Iskrem hodepine

Definisjon

Iskrem hodepine er korte, stikkende hodepine som kan skje når du spiser eller drikker noe kaldt. Ice spretter, slushy frosne drinker, iskrem og andre kald mat og drikke kan ha samme "hjerne-freeze" effekt.

Men det er gode nyheter. De fleste iskrem hodepine er borte på den tiden det vil ta deg til å si sin medisinske navnet - ". Hodepine tilskrives inntak eller inhalasjon av en kald stimulus"

Symptomer

Iskrem hodepine symptomer inkluderer:

  • Skarp, stikkende smerte i pannen
  • Smerter som topper ca 30 til 60 sekunder etter at den begynner
  • Smerter som sjelden varer lenger enn fem minutter

Når bør du oppsøke lege
Fordi iskrem hodepine gå bort på egenhånd kort tid etter at de starter, er det ikke nødvendig å oppsøke lege.

Årsaker

Iskrem hodepine er forårsaket av kaldt materiale beveger seg over taket av munnen og baksiden av halsen din, som skjer når du spiser iskrem raskt eller svelge en kald drink. Forskere er fortsatt usikker på om den eksakte mekanismen som forårsaker denne smerten.

En teori antyder at kald mat eller drikke kan midlertidig endre blodgjennomstrømningen i hjernen, forårsaker en kort hodepine. Noen forskere mistenker at smerten er henvist fra munnen til hodet via trigeminusnerven, som leverer sensorisk informasjon fra ansiktet og munnen til hjernen.

Risikofaktorer

Iskrem hodepine kan påvirke noen. Men du kan være mer utsatt for iskrem hodepine eller har mer-alvorlige iskrem hodepine hvis du er utsatt for migrene. Det hodepine kan også være mer vanlig blant personer med en historie med hodeskader.

Behandlinger og medisiner

Iskrem hodepine trenger ikke behandling. Vanligvis forsvinner smertene raskt etter kald mat eller drikke er svelget.

Forebygging

For å hindre iskrem hodepine, prøver å spise kald mat og drikke kalde drikker sakte. Den eneste måten å definitivt unngå å få en iskrem hodepine er å unngå kald mat eller drikke som forårsaker dem.