Inkompetente livmorhalsen

Definisjon

En inkompetent cervix, også kalt en utilstrekkelig livmorhalsen, er en tilstand som oppstår når svake cervical vev forårsaker eller bidrar til for tidlig fødsel eller tap av en ellers sunn graviditet.

Før svangerskapet livmorhalsen - er normalt lukket og stiv - den nedre delen av livmoren som kobles til vagina. Som svangerskapet utvikler seg, og du forberede seg til å føde, livmorhalsen gradvis mykner, minsker i lengde (effaces) og åpnes (utvider seg). Hvis du har en inkompetent cervix, kan det hende at livmorhalsen begynner å åpne for tidlig - forårsaker du å føde for tidlig.

En inkompetent cervix kan være vanskelig å diagnostisere og, som et resultat, å behandle. Hvis livmorhalsen begynner å åpne tidlig, kan det hende at helsepersonell anbefaler forebyggende medisiner under svangerskapet, hyppige ultralydundersøkelser eller en prosedyre som lukker livmorhalsen med sterke sting (cervical cerclage).

Symptomer

Hvis du har en inkompetent cervix, kan du ikke opplever noen tegn eller symptomer som din livmorhalsen begynner å åpne tidlig i svangerskapet. Mildt ubehag i løpet av flere dager eller uker er mulig, imidlertid, med start ved uke 15 til uke 20 av svangerskapet. Vær på utkikk etter:

 • En følelse av bekken press
 • En ryggsmerter
 • Milde magekramper
 • En endring i utflod
 • Lett blødning fra skjeden

Risikofaktorer

Ulike faktorer kan øke risikoen for en inkompetent cervix. For eksempel:

 • Medfødte tilstander. Livmor unormalt og genetiske forstyrrelser som påvirker en fibrøs type protein som utgjør kroppens bindevev (kollagen) kan føre til en inkompetent cervix. Eksponering for dietylstilbestrol (DES), en syntetisk form av hormonet østrogen, før fødsel også har vært knyttet til cervikal insuffisiens.
 • Obstetrisk traume. Hvis du opplevd en cervical tåre under et tidligere arbeid og levering, kan du ha en inkompetent cervix.
 • Visse livmorhalsen prosedyrer Ulike kirurgiske prosedyrer -. Inkludert en prosedyre som brukes til å ta en prøve av livmorhalsen vev (cervical biopsi) og en behandling som bruker en elektrisk strøm for å fjerne sykt vev fra livmorhalsen (elektrisk slynge excision prosedyre, eller LEEP) - kan bidra til cervical insuffisiens.
 • . Dilatasjon og utskrapning (d & c) Denne prosedyren brukes til å diagnostisere eller behandle ulike livmor forhold - for eksempel kraftig blødning - eller for å fjerne livmorslimhinnen etter en spontanabort eller abort. Det kan føre til strukturell skade på livmorhalsen.

Begrenset forskning antyder også at svarte kvinner kan ha økt risiko for livmorhalskreft insuffisiens. Videre studier er nødvendig for å fastslå de underliggende årsakene.

Hvis du har en uvanlig kort livmorhals, er du på økt risiko for prematur fødsel. Men mange kvinner som har en naturlig kort cervix levere på sikt.

Se også

Komplikasjoner

Inkompetente livmorhalsen. Medfødte tilstander.
Inkompetente livmorhalsen. Medfødte tilstander.

En inkompetent cervix utgjør risiko for svangerskapet - spesielt i andre trimester - inkludert:

 • Prematur fødsel
 • Graviditet tap

Hvis babyen er født for tidlig, kan han eller hun har helsemessige bekymringer - inkludert lav fødselsvekt, pustevansker og underutviklede organer. Barn som er født for tidlig har også en høyere risiko for lærevansker og atferdsvansker. Risikoen er størst for barn født før 32 uker av svangerskapet.

Se også

Forberedelser til din avtale

Hvis du er gravid og har noen risikofaktorer for en inkompetent cervix eller opplever du noen symptomer i løpet av andre trimester som tyder på at du kan ha en inkompetent cervix, ta kontakt med helsepersonell umiddelbart. Avhengig av omstendighetene, kan det hende du trenger umiddelbar medisinsk behandling.

Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, samt hva du kan forvente fra helsepersonell.

Hva du kan gjøre
Før timen din, vil du kanskje:

 • Spør om pre-avtale begrensninger. I de fleste tilfeller vil du bli sett umiddelbart. Hvis ikke det er tilfelle, spør om du bør begrense dine aktiviteter mens du venter på din avtale.
 • Finn en kjær eller venn som kan bli med deg for din avtale. Frykt og angst kan gjøre det vanskelig å fokusere på hva helsepersonell sier. Ta noen sammen som kan hjelpe huske all informasjon.
 • Skriv ned spørsmål å spørre legen din. På den måten vil du ikke glemmer noe viktig at du ønsker å spørre, og du kan gjøre det meste av din tid med helsepersonell.

Nedenfor er noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din om en inkompetent cervix. Hvis flere spørsmål oppstå for deg under ditt besøk, ikke nøl med å spørre.

