Lom og ungdoms helse

Teen texting: hjelpe tenåringer unngå risikoen

Bekymret ungdoms texting? å forebygge problemer, overvåke tenåringens texting vaner. Også satt - og håndheve - forsvarlige rammer.

For mange tenåringer, har tekstmeldinger blitt en viktig måte å kommunisere. En mangel på modenhet kan få tenåringen din i trøbbel når texting, though.

Hjelpe tenåringer å forstå - og unngå - risikoen forbundet med teksting.

Ikke la tekste mens du kjører

Teksting mens du kjører er usikre under noen omstendigheter. Faktisk viser noen undersøkelser at texting mens du kjører er mer enn 20 ganger så farlig som å kjøre alene.

Skumlere ennå, kan tekste være en enda større trussel for ungdoms sjåfører enn for eldre førere, siden yngre sjåfører er mindre sannsynlig å stoppe texting når de står overfor en vanskelig kjøresituasjonen.

Start med å snakke med tenåringen din om konsekvensene av å tekste mens du kjører, slik som potensielt alvorlig - eller til og med dødelig - ulykker. Talking er ikke nok, though.

Sette klare regler og konsekvenser om teksting og kjøring. Forklar at texting under kjøring ikke er tillatt under noen omstendigheter - og at kjøring og telefon privilegier vil bli opphevet hvis tenåringen tekster mens du kjører.

Minn din ungdoms at teksting mens du kjører er ulovlig i mange stater.

For å hjelpe tenåringer motstå fristelsen mens du kjører, kan du foreslå lagring av telefonen ut av rekkevidde i bilen - for eksempel i hanskerommet eller gjemt bort i en veske eller bag. Du kan også vurdere apps eller andre sikkerhetsfunksjoner som deaktiverer tekste mens du kjører.

Hold teksting forstyrrer søvnen

Texting etter å ha slått ut lysene eller går til sengs kan forstyrre en god natts søvn - spesielt hvis meldingene er stressende eller følelsesmessig. Dette kan føre til problemer som for eksempel tapt søvn, innsovningsvansker, dårlig søvnkvalitet og søvnighet på dagtid.

Arbeid med tenåringen til å etablere rimelig timer for texting - som ingen teksting etter 22:00 på skolen netter. Å håndheve regelen, kan du beholde tenåringens telefonen ut av hans eller hennes rom om natten.

Vær ærlig om sexting

Sexting refererer til å sende en tekstmelding med seksuelt eksplisitt innhold eller seksuelt eksplisitt bilde, inkludert nakenbilder eller bilder av mennesker kyssing eller delta i andre seksuelle handlinger.

Selv om sexting synes å være normen blant tenåringens jevnaldrende, forklarer de følelsesmessige konsekvensene av sexting til tenåringen. Sexting kan være ubehagelig for avsenderen - spesielt hvis han eller hun blir presset inn i det - i tillegg til mottakeren.

Den mulige langsiktige konsekvenser av sexting saker, også. Et bilde eller melding ment for én person kan videresendes til en hel kontaktlisten når som helst - og når den er i omløp, er det ingen måte å kontrollere det. Et bilde eller meldingen kan gjenoppstår år senere under andre omstendigheter, muligens forårsaker stor forlegenhet eller til og med problemer med jobb eller skole.

Selv om lover og grad av håndhevelse kan variere fra stat til stat, sørg for at tenåringen forstår at besittelse av seksuelt eksplisitte bilder av en mindreårig er ansett som en forbrytelse. Konsekvensene kan være alvorlige, inkludert en politimann posten, suspensjon fra skolen eller rettslige skritt.

Bottom line: Hvis du ikke vil være komfortabel å dele bildet eller melding med hele verden, ikke sende den.

Se også

Teen texting: hjelpe tenåringer unngå risikoen

Vær oppmerksom på nettmobbing

Lom og ungdoms helse. Teen texting: hjelpe tenåringer unngå risikoen.
Lom og ungdoms helse. Teen texting: hjelpe tenåringer unngå risikoen.

Nettmobbing refererer til å sende sjikanerende tekster, e-post eller direktemeldinger, samt poste skremmende eller truende innhold på nettsteder eller blogger.

Naturligvis kan nettmobbing lage en tenåring føler seg utrygge og kan føre til skolen fravær eller andre problemer. Det kan også være en medvirkende faktor til ungdoms selvmord.

Oppmuntre tenåringer til å snakke med deg eller en annen voksen du stoler på hvis han eller hun mottar sjikanerende tekstmeldinger. Du kan også foreslå å avvise tekster fra ukjente numre.

På baksiden, sørg for at tenåringen forstår at det ikke er akseptabelt å spre rykter eller mobbe noen gjennom tekstil. Minn din ungdoms at enhver tekstmelding han eller hun sender kan bli videresendt til noen andre, så det er viktig å bruke sunn fornuft med hver melding.

Aktivt overvåke tenåringens meldinger

Sitt ned med tenåringen din og se gjennom hans eller hennes tekstmeldinger innimellom - eller la tenåringen vet at du jevnlig sjekke telefonen for innhold. Du kan også se telefonen poster for å se når og hvor ofte din ungdoms sender og mottar tekster.

Som tenåringen blir eldre og engasjerer med et bredere utvalg av mennesker - noen av dem kan være interessert i upassende meldinger eller kontaktlinser - det blir enda viktigere å overvåke hans eller hennes meldinger.

Håndheve konsekvenser

Hvis tenåringen ikke er villig til å følge de regler og forventninger du har satt - eller du er bekymret for at tekstil er i konflikt med tenåringens skolearbeid eller andre oppgaver - ta affære.

Alternativene?

Ta din ungdoms evne til tekst eller sende bilder gjennom hans eller hennes telefon - eller rett og slett ta telefonen bort.

Minn din ungdoms at det å ha en telefon er et privilegium, ikke en rettighet. Forebygge potensielt alvorlige konsekvenser oppveier sinne at tenåringer er sannsynlig å uttrykke.

Se også