på mettet fett som finnes i mange meieri-og kjøttprodukter vil ikke gjøre ditt hjerte noe godt.

Spiller det noen rolle hva slags nøtter du spiser?

Muligens. De fleste nøtter synes å være generelt sunt, men noen mer enn andre. Valnøtter er en av de mest studerte nøtter, og det er blitt vist at de inneholder store mengder omega-3 fettsyrer. Mandler, macadamia nøtter, hasselnøtter og pekannøtter er andre nøtter som synes å være ganske sunt hjerte. Selv peanøtter - som er teknisk sett ikke en nøtt, men en belgfrukt, som bønner - synes å være relativt sunt. Kokos, som er teknisk sett en frukt, kan anses av noen å være en nøtt, men det ser ikke ut til å ha hjerte-sunn fordeler. Både kokos kjøtt og olje ikke har fordelene av mono-og flerumettet fett.

Husk, kan du ende opp med å kansellere ut hjerte-sunn fordeler av nøtter hvis de er dekket med sjokolade, sukker eller salt.

Her er noen ernæring informasjon om vanlige typer nøtter. Alle kalori-og fettinnhold målinger er for en unse, eller 28,4 gram (g), av usaltet nøtter.

Type mutter Kalorier Totalt fett
(Mettet / umettet fett) *
Mandler, rå 163 14 g (1,1 g/12.2 g)
Mandler, tørr stekt 169 15 g (1,1 g/12.9 g)
Brasil nøtter, rå 186 19 g (4,3 g/12.8 g)
Cashewnøtter, tørr stekt 163 13,1 g (2,6 g/10 g)
Kastanjer, stekt 69 0,6 g (0,1 g g/0.5)
Hasselnøtter (filberts), rå 178 17 g (1,3 g/15.2 g)
Hasselnøtter (filberts), tørke stekt 183 17,7 g (1,3 g/15.6 g)
Macadamia nøtter, rå 204 21,5 g (3,4 g/17.1 g)
Macadamia nøtter, tørr stekt 204 21,6 g (3,4 g/17.2 g)
Peanøtter, tørr stekt 166 14 g (2g/11.4 g)
Pekannøtter, tørr stekt 201 21 g (1,8 g g/18.3)
Pistasjenøtter, tørr stekt 161 12,7 g (1,6 g g/10.5)
Valnøtter, halvert 185 18,5 g (1,7 g g/15.9)

* Den mettede og umettede fett innholdet i hver mutter ikke summere seg til det totale fettinnholdet fordi fettet verdi kan også inneholde noen nonfatty syre materiale, så som sukkere eller fosfater.

Hva med mutter oljer? de er sunt, også?

Mutter oljer er en god kilde til omega-3 fettsyrer og vitamin E, men de mangler fiber finnes i hele nøtter. Valnøttolje er den høyeste i omega-3 fettsyrer. Nøtteoljer inneholder mettede så vel som umettede fettsyrer. Vurder å bruke mutter oljer i hjemmelaget salat dressing eller i matlaging. Når matlaging med mutter oljer, husk at de reagerer forskjellig på varme enn de vegetabilske oljer. Nøtteolje, hvis overopphetet, kan bli bitter. Akkurat som med nøtter, bruke nøtteolje i moderate mengder, som oljer inneholder mye fett og kalorier.

Se også