Lom og ungdoms helse

Mindreårige drikker: å snakke med tenåringen din om alkohol

På tide å begynne å snakke med tenåringen din om mindreårige drikker er nå. Følg disse tipsene for å hindre mindreårige alkohol.

Det er lett å undervurdere hvor tidlig mindreårige drikker starter - noen ganger også i preteen år - samt mengden alkohol tenåringer drikke og farene forbundet. Likevel er mindreårige drikker ikke uunngåelig. Du kan oppmuntre tenåringer til å unngå alkohol ved å snakke med ham eller henne om risikoen ved mindreårige drikker og viktigheten av å gjøre gode beslutninger.

Hvorfor tenåringer drikker

Tenåringer er spesielt utsatt for alkoholbruk. De fysiske endringene i puberteten kan gjøre dine tenåringer føler selvbevisst og mer sannsynlig å ta risiko - for eksempel eksperimentere med alkohol - for å passe inn eller glede andre. Også kan tenåringen din har problemer med å forstå at hans eller hennes handlinger kan ha uheldige konsekvenser. Felles risikofaktorer for mindreårige drikker inkluderer:

 • Overganger, for eksempel overgangen fra ungdomsskole til videregående skole eller å få et førerkort
 • Økt stress hjemme eller på skolen
 • Familie problemer, som for eksempel konflikt eller foreldrenes alkoholmisbruk
 • En historie med atferdsproblemer eller psykiske tilstander

Konsekvenser av mindreårige drikker

Uansett hva som får en tenåring til å drikke, kan konsekvensene bli den samme. For eksempel kan mindreårige drikker føre til:

 • Alkoholrelaterte dødsfall. Alkoholrelaterte ulykker er en ledende årsak til ungdoms dødsfall. Teen drukningsulykker, selvmord og mord har også vært knyttet til alkoholbruk.
 • Seksuell aktivitet. Tenåringer som drikker har en tendens til å bli seksuelt aktive tidligere og har sex oftere enn gjør tenåringer som ikke drikker. Tenåringer som drikker er også mer sannsynlig å ha ubeskyttet sex enn er tