Kvinners helse

Helseproblemer for lesbiske: forebygging første

Forstå viktige helsespørsmål for lesbiske - mot seksuelt overførbare infeksjoner til depresjon - og få tips for å ta ansvar for din helse.

Alle kvinner har visse helserisikoer. Kvinner som har sex med kvinner står overfor en økt risiko for spesifikke helsemessige bekymringer, imidlertid. Selv om dine individuelle risikoer er formet av mange faktorer utenfor din seksuelle legning og praksis - inkludert familiens historie og alder - det er viktig å forstå vanlige helseproblemer for lesbiske og trinn du kan ta for å holde seg frisk.

Beskytt deg mot seksuelt overførbare infeksjoner

Enkelte seksuelt overførbare infeksjoner - som humant papillomavirus (HPV), bakteriell vaginose og trichomonas - kan spre seg mellom kvinner. Oral sex og seksuell atferd som involverer digital-vaginal eller digital-anal kontakt, spesielt med delte penetrerende sex leketøy, kan spre infeksjoner i tillegg. Kvinne seksuell kontakt er også et mulig middel for hiv, viruset som forårsaker AIDS.

For å beskytte deg mot seksuelt overførbare infeksjoner:

 • Få testet og har din partner testet Ikke ha ubeskyttet sex med mindre du er sikker på at du og partneren din ikke er smittet med hiv eller andre seksuelt overførbare infeksjoner -. Om du har sex med en mann eller en kvinne. Testing er viktig fordi mange mennesker ikke vet at de er smittet, og andre kanskje ikke være ærlig om deres helse.
 • Bruke kondom eller annen beskyttelse under oral sex bruke en split-åpen kondom, dental dam -. Et lite stykke lateks - eller plastfolie. Ikke del sexleketøy, og holde dem trygge ved å beskytte dem med kondom og rense dem før og etter hver bruk.
 • Være monogame. Annen pålitelig måte å unngå seksuelt overførbare infeksjoner er å bo i en langsiktig gjensidig monogamt forhold med en partner som ikke er infisert.
 • Vurdere stoffet Truvada. I juli 2012, Food and Drug Administration (FDA) godkjente bruk av stoffet Truvada å redusere risikoen for seksuelt overførbare HIV-infeksjon hos de som har høy risiko. Truvada er også brukt som en HIV-behandling sammen med andre medisiner.

  Kvinners helse. Få testet og har din partner testet.
  Kvinners helse. Få testet og har din partner testet.

  Når den brukes for å hindre HIV-smitte, er Truvada bare aktuelt hvis legen er sikker på at du ikke allerede har en HIV eller hepatitt B-infeksjon. Stoffet må også tas daglig, akkurat som foreskrevet. Og det skal kun brukes sammen med andre forebyggende strategier som kondombruk hver gang du har sex.

  Truvada er ikke for alle. Hvis du er interessert i Truvada, snakk med legen din om mulige risikoer og fordeler, og om det er riktig for deg.

 • Begrense mengden alkohol du drikker og ikke bruke rusmidler. Hvis du er under påvirkning, er det mer sannsynlig å ta seksuelle risiko. Hvis du velger å bruke injiserbare legemidler, ikke dele nåler.
 • Få vaksinert. Vaksiner kan beskytte deg mot HPV samt hepatitt A og hepatitt B, alvorlige leverskader infeksjoner som kan spres gjennom seksuell kontakt.
 • Være årvåken. Det finnes ingen kur for HIV / AIDS og mange seksuelt overførbare infeksjoner, for eksempel HPV og genital herpes. Den beste måten å holde seg frisk er å beskytte deg selv.

Takle depresjon

Lesbiske og biseksuelle kvinner kan ha høyere risiko for depresjon og angst. I tillegg kan unge som identifiserer seg som lesbisk, homofil, bifil eller transkjønnet har en høyere risiko for depresjon og selvmordsforsøk. Medvirkende faktorer kan omfatte sosial fremmedgjøring, diskriminering, avvisning av kjære, overgrep og vold. Problemet kan være mer alvorlig for lesbiske som prøver å skjule sin seksuelle legning og de som mangler sosial støtte.

Venstre ubehandlet, kan depresjon føre til risikofylt seksuell atferd og en nedadgående spiral av emosjonelle, atferdsmessige, helse, og til og med juridiske og økonomiske problemer. Hvis du tror du kan være deprimert, snakk med legen din eller oppsøke hjelp fra en mental helse-leverandøren. Hvis du er motvillige til å søke behandling, betro seg til en betrodd venn eller elsket én. Dele dine følelser kan være første skritt mot å få behandling.

Se også

Helseproblemer for lesbiske: forebygging første

Søke hjelp for rusmisbruk

Lesbiske og biseksuelle kvinner kan møte unike risikofaktorer for rusmisbruk, for eksempel:

 • Stress knyttet til forbifarten som en heterofil eller kommer ut
 • Traumer på grunn av mobbing, vold, overgrep eller selv-misbruk
 • Virkningen av sexisme og diskriminering
 • Stole på barer eller nattklubber for sosialt samvær og likemannsarbeid

Hvis du har et rusmisbruk bekymring, husk at hjelp er tilgjengelig. Lokale lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle helse, psykisk helse eller samfunnshus gir ofte rusbehandling. Organisasjoner som Gay and Lesbian Medical Association også kan gi henvisninger.

Gjenkjenne vold

Vold i nære relasjoner kan påvirke noen i et intimt forhold. Faresignaler som er spesifikke for lesbiske eller bifile kvinner kan inkludere en partner som:

 • Truer med å fortelle venner, kjære, kolleger og medlemmer av lokalsamfunnet din seksuelle orientering eller kjønnsidentitet
 • Forteller deg at myndighetene ikke vil hjelpe en homofil, bifil eller transseksuelle
 • Forteller deg at du forlater forholdet betyr at du innrømme at homoseksuelle relasjoner er avvikende
 • Forteller deg at vold ikke kan oppstå i homoseksuelle forhold eller at kvinner ikke kan være voldelig

Bor i en fornærmende forholdet kan la deg deprimert, engstelig og håpløs. Hvis du ikke ønsker å avsløre din seksuelle legning, kan du være mindre sannsynlighet for å søke hjelp etter et angrep. Likevel er den eneste måten å bryte den onde sirkelen av vold for å ta affære - jo før jo bedre. Hvis du er et mål for vold, forteller noen om overgrep, enten det er en venn, kjære, helsepersonell eller andre nær kontakt. Vurdere å ringe en innenlandsk vold hotline og lage en plan for å forlate overgriperen.

Gjør rutine helsevesenet en prioritet

Noen lesbiske og biseksuelle kvinner sliter med å finne en lege kunnskap om lesbiske helsespørsmål og med hvem de føler seg komfortabel diskutere deres behov og bekymringer. Å ta ansvar for din helse, se etter en lege som setter deg rolig og oppfordrer diskusjon om seksuelle problemer. Identifiser deg selv som lesbisk eller bifil, og spør om rutinemessige screenings anbefalt for kvinner i din aldersgruppe - som blodtrykk og kolesterol målinger og screenings for brystkreft og livmorhalskreft. Hvis du ikke er i et langsiktig, gjensidig monogamt forhold, planlegge regelmessige filmvisninger for seksuelt overførbare infeksjoner. Del eventuelle andre helsemessige bekymringer du måtte ha med legen din også. Tidlig diagnose og behandling bidra til å fremme langsiktige helse.

Du kan også ta hjertet i en plan avduket i juni 2011 av Department of Health and Human Services for å forbedre innsamling av data som sporer helse og opplevelser av mennesker som identifiserer seg som lesbisk, homofil, bifil eller transkjønnet. Innsamling av slik informasjon forventes å avhjelpe de unike helsemessige behovene til lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle samfunnet.

Se også