Lom og ungdoms helse

Teenage depresjon: Forebygging begynner med foreldrenes støtte

Teenage depresjon kan påvirke nesten alle aspekter av ditt barns liv. Forstå hva du kan gjøre for å bidra til å forhindre tenårene depresjon, inkludert mulig mental helse terapi.

Teenage depresjon er en alvorlig helseproblem som kan resultere i langvarige fysiske og følelsesmessige utfordringer. Selv om det er ingen sikker måte å hindre tenårene depresjon, kan du ta enkle forholdsregler for å gjøre en forskjell - som starter i dag.

Tilby ubetinget støtte

En sterk foreldre-barn-forhold kan bidra til å forebygge depresjon.

Å bygge - eller opprettholde - et positivt forhold til barnet ditt, kan du:

 • Sett av tid hver dag til å snakke
 • Finn ut hva som interesserer - og bekymringer - barnet ditt
 • Oppmuntre barnet til å gi uttrykk for sine følelser
 • Anerkjenne barnets prestasjoner og prise hans eller hennes sterke sider, enten det er i akademikere, musikk, friidrett, relasjoner eller andre områder
 • Tilby positive tilbakemeldinger når du merker positiv atferd
 • Forberede og spise måltider sammen
 • Svare på barnets sinne med ro og trygghet snarere enn aggresjon av din egen

Hvis barnet ditt er motvillige til å snakke, bruke tid i samme rom. Selv om du ikke snakker, kan en omsorgsfull holdning snakke volumer.

Foster vennskap og sosiale nettverk

Oppmuntre barnet til å tilbringe tid med venner og å bli involvert i fritidsaktiviteter.

Positive peer erfaringer og sterke vennskap kan bidra til å forebygge depresjon. Spille lagidrett eller deltar i andre organiserte aktiviteter kan hjelpe også, ved å øke barnets selvfølelse og øke hans eller hennes sosiale støttenettverk.

Samtidig, være oppmerksom på mulige problemer knyttet til tidlig dating. Selv typiske romantiske opplevelser, for eksempel flørting og dating, kan utfordrende for tenåringer - og kan bidra til symptomer på depresjon.

Monitor mediebruk

Være skeptisk til filmer og TV-programmer som har idealiserte karakterer og situasjoner. Hvis barnet rutinemessig målere seg selv mot et umulig ideal, kan følelser av skuffelse eller depresjon følge.

Lom og ungdoms helse. Teenage depresjon: Forebygging begynner med foreldrenes støtte.
Lom og ungdoms helse. Teenage depresjon: Forebygging begynner med foreldrenes støtte.

Gjentatt eksponering for negative eller voldelig innhold kan også forverre følelser av depresjon, kanskje ved å fremme en negativ eller engstelig syn på verden.

På baksiden, noen undersøkelser tyder på at lesing i ungdomsårene kan ha motsatt effekt - kanskje tilby en buffer mot depresjon.

Se også

Teenage depresjon: Forebygging begynner med foreldrenes støtte

Oppmuntre til fysisk aktivitet

Vanlig fysisk aktivitet - uavhengig av intensitetsnivået - kan spille en rolle i å redusere tenårene depresjon og angst.

For ungdom, anbefaler Department of Health and Human Services en time eller mer for fysisk aktivitet om dagen. Dette inkluderer aerobic aktiviteter - som løping, svømming, turgåing og hoppe tau - og muskel-styrke aktiviteter, som klatring en fjellvegg eller løfte vekter.

Fremme god søvn

En god natts søvn kan hjelpe barnet ditt føle hans eller hennes beste, både fysisk og følelsesmessig.

I en fersk studie, var tenåringer som har foreldre håndhevet en sengetid for 22:00 eller tidligere betydelig mindre sannsynlig å bli deprimert enn var tenåringer som gikk til sengs ved midnatt eller senere.

I tillegg til en konsistent sengetid, også vurdere andre prinsipper for god søvn - for eksempel å følge en konsekvent sengetid rutine og begrense skjermen tid like før sengetid.

Også huske på at forholdet mellom søvn og depresjon går begge veier. Mangel på søvn kan øke risikoen for depresjon - og depresjon i seg selv kan gjøre det vanskeligere å sove.

Vurdere mental helse terapi

Familie-baserte depresjon forebyggende programmer - ofte ved hjelp av en type psykoterapi kjent som kognitiv atferdsterapi - kan være nyttig, spesielt når det er en familiehistorie med depresjon.

Under behandling, kan en psykisk helse leverandør hjelpe deg og barnet ditt:

 • Lær om depresjon
 • Utvikle kompetanse til å håndtere stress på en positiv måte
 • Kommunisere med hverandre mer effektivt
 • Forstå effekten at stress og depresjon kan ha på en persons liv

Rådfør deg med en mental helse om hvilke alternativer og hva som kan fungere best for barnet ditt.

Se også