Høy protein i blodet

Definisjon

Høy blodprotein (hyperproteinemia) er et for høyt nivå av proteiner i blodet. Normalt inneholder blodet relativt små mengder av mange typer proteiner. En prøve av blod trekkes fra venen din kan testes for å måle mengder av disse ulike proteiner i blodet ditt.

Årsaker

Høy blodprotein kan være forårsaket av noe så enkelt som mild dehydrering, øke konsentrasjonen av protein i blodet. I dette tilfellet er blodproteiner bare vist å være forhøyet. Høy protein i blodet kan også være en advarsel tegn på kronisk betennelse eller infeksjon, spesielt i leveren. Forhøyede nivåer av immunsystem proteiner som produseres av benmargen kan heve bekymringer om visse benmarg sykdommer.

Høyt blodtrykk proteinnivåer også kan bli oppdaget uventet hvis en total protein test er inkludert i en gruppe av rutinemessige laboratorietester under et helse kontroll.

Mulige årsaker til høyt protein i blodet er:

En høy-protein diett ikke forårsaker høyt protein i blodet.

Årsaker som vises her er ofte forbundet med dette symptomet. Sammen med legen eller annet helsepersonell for en nøyaktig diagnose.

Når bør du oppsøke lege

Kontakt legen din hvis du opplever:

  • Kvalme eller dårlig appetitt
  • Diaré
  • Uforklarlig vekttap
  • Alvorlig utmattelse
  • Vedvarende feber
  • Prikking eller nummenhet i fingre og tær
  • Svimmelhet eller fall i blodtrykk når en står eller sitter

Hvis legen mistenker at du har en tilstand som forårsaker høyt protein i blodet, kan han eller hun anbefaler ekstra blodprøver. En total protein test kan avgjøre om du har høyt protein i blodet og hvor det kommer fra, for eksempel leveren eller benmarg. Et serum protein elektroforese (SPEP) test skiller og måler individuelle blodproteiner, som indikerer hvilke spesifikke protein typen som forårsaker dine høyt blod protein nivåer. Den SPEP er ofte gjort når en benmarg sykdom mistenkes.