Influensa (influensa)

Influensavaksine: det beste alternativet for å unngå influensa

Å få en influensa skutt beskytter ofte du fra å komme ned med influensa. Og selv om influensavaksine gir ikke alltid total beskyttelse, er det verdt å komme.

Årets influensavaksine vil gi beskyttelse mot H1N1 influensa (svineinfluensa)-viruset i tillegg til to andre influensavirus som forventes å være i omløp denne influensasesongen. En ny vaksine som beskytter mot fire stammer av viruset vil også være tilgjengelig, så vil en høy dose influensa vaksine for voksne i alderen 65 år og eldre.

Influensa er en luftveisinfeksjon som kan føre til alvorlige komplikasjoner, særlig til små barn og eldre voksne. Influensa skudd er den mest effektive måten å forebygge influensa og dens komplikasjoner. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler at alle seks måneders alder eller eldre skal vaksineres årlig mot influensa.

Her er svarene på vanlige spørsmål om influensa skudd.

Når er influensa vaksine tilgjengelig?

Fordi influensa vaksine fremstilles ved private produsenter, avhenger sin tilgjengelighet på når produksjonen er avsluttet. For 2013-2014 influensa sesongen, har produsentene indikert utskipningsvolum å begynne i august og fortsetter gjennom hele september og oktober til all vaksine er fordelt. Leger og sykepleiere oppfordres til å begynne å vaksinere sine pasienter så snart influensa vaksine er tilgjengelig i sine områder.

Det tar opptil to uker å bygge immunitet etter en influensa skutt, men du kan ha nytte av vaksinen selv om du ikke får det før etter influensasesongen starter.

Hvorfor trenger jeg å få vaksinert hvert år?

Nye influensa vaksiner er gitt ut hvert år for å holde tritt med raskt tilpasse influensa virus. Fordi influensavirus utvikler seg så raskt, kan fjorårets vaksine ikke beskytte deg mot årets virus.

Etter vaksinasjon, produserer immunforsvaret antistoffer som vil beskytte deg fra vaksine virus. Generelt, men antistoff nivåer begynner å avta over tid - en annen grunn til å få en influensa skutt hvert år.

Hvem bør få influensa vaksine?

The CDC anbefaler årlige influensa vaksiner for alle alder 6 måneder eller eldre. Vaksinasjon er spesielt viktig for personer med høy risiko for influensa komplikasjoner, inkludert:

 • Gravide kvinner
 • Eldre voksne
 • Små barn

Kroniske medisinske tilstander kan også øke risikoen for influensa komplikasjoner. Eksempler på dette er:

 • Astma
 • Kreft eller kreftbehandling
 • Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS)
 • Cystisk fibrose
 • Diabetes
 • HIV / AIDS
 • Nyre-eller leversykdom
 • Fedme

Hvem bør ikke få influensa skutt?

Sjekk med legen din før du mottar en influensa vaksine dersom:

 • Du er allergisk mot egg. Inneholder Noen influensa vaksiner ørsmå mengder egg proteiner. Hvis du har et egg allergi eller følsomhet, vil du sannsynligvis være i stand til å motta en influensa vaksine - men du trenger å ta spesielle forholdsregler, for eksempel å vente på legekontoret i minst 30 minutter etter vaksinasjon i tilfelle av en reaksjon. Det er også en influensa vaksine som ikke inneholder egg proteiner, Food and Drug Administration (FDA) godkjent for bruk hos personer 18 år og eldre. Konsultere legen din om dine muligheter.
 • Du hadde en alvorlig reaksjon på en tidligere influensa vaksine. Den influensa vaksine er ikke anbefalt for alle som hadde en alvorlig reaksjon på en tidligere influensa vaksine. Sjekk med legen din først, though. Noen reaksjoner kan ikke være relatert til vaksinen.

Se også

Influensavaksine: det beste alternativet for å unngå influensa

Hva er mine influensa vaksine levering alternativer?

Influensa vaksine kommer i to former:

 • En skutt. En influensavaksine inneholder en inaktivert vaksine laget av drept virus. Injeksjonen blir vanligvis gitt i armen. En intradermal (i huden) vaksine er også tilgjengelig for folk 18-64 år. Fordi virus i denne vaksinen er drept (inaktivert), vil skuddet ikke føre til at du får influensa, men det vil gjøre kroppen din til å utvikle antistoffer som er nødvendige for å avverge influensavirus.
 • En nesespray. Den nesespray vaksinen består av en lav dose av levende, men svekket, influensa virus og er godkjent for bruk hos friske mennesker 2-49 år som ikke er gravid. Vaksinen gir ikke influensa, men det be en immunrespons i nesen og øvre luftveier, samt hele kroppen din.

Hva er de viktigste forskjellene mellom en influensa skutt og nesesprayen vaksine?

Både influensa skutt og nesespray bidra til å beskytte deg mot influensa. Men det er forskjeller du bør vurdere før du bestemmer mellom de to.

Influensavaksine Nesespray
Administreres gjennom en nål - trenger du en injeksjon Administreres gjennom en spray - vil du ikke trenger en injeksjon
Inneholder drept virus - du kan ikke passere influensa sammen til noen andre Inneholder svekket levende virus som ikke vil gi deg influensa, men det kan i sjeldne tilfeller overføres til andre
Godkjent for bruk i mennesker 6 måneder og eldre Godkjent for drektige, friske mennesker i alderen 2-49 år
Kan brukes hos personer med økt risiko for influensa-relaterte komplikasjoner, inkludert gravide kvinner og de med kroniske medisinske tilstander Ikke gitt til de med kroniske medisinske tilstander eller undertrykt immunforsvar, eller til barn og ungdom som får aspirin terapi

Kan vaksinen gi meg influensa?

Nei influensa vaksine ikke kan gi influensasykdom. Men du kan utvikle influensalignende symptomer - til tross for få en influensa skutt - for en rekke årsaker, blant annet:

 • Reaksjon på vaksinen. Noen mennesker opplever muskelsmerter og feber etter en dag eller to etter å ha mottatt en influensavaksine. Dette kan være en bivirkning av kroppens produksjon av beskyttende antistoffer. Den nasale vaksinen kan forårsake rennende nese, hodepine og sår hals.
 • Den to-ukers vinduet. Det tar ca to uker for influensa skutt å få full effekt. Hvis du er utsatt for influensavirus like før eller i løpet av denne tidsperioden, kan du fange influensa.
 • Feilaktige influensa virus. I noen år, gjør influensavirus som brukes for vaksinen ikke matche de virus som sirkulerer under influensasesongen. Hvis dette skjer, vil influensavaksine være mindre effektive, men kan fortsatt tilby noen beskyttelse.
 • Andre sykdommer. Mange andre sykdommer, som for eksempel forkjølelse, også produsere influensa-lignende symptomer. Så du tror kanskje du har influensa når du faktisk ikke.

Hva slags beskyttelse gjør influensa vaksine tilbudet?

Influensa (influensa). Du er allergisk mot egg.
Influensa (influensa). Du er allergisk mot egg.

Influensavaksiner er ikke 100 prosent effektiv. Ifølge CDC, i siste influensa sesonger når kampen mellom influensavaksine og sirkulerende stammer av influensa-viruset er nær, er en influensa skutt mellom 60 og 70 prosent effektive i warding av influensa i alle aldersgrupper til sammen.

Kan jeg senke min risiko for influensa uten å få en influensa skutt?

Med eller uten influensavaksine, kan du ta skritt for å beskytte deg mot influensa og andre virus. God hygiene er fortsatt den primære forsvar mot smittsomme sykdommer.

 • Vask hendene ofte og grundig med såpe og vann.
 • Bruk en alkohol-basert rensemiddel på hendene hvis vann og såpe ikke er tilgjengelig.
 • Unngå å berøre dine øyne, nese eller munn når det er mulig.
 • Unngå folkemengder når influensa er mest utbredt i ditt område.

Se også