Hjertesykdom

Influensa skudd: spesielt viktig hvis du har hjertesykdom

Hvis du har hjertesykdom, kan influensa skudd redusere risikoen for influensa-relaterte komplikasjoner. Oppdag fordelene med å få en influensa skutt og når man skal få en.

Hvis du har hjertesykdom, kan influensasesongen være en farlig tid. Død av influensa (influensa) er mer vanlig blant personer med hjertesykdom enn blant personer med annen kronisk tilstand. Heldigvis, kan få en influensa skutt redusere risikoen for å fange influensa eller komplikasjoner av influensa.

Leger har lenge anbefalt at eldre voksne og andre høyrisikogrupper få influensa skudd, men de understreker nå viktigheten av influensa skudd for de med hjertesykdom. Den influensavaksine kan hindre tusenvis av influensa-relaterte komplikasjoner og dødsfall hvert år hos personer som har hjertesykdom.

Hvorfor er influensa skudd viktig for de med hjertesykdom?

Influensa sesonger variere fra år til år i lengde og alvorlighetsgrad. Av denne og andre grunner, er det ikke mulig å vite hvor mange influensa-relaterte dødsfall forekommer. The Centers for Disease Control and Prevention anslår en rekke influensa dødsfall i tusenvis årlig i Europa. Frekvensen av influensa-relaterte komplikasjoner er enda høyere blant personer med hjertesykdom.

Hvis du har hjertesykdom, er du på økt risiko for komplikasjoner av influensa - inkludert lungebetennelse, respirasjonssvikt, hjerteinfarkt og død. Har influensa kan også føre til dehydrering og forverre pre-eksisterende forhold, som for eksempel hjertesvikt, diabetes eller astma.

Det er en god idé å få en influensa skutt hvis du bor sammen med eller omsorg for noen som har hjertesykdom. Redusere risikoen for å få influensa vil redusere risikoen for de rundt deg.

Selv om du får influensa tross for at en influensa skutt, vil du sannsynligvis ha en mindre alvorlig tilfelle av influensa. Får en influensavaksine kan selv redusere risikoen for hjerteinfarkt dersom du har hjertesykdom.

Er det trygt å få en influensa skutt hvis jeg har hjertesykdom?

Influensa skudd er trygge for de fleste som har hjertesykdom. Få din influensa vaksine injiseres med sprøyte, som vanligvis gjøres i armen. Noen mennesker utvikler mild arm sårhet på injeksjonsstedet, en lavgradig feber (ca 99-100 F, eller 37-38 C) eller muskelsmerter. Disse bivirkningene forsvinner vanligvis i løpet av en dag eller to.

Influensa vaksine som blir gitt av nesespray (FluMist) anbefales ikke for personer med hjertesykdom fordi den er laget med levende virus som kan utløse influensa symptomer hos personer med hjertesykdom.

Hjertesykdom. Influensa skudd: spesielt viktig hvis du har hjertesykdom.
Hjertesykdom. Influensa skudd: spesielt viktig hvis du har hjertesykdom.

Snakk med legen din før du får en influensa skutt dersom:

  • Du er allergisk mot egg
  • Du har hatt en alvorlig allergisk reaksjon på influensa vaksine i det siste
  • Du har en historie med Guillain-Barre syndrom som utviklet seg etter å ha fått en influensa skutt
  • Du er syk med feber på det tidspunktet du har tenkt å få en influensa skutt

Se også

Influensa skudd: spesielt viktig hvis du har hjertesykdom

Når bør jeg få en influensa skutt?

Hvis du har hjertesykdom, får influensa skutt hvert fall når det blir tilgjengelig, vanligvis slutten av september til november. Men hvis influensa skudd er fortsatt tilgjengelig, og du ennå ikke har mottatt en vaksine, vil du likevel ha nytte av å få en influensa skutt i januar eller senere. Det er fordi influensasesongen ikke typisk topp før i januar, februar eller mars.

Må jeg få en influensa skutt fra hjertespesialisten min?

Du trenger ikke å få influensa skudd fra kardiolog din. Influensa skutt er også tilgjengelig gjennom fastlegene, noen spesialister, offentlige helse avdelinger og noen apotek. Det er best å ringe på forhånd for å finne ut om vaksinen er tilgjengelig og når. Noen steder kan kreve en avtale.

Se også