 • Har min livmorhalsen begynt å åpne? Hvis ja, hvor mye?
 • Er det noe jeg kan gjøre for å bidra til å forlenge min graviditet?
 • Er det noen behandling som kan forlenge min graviditet eller hjelpe barnet?
 • Trenger jeg å være på sengeleie? I så fall, hvor lenge? Hva slags aktiviteter vil jeg være i stand til å gjøre? Må jeg være på sykehuset?
 • Hvilke tegn eller symptomer bør føre meg til å ringe deg?
 • Hvilke tegn eller symptomer bør føre meg til å dra til sykehuset?
 • Hva vil skje med barnet mitt hvis han eller hun er født nå? Hva kan jeg forvente?

Hva du kan forvente av helsepersonell
Din helsepersonell vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål, blant annet:

 • Når fikk du først merker at tegn eller symptomer?
 • Har du hatt noen sammentrekninger eller endringer i utflod?
 • Har du hatt noen tidligere svangerskap, spontanaborter eller cervical operasjoner at jeg ikke er klar over?
 • Hvor lang tid vil det ta deg å komme til sykehuset i en nødssituasjon, herunder tid til å ordne eventuelle nødvendige barnepass, transport og så videre?
 • Har du venner eller kjære i nærheten som kunne ta vare på deg hvis du trenger sengeleie?

Tester og diagnose

En inkompetent cervix kan detekteres bare under graviditet, og selv da diagnose kan være vanskelig - særlig under en første graviditet. Til å diagnostisere en inkompetent cervix, vil helsepersonell dokumentere eventuelle symptomer du opplever. Dessuten vil helsepersonell spør om din medisinske historie. Sørg for å fortelle legen din hvis du har opplevd andre trimester av svangerskapet tap eller du hadde en cervical tåre under et tidligere arbeid og levering.

Forberedelser til din avtale. Visse livmorhalsen prosedyrer.
Forberedelser til din avtale. Visse livmorhalsen prosedyrer.

Din helsepersonell kan bestemme du har en inkompetent cervix hvis du har:

 • En historie om smertefri cervical dilatasjon og andre trimester leveranser
 • En historie om korte arbeid og gradvis tidligere leveranser i tidligere svangerskap
 • Avansert cervical dilatasjon og effacement før uke 28 av svangerskapet uten smertefulle sammentrekninger, vaginal blødning, vann bryte (ødelagte membraner) eller infeksjon

Tester og prosedyrer for å diagnostisere en inkompetent cervix i andre trimester er:

 • Transvaginal ultralyd. Dersom fosterets membraner er ikke i livmorhalsen kanalen eller vagina, vil helsepersonell bruke transvaginal ultralyd for å vurdere lengden på livmorhalsen din, finne ut hvor mye din livmorhalsen har utvidet og undersøke fosterets membraner. I løpet av denne type ultralyd, er en slank svinger plasseres i skjeden din til å sende ut lydbølger og samle refleksjonene av livmorhalsen og nedre livmor på en skjerm.
 • Bekken eksamen. Din helsepersonell vil undersøke livmorhalsen for å se om den amniotic sac har begynt å stikke gjennom åpningen av livmorhalsen (prolapsed fosterhinnene). Dersom fosterets membraner er i livmorhalsen kanalen eller vagina, har du en inkompetent cervix. Din helsepersonell vil se etter tegn på eventuelle medfødte tilstander eller livmorhalskreft tårer som kan føre til en inkompetent cervix. Din helsepersonell vil også sjekke for sammentrekninger og, om nødvendig, overvåke dem.
 • Laboratorietester. Dersom fosterhinnene er synlige og en ultralyd viser tegn på betennelse, men du ikke har symptomer på en infeksjon, kan helsepersonell teste en prøve av fostervannet (fostervannsprøve) for å diagnostisere eller utelukke en infeksjon i amniotic sac og væske (chorioamnionitis).

Husk, det finnes ingen tester som kan gjøres før svangerskapet for å sikkert forutsi en inkompetent cervix. Imidlertid kan visse tester gjort før graviditet bidra til å oppdage livmor unormalt som kan forårsake en inkompetent cervix. For eksempel kan helsepersonell foreslår en ultralyd eller magnetisk resonans imaging (MRI) - en prosedyre som bruker et magnetfelt og radiobølger for å lage detaljerte bilder av organer og vev i kroppen din. I noen tilfeller, hysterosalpingography - en prosedyre som bruker røntgen for å undersøke innsiden av livmor, eggledere og omegn - anbefales.

