Knee osteotomi

Definisjon

Knee osteotomi er et kirurgisk inngrep som kan anbefales hvis du har leddgikt skade på bare ett område av kneet. I kne osteotomi, fjerner en kirurg eller legger en kile av bein til øvre shinbone (tibia) eller lavere lårbeinet (femur). Dette bidrar til å forskyve kroppsvekten vekk den ødelagte delen av kneet felles.

Knee osteotomi er oftest utført på folk som kan vurderes for ung for en total kneoperasjon. Totalt kneerstatninger slites ut mye raskere hos personer under 55 år enn hos personer over 70 år.

Mange mennesker som gjennomgår kneet osteotomi vil til slutt må en total kneoperasjon - vanligvis ca 10 til 15 år etter at kneet osteotomi.

Se også

Hvorfor det er gjort

Slick brusk tillater endene av bein i en sunn kneet å bevege seg jevnt mot hverandre. I slitasjegikt, er dette brusk og slitte bort - å skape en ru overflate.

Den nedre delen av lårbenet har to knotter som beveger seg mot det flatere overflate av toppen av skinnebenet. Hvis leddgikt skade påvirker bare ett av disse knotter, kan det gjøre kneet ujevn - slik at det å bøye seg innover eller utover. Fjerne eller legge en kile av bein i øvre shinbone eller lavere lårbeinet kan hjelpe rette ut denne bukker og skifte vekten til uskadet del av kneleddet.

Se også

Risiko

Risiko for kneet osteotomi kan omfatte:

  • Infeksjon i benet eller i de omgivende bløtvev
  • Unnlatelse av biter av bein å strikke sammen
  • Skader på nerver eller blodårer rundt kneet

Se også

Hvordan du forbereder

Før operasjonen vil kirurgen få røntgen og avgjøre om en osteotomi er hensiktsmessig og hvor mye korreksjon av misdannelse er planlagt.

Fordi du vil motta anestesi, må du avstå fra å spise eller drikke før prosedyren. Hvis du tar daglig medisiner, følge kirurgens instruksjoner om å ta dem om morgenen av operasjonen.

Se også

Hva du kan forvente

Under prosedyren
Etter at du er bedøvet, vil kirurgen lage et snitt over området av bein å bli renovert. Avhengig av alvorlighetsgraden og plasseringen av leddgikt skade i kneet, kan operasjonen involvere shinbone eller lårbeinet. Den vanligste formen for kne osteotomi innebærer skinnebenet.

I den enkleste utvalg av kneet osteotomi, fjerner legen en kile av bein. De skårne kanter av benene føres sammen og festes på plass med metall maskinvare. Et annet alternativ er å kutte shinbone eller lårbeinet og deretter sette inn en kile av bein, som kan tas fra bekkenet eller fra et bein bank. Metal hardware sikrer bitene sammen.

Etter inngrepet
Avhengig av kompleksiteten i operasjonen, og hvor godt du gjenopprette, kan du bo på sykehuset for en natt eller to. Du må bruke krykker i ca to måneder, slik at beinet vil gro skikkelig. Rehabilitering kan ta så lenge som seks måneder, og vil inkludere øvelser designet for å:

  • Styrke lårmusklene (quadriceps)
  • Øk kne utvalg av bevegelse
  • Forbedre balansen
Knee osteotomi. Definisjon.
Knee osteotomi. Definisjon.

Av en spenne brukes til å gi ekstra støtte til benet mens det er healing.

Se også

Resultater

I de fleste tilfeller, lindrer kne osteotomi artritt smerte og utsetter behovet for en total utskiftning av 10 til 15 år.

Se også