Lom og ungdoms helse

Teen røyking: 10 måter å holde tenåringer røykfritt

Ønsker å forhindre ungdoms røyking? forstå hvorfor tenåringer røyke og hvordan du kan snakke med tenåringen din om sigaretter.

Teen røyking kan begynne uskyldig, men det kan bli et langsiktig problem. Faktisk er de fleste voksne røykere begynner å røyke som tenåringer. Det beste alternativet? Hjelpe tenåringer unngå å ta det første puff. Følg disse tipsene for å forhindre ungdoms røyking.

En. Et godt eksempel

Teen røyking er mer vanlig blant tenåringer som har foreldre som røyker. Hvis du ikke røyker, holder den opp. Hvis du røyker, sluttet - nå. Jo tidligere du slutter å røyke, er det mindre sannsynlig at tenåringer til å bli en røyker. Spør legen din om måter å slutte å røyke.

I mellomtiden, ikke røyker i huset, i bilen eller foran tenåringen din, og ikke la sigaretter hvor tenåringer kan finne dem. Forklar tenåringen din hvor ulykkelig du er med røyking din, hvor vanskelig det er å slutte, og at du vil fortsette å prøve til du slutter å røyke for godt.

2. Forstår attraksjonen

Teen røyking kan være en form for opprør eller en måte å passe inn med en bestemt gruppe av venner. Noen tenåringer begynner å røyke for å kontrollere sin vekt. Andre røyke å føle seg kule eller uavhengige.

Spør din ungdoms hvordan han eller hun mener om røyking og om noen av tenåringens venner røyk. Applaudere tenåringens gode valg, og snakke om konsekvensene av dårlige valg. Du kan også snakke med tenåringen om hvordan tobakk selskaper prøver å påvirke ideer om røyking - for eksempel gjennom reklame eller produktplassering i filmer som skaper oppfatningen at røyking er glamorøse og mer utbredt enn det egentlig er.

3. Si nei til ungdoms røyking

Du kan føle som om tenåringen ikke høre et ord du sier, men sier det likevel. Fortell din ungdoms at røyking ikke er tillatt. Din misbilligelse vil ha mer innflytelse enn du tror. Tenåringer som har foreldre sette firmest røyking restriksjoner tendens til å røyke mindre enn gjør tenåringer hvis foreldre ikke satt røyking grenser. Det samme gjelder for tenåringer som føler seg nær sine foreldre.

4. Appellere til tenåringens forfengelighet

Røyking er ikke glamorøst. Minn din ungdoms at røyking er skitne og stinkende. Røyking gir deg dårlig ånde og rynker. Røyking gjør klærne og håret lukter, og det viser tennene gule. Røyking kan forlate deg med en kronisk hoste og mindre energi for idrett og andre hyggelige aktiviteter.

5. Gjøre regnestykket

Røyking er dyrt. Hjelp tenåringen beregne ukentlig, månedlig eller årlig kostnad av å røyke en pakke om dagen. Du kan sammenligne pris på røyking med at av elektronisk utstyr, klær eller andre ungdoms nødvendigheter.

Se også

Teen røyking: 10 måter å holde tenåringer røykfritt

6. Forvent gruppepress

Venner som røyker kan være overbevisende, men du kan gi din ungdoms de verktøyene han eller hun trenger for å nekte sigaretter. Øver hvordan de skal håndtere vanskelige sosiale situasjoner. Det kan være så enkelt som å si: "Nei takk, jeg røyker ikke." Jo mer din ungdoms praktiserer denne grunnleggende avslag, jo mer sannsynlig at han eller hun vil si nei på sannhetens øyeblikk.

7. Ta avhengighet på alvor

De fleste tenåringer tror sporadisk røyking vil ikke føre dem til å bli avhengige, og at hvis de blir faste røykere, kan de slutte å røyke når de vil. Tenåringer, men kan bli avhengige med intermitterende og relativt lave nivåer av røyking. Minn din ungdoms at de fleste voksne røykere begynner som tenåringer. Når du er hekta, er det vanskelig å slutte.

8. Forutsi fremtiden

Tenåringer har en tendens til å anta at dårlige ting skjer bare med andre mennesker. De fleste tenåringer tror oppstå kreft, hjerteinfarkt og slag bare i det abstrakte. Bruk kjære, venner, naboer eller kjendiser som har vært syk som real-life eksempler.

9. Tenke utover sigaretter

Snus, fedd sigaretter (kreteks) og candy-flavored sigaretter (bidis) er noen ganger feilaktig som mindre skadelig eller vanedannende enn er tradisjonelle sigaretter. Tenåringer også ofte tror at vannpipe (hookah) røyking er trygt. Ingenting kunne være lenger fra sannheten. Kreteks, bidis og vannpiper alle bærer helserisiko. Ikke la tenåringen bli lurt.

10. Bli involvert

Ta et aktivt standpunkt mot tenåringen røyking. Delta i lokale og skole-sponset røyking forebyggende kampanjer. Støtte arbeidet med å gjøre offentlige steder røykfritt og øke avgifter på tobakksprodukter. Dine handlinger kan bidra til å redusere oddsen for at tenåringen din vil bli en røyker.

Lom og ungdoms helse. Teen røyking: 10 måter å holde tenåringer røykfritt.
Lom og ungdoms helse. Teen røyking: 10 måter å holde tenåringer røykfritt.

Hvis tenåringen har allerede begynt å røyke, unngå trusler og ultimatum. I stedet finner ut hvorfor tenåringen er røyking - og diskutere måter å hjelpe tenåringer slutte. Unngå eller slutte å røyke er en av de beste tingene dine tenåringer kan gjøre for en levetid på god helse.

Se også