Kneet bukseseler for slitasjegikt

Definisjon

En knee brace for slitasjegikt kan bidra til å redusere smerte ved å forflytte vekten av de mest skadede delen av kneet. Dette kan forbedre din evne til å komme seg rundt og bidra til å øke avstanden du kan gå komfortabelt.

Kneet bukseseler kommer i en rekke utførelser, men de fleste er konstruert med en kombinasjon av stive og fleksible materialer - plast, metall eller annet komposittmateriale for grunnleggende struktur og støtte, og syntetisk gummi eller formbart skum for padding og posisjonering.

Hvorfor det er gjort

Artrose er slitasje-og-tåre type leddgikt som ofte påvirker knærne av eldre mennesker. Bunnen av lårbeinet har to store hjul, og osteoartritt kan påvirke ett av knotten flater mer enn den andre. Dette ulik skade kan forårsake eller forverre en malalignment som kan gjøre din holdning ser knock-kneed eller bowlegged.

Ettersom skaden utvikler seg, forverrer dette malalignment. En kneet spenne kan ta presset av den delen av joint mest berørt av slitasjegikt og lindre smerte. Hvis kneet føles ut som det kan spenne når du legger vekt på den, kan en knee brace også hjelpe deg å stå og bevege seg med mer selvtillit.

For slitasjegikt, er et kne spenne vanligvis kombinert med andre behandlinger - som for eksempel medisiner og fysioterapi.

Risiko

Risiko for kneet bukseseler kan omfatte:

 • Ubehag iført seler. Et kneet spenne kan føles tung, klumpete og varmt i begynnelsen.
 • Hudirritasjon eller hevelse. Huden under støtten kan bli rød og irritert hvis kneet spenne passer dårlig. Noen mennesker opplever også hevelse rundt leddet.
 • Mangel på nytte. Studier av kneet bukseseler for personer med slitasjegikt har vært begrenset, og resultatene har vært blandet. Noen mennesker opplever ingen nytte. Andre rapporterer redusert smerte og økt funksjon.

Hvordan du forbereder

Diskuter din interesse i kneet bukseseler med legen din. Sammen kan dere avgjøre om et kne spenne er sannsynlig å hjelpe problemet ditt og hvor sannsynlig det kan være å faktisk bruke den regelmessig.

Hvis du bestemmer deg for å prøve et kne spenne, vil legen sannsynligvis trenger å skrive en resept for det og henvise deg en ortopedi - en helsearbeider som designer, bygger og passer tannregulering og andre enheter for å bedre funksjonen hos personer med ortopediske problemer.

Skreddersydde kneet bukseseler kan koste mer enn 1120€ så kan det være lurt å sjekke med din helseforsikring leverandøren først for å se om denne typen enheter er dekket av politikken.

Hva du kan forvente

Noen typer kneet bukseseler er ferdige i flere størrelser. Noen design gjør at du kan justere trykket de gjelder for kneet ditt, avhengig av hvor mye støtte du trenger for ulike aktiviteter og til ulike tider av døgnet. Hvis du finner en off-the-sokkel seler som passer deg godt, kan du være i stand til å ta den med hjem den dagen.

Tilpassede kneet bukseseler er designet og bygget for å passe dine nøyaktige målinger. Men det tar tid å bygge en tilpasset knee brace, så du må kanskje vente i noen uker. Når den tilpassede seler er klar, vil ortopedi sjekke passform før du tar den med hjem.

Under knee brace montering
Du kan justere til seg et kne spenne raskere hvis du starter med en god passform, som er målet for arbeidet med en ortopedi. Under montering, den ortopedi kan:

 • Undersøke kneet
 • Spør om din historie kne leddgikt og de symptomer som problemer du mest
 • Spør hvilke aktiviteter du håper å øke med seg et kne spenne
 • Spør du å gå noen skritt for å vise hvordan kneet fungerer
 • Ta flere målinger av beinet for å finne ut hvilken størrelse du trenger
 • Diskuter fordeler og ulemper med off-the-sokkel og tilpassede seler
 • Forklar hvordan kneet spenne design skiller seg fra hverandre
 • Har du prøve ulike kneet bukseseler for å finne ut hvilken stil som føles best og er lettest for deg å bruke
Kneet bukseseler for slitasjegikt. Ubehag iført seler.
Kneet bukseseler for slitasjegikt. Ubehag iført seler.

Etter kneet spenne montering
Med hjelp fra ortopedi, vil du lære å sette på og ta av kneet seler og hvordan du kan fortelle om det er behov for justering. Du kan gå rundt å prøve ut din brace.

Følg ortopedi-tallet eller legens instruksjoner om når du skal bære din knee brace. Noen mennesker bærer sine kneet bukseseler bare under kontinuerlig aktivitet, som å gå eller spille visse idretter. Andre mennesker finner det fordelaktig å ha på seler det meste av dagen.

Resultater

Kneet bukseseler kan bidra til å redusere Artrose symptomer. Noen bevis tyder på kneet bukseseler kan du:

 • Forbedre knefunksjon. Et kneet spenne kan redusere smerten du føler når du går opp trappene, når han går eller under andre rutinemessige aktiviteter. En kneet spenne kan også gjøre det mulig å gå lengre avstander.
 • Øk din selvtillit i kneet. Artrose kan føle deg som om kneet er i ferd med å gi ut. Som et resultat, kan du automatisk beskytte kneet og unngå å sette vekt på den. En kneet spenne kan tilby noen stabilitet og øke din tillit i kneet.