Se også

Behandlinger og medisiner

Behandlinger for eller tilnærminger til å håndtere en inkompetent cervix kan omfatte:

 • Progesterontilførsel. Hvis du har en historie med for tidlig fødsel, kan det hende at helsepersonell foreslår ukentlige bilder av en form av hormonet progesteron som heter hydroxyprogesterone caproate (Makena) under andre trimester. Imidlertid trengs det mer forskning for å finne ut hvordan progesteron kan spesielt hjelpe kvinner som har cervical insuffisiens. Progesteron heller ikke er anbefalt for gravide med mer enn én baby.
 • Serielle ultralydundersøkelser. Hvis du har en historie med tidlig prematur fødsel, kan det hende at helsepersonell begynner nøye overvåking av lengden på livmorhalsen din ved å gi deg ultralydundersøkelser annenhver uke fra uke 15 til uke 24-26 av svangerskapet. Hvis livmorhalsen begynner å åpne eller blir kortere enn en viss lengde, kan det hende at helsepersonell anbefaler cervical cerclage.
 • Cervical cerclage. Hvis du er mindre enn 24 uker gravid eller har en historie med tidlig tidlig fødsel og en ultralyd viser at livmorhalsen åpner, en kirurgisk prosedyre som kalles cervical cerclage kan bidra til å forhindre for tidlig fødsel. I løpet av denne prosedyren, er livmorhalsen sydd lukket med sterke suturer. Stingene kan bli fjernet i løpet av den siste måneden av svangerskapet eller under fødselen. Hvis du har en historie med premature fødsler som er sannsynlig på grunn av cervical insuffisiens, kan det hende at helsepersonell anbefaler også cervical cerclage før livmorhalsen begynner å åpne (profylaktisk cerclage). Denne prosedyren er vanligvis gjort før uke 14 av svangerskapet. Cervical cerclage er ikke hensiktsmessig for alle i fare for prematur fødsel, imidlertid. Sørg for å snakke med helsepersonell om risikoen og fordelene av cervical cerclage.

Din helsepersonell kan også anbefale bruk av en enhet som passer inni skjeden og er utformet for å holde livmoren på plass (pessar). Et pessar kan brukes for å bidra til å minske trykket på cervix. Imidlertid er videre forskning for å finne ut om et pessar er en effektiv behandling for cervical insuffisiens.

Se også

Livsstil og hjem rettsmidler

Hvis du har en inkompetent cervix, kan det hende at helsepersonell anbefaler å begrense seksuell aktivitet eller begrense visse fysiske aktiviteter. Sengeleie kan være foreskrevet i noen tilfeller, selv om det ikke er en velprøvd middel for å hindre for tidlig fødsel.

Mestring og støtte

Hvis du har en inkompetent cervix, kan du føle deg engstelig om din graviditet. Du kan være redd for å tenke på fremtiden, og prenatal besøk kan gjøre deg spesielt nervøs - i frykt for at du vil høre dårlige nyheter.

Dessverre kan angst påvirker helsen din og babyens helse. Rådfør deg med helsepersonell om sunne måter å holde seg rolig. Noen studier tyder på at visse teknikker, for eksempel forestille hyggelige gjenstander eller erfaringer eller lytter til musikk, kan redusere angst under svangerskapet.

Hvis du føder for tidlig, vil det ikke påvirke din fysiske utvinning fra fødsel. Avhengig av når du føder, derimot, kan barnet trenge intensiv medisinsk behandling. Du kan være bekymret for de mulige langsiktige effekter for barnet ditt. Som forelder til en prematur nyfødt, kan du også føler at du gjorde noe for å forårsake for tidlig fødsel eller at du kunne ha gjort mer for å hindre det. Hvis du opplever skyldfølelse, snakke med din partner og kjære, samt helsepersonell. Prøv å fokusere energien på omsorg for og bli kjent med barnet ditt.

Forebygging

Du kan ikke hindre en inkompetent cervix - men det er mye du kan gjøre for å fremme et sunt, full sikt graviditet. For eksempel:

 • Oppsøk vanlig svangerskapskontroll. Prenatal besøk kan hjelpe helsepersonell overvåke helsen din og babyens helse. Nevn noen tegn eller symptomer som angår deg, selv om de virke dum eller uviktig.
 • Spis et sunt kosthold. Under graviditet, trenger du mer folsyre, kalsium, jern og andre viktige næringsstoffer. En daglig prenatal vitamin - en ideell start et par måneder før befruktning - kan bidra til å fylle noen kosttilskudd hull.
 • Opp i vekt klokt Å få riktig mengde vekt kan støtte barnets helse -., Og gjøre det lettere å miste de ekstra pounds etter levering. En vektøkning på 25-35 pounds (ca 11-16 kilo) er ofte anbefalt for kvinner som har en sunn vekt før svangerskapet. Hvis du er overvektig før du bli gravid, må du kanskje få mindre vekt. Hvis du bærer tvillinger eller trillinger, må du kanskje få mer vekt. Arbeid med helsepersonell for å finne ut hva som er riktig for deg.
 • Unngå risikable stoffer. Hvis du røyker, sluttet. Alkohol og illegale rusmidler er off-limits, også. I tillegg medisiner av alle typer - også de tilgjengelige over-the-counter - fortjener forsiktighet. Få helsepersonell er OK før du tar noen medisiner eller kosttilskudd.

Hvis du har en inkompetent cervix, er du i fare for tidlig fødsel eller abort i senere svangerskap. Hvis du vurderer å bli gravid igjen, jobbe med helsepersonell til å forstå risiko og hva du kan gjøre for å fremme en sunn graviditet.

Se også