Igangsetting av fødsel

Definisjon

Arbeidskraft induksjon - også kjent som inducing arbeidskraft - er en prosedyre som brukes til å stimulere livmor sammentrekninger under svangerskapet før fødsel begynner på egen hånd. Vellykket arbeidskraft induksjon fører til en vaginal fødsel. En helsepersonell kan anbefale arbeidskraft induksjon av ulike grunner, først og fremst når det er bekymring for en mors helse eller barnets helse.

Ap induksjon bærer ulike risiki, inkludert infeksjoner og behovet for en C-seksjon. Noen ganger fordelene av arbeidskraft induksjon oppveier risikoen, imidlertid. Hvis du er gravid, kan forstå hvorfor og hvordan arbeidskraft induksjon er gjort forberede deg.

Se også

Hvorfor det er gjort

Å avgjøre om arbeidskraft induksjon er nødvendig, vil helsepersonell vurdere flere faktorer, inkludert din helse, barnets helse, barnets gestasjonsalder og størrelse, babyens posisjon i livmoren, og status for livmorhalsen din. Arbeidskraft induksjon kan anbefales dersom:

 • Du nærmer to uker utover forfallsdato og arbeidskraft har ikke startet naturlig
 • Vannet har brutt, men du er ikke å ha sammentrekninger
 • Det er en infeksjon i livmoren din
 • Babyen har sluttet å vokse på forventet tempo
 • Det er ikke nok fostervann rundt babyen (oligohydramniose)
 • Din morkaken har begynt å svekkes
 • Morkaken skreller bort fra den indre veggen av livmoren før levering - enten delvis eller helt (morkakeløsning)
 • Du har en medisinsk tilstand som kan sette deg eller barnet i fare, for eksempel høyt blodtrykk eller diabetes

Noen ganger arbeidskraft induksjon er en praktisk sak. Hvis du bor langt fra sykehus eller fødsel senter eller har du en historie med raske leveranser, kan en planlagt induksjon hjelpe deg å unngå en uovervåket levering. I slike tilfeller vil legen din bekrefte at babyens gestasjonsalder er minst 39 uker eller eldre før induksjon til å redusere risikoen for helseproblemer for barnet ditt.

Noen kvinner ber om arbeidskraft induksjon for enkelhets skyld eller for å unngå å forårsake et plutselig avbrudd hjemme eller på jobb, men det er generelt ikke anbefalt. Unødvendige inngrep utgjør unødig risiko - for eksempel en mulig C-delen, noe som også øker utvinningen tid og kostnader. Stol på helsepersonell for å hjelpe deg å ta den beste avgjørelsen i ditt tilfelle.

Se også

Risiko

Igangsetting av fødsel. Behovet for en C-seksjon.
Igangsetting av fødsel. Behovet for en C-seksjon.

Arbeidskraft induksjon bærer ulike risikoer, inkludert:

 • . Behovet for en c-delen Labor induksjon er mer sannsynlig å resultere i behov for en C-delen - spesielt hvis du aldri har født før og livmorhalsen ikke allerede begynt å tynne, myke og strekke (ugunstig livmorhalsen ).
 • Prematur fødsel. Induksjon arbeidskraft for tidlig kan føre til en for tidlig fødsel. Dette medfører risiko for barnet, som pustevansker.
 • Lav puls Medisinen brukes til å indusere arbeidskraft -. Oxytocin eller en prostaglandin - er kanskje provosere for mange sammentrekninger, som kan minske barnets oksygentilførsel og lavere babyens hjertefrekvens.
 • Infeksjon. Arbeiderpartiet induksjon øker risikoen for infeksjon for både mor og baby.
 • Navlestreng problemer. Arbeiderpartiet induksjon øker risikoen for navlestrengen gli inn i skjeden før levering (navlestreng prolaps), som kan komprimere ledningen og redusere barnets oksygentilførsel.
 • Uterusruptur. Uterusruptur er en sjelden, men alvorlig komplikasjon som livmor tårer åpne langs arret linje fra en tidligere keisersnitt eller større livmor kirurgi. En nødsituasjon C-seksjonen er nødvendig for å forhindre livstruende komplikasjoner.
 • Blødning etter fødsel. Arbeiderpartiet induksjon øker risikoen for at din livmor musklene vil ikke ordentlig kontrakt etter at du føder (uterusatoni), som kan føre til alvorlig blødning etter fødselen.

Arbeidskraft induksjon er ikke egnet for alle. Arbeidskraft induksjon kan ikke være et alternativ hvis:

 • Du har hatt en tidligere C-delen med en klassisk snitt eller en større operasjon på livmor
 • Morkaken blokkerer livmorhalsen (placenta previa)
 • Babyen blir liggende på tvers i livmoren (tverrgående fetal løgn)
 • Du har en aktiv genital herpes infeksjon
 • Din fødselskanalen er for liten til å gi rom for en normal arbeidskraft eller fødsel

I tillegg, hvis du har hatt en tidligere C-delen med en lav tverrgående snitt og har arbeid indusert, vil du bli nøye overvåket. Hvis du har hatt en tidligere keisersnitt eller større livmor kirurgi og har arbeid indusert, vil helsepersonell unngå visse medisiner for å redusere risikoen for uterusruptur.

Se også

Hvordan du forbereder

Arbeidskraft induksjon er gjort på et sykehus eller birthing sentrum, hvor du og barnet ditt kan overvåkes og arbeidskraft og levering tjenester er lett tilgjengelige. Imidlertid kan noen forberedende skritt må gjøres før opptak.

Se også

Hva du kan forvente

Under prosedyren
Det finnes ulike metoder for å indusere arbeidskraft. Avhengig av omstendighetene, helsepersonell kan:

 • Stripe eller feie amniotic membraner. Med denne teknikken, helsepersonell setter hans eller hennes hansker finger utover livmorhalsen åpningen og roterer det å skille amniotic sac fra veggen av livmor. Denne teknikken kan gjøres i løpet av et kontor besøk og ikke virkelig indusere arbeidskraft. Imidlertid kan det sette fart i begynnelsen av spontan arbeidskraft - spesielt hvis livmorhalsen allerede har begynt å utvide seg. Du kan oppleve intense kramper og spotting. Hvis blødningen blir tyngre enn en normal menstruasjon, kan du kontakte helsepersonell.
 • Modnes livmorhalsen. Noen ganger syntetiske prostaglandiner, som kan tas gjennom munnen eller plassert inne i skjeden, blir brukt til å strekke livmorhalsen. I andre tilfeller er mekaniske dilators brukes - for eksempel en liten ballong-tipset kateter eller små stenger laget av tang (laminaria). Ballongen-tipset kateter settes utover livmorhalsen åpningen. Saltløsning injisert gjennom kateteret utvider ballongen, forårsaker livmorhalsen å utvide seg. Dilatorer innsettes i livmorhalsen absorbere fuktighet og bli tykkere, åpning i livmorhalsen. Bruk av laminaria kan forårsake kramper. Modning av livmorhals teknikker er vanligvis gjort på sykehuset. Etter prostaglandin bruk, vil sammentrekninger og babyens hjertefrekvens utgangspunktet overvåkes.
 • Bryte vann. Med denne teknikken, også kjent som en amniotomy eller sprekker membranene, gjør helsepersonell en liten åpning i amniotic sac med en tynn plast krok. Du kan føle en varm sprut av væske når sac åpnes. En amniotomy gjøres vanligvis bare hvis livmorhalsen er delvis utvidet og tynnet og babyens hode er dypt inne i bekkenet. Babyens hjertefrekvens vil bli overvåket før og etter inngrepet. Din helsepersonell vil undersøke fostervann etter spor av avføring avfall (mekonium).
 • Bruk en intravenøs medisinering På sykehuset, kan helsepersonell gi deg en syntetisk versjon av oxytocin (Pitocin) -. Et hormon som får livmoren til kontrakten. Oxytocin er mer effektiv på å indusere arbeidskraft hvis livmorhalsen allerede har begynt å utvide seg og tynt. Medisinen brukes også til å forsterke eller stimulere sammentrekninger hvis arbeid ikke går framover. Dine sammentrekninger og babyens hjertefrekvens vil bli kontinuerlig overvåket.
Navlestreng problemer. Blødning etter fødsel.
Navlestreng problemer. Blødning etter fødsel.

Husk at helsepersonell kan også bruke en kombinasjon av disse metodene for å indusere arbeidskraft.

Hvor lang tid det tar for arbeidskraft for å starte avhenger av hvordan kroppen din reagerer på induksjon teknikker. Hvis livmorhalsen trenger tid til å modnes, kan det ta to dager før fødsel begynner. Hvis du bare trenger en liten push, kan du bli holdt babyen i armene dine i løpet av noen timer.

Sammentrekninger kan bli sterkere og mer smertefull tidligere i indusert arbeidskraft enn de ville gjort i en naturlig forekommende arbeidskraft. Hvis avslapping og pusteteknikker er ikke nok til å kontrollere smerten, be om avlastning. Din helsepersonell kan anbefale en epidural blokk eller andre alternativer.

Etter inngrepet
I de fleste tilfeller fører arbeid induksjon til en vellykket vaginal fødsel. Hvis arbeidskraft induksjon ikke fører til levering, kan en C-delen være nødvendig.

De sakene som fører til en induksjon kan kreve spesiell omsorg under utvinning. Hvis du har en vellykket vaginal fødsel etter induksjon, kan det ikke være noen konsekvenser for fremtidige svangerskap. Hvis induksjon fører til en C-delen, kan helsepersonell hjelpe deg å avgjøre om du skal forsøke en vaginal fødsel med påfølgende graviditet eller for å planlegge en gjentakelse keisersnitt.

Se også