Høyt antall hvite blodlegemer

Definisjon

Høyt antall hvite blodlegemer er en økning i sykdom-kampene celler (leukocytter) som sirkulerer i blodet ditt. Høyt antall hvite blodceller kalles også leukocytose.

Terskelen for høyt antall hvite blodlegemer varierer fra en medisinsk praksis til en annen. En opptelling av mer enn 11.000 leukocytter i en mikroliter blod hos voksne er generelt ansett som en høy hvite blodceller. Terskelen for et høyt antall hvite blodlegemer hos barn varierer med alder og størrelse.

Årsaker

Et høyt antall hvite blodlegemer vanligvis indikerer:

  • En økt produksjon av hvite blodlegemer til å bekjempe en infeksjon
  • En reaksjon på et stoff som øker hvite blodlegemer
  • En sykdom i benmargen, forårsaker unormalt høy produksjon av hvite blodlegemer
  • Et immunsystem lidelse som øker hvite blodlegemer

Spesifikke årsaker til høyt antall hvite blodlegemer er:

Årsaker som vises her er ofte forbundet med dette symptomet. Sammen med legen eller annet helsepersonell for en nøyaktig diagnose.

Når bør du oppsøke lege

Et høyt antall hvite blodlegemer er vanligvis funnet når legen har beordret tester for å diagnostisere en tilstand du allerede opplever. Det er sjelden et uventet funn eller bare oppdaget ved en tilfeldighet. Snakk med legen din om hva disse resultatene betyr. Et høyt antall hvite blodlegemer og resultater fra andre tester kan allerede indikere årsaken til sykdommen din, eller legen din kan foreslå andre tester for å ytterligere evaluere tilstanden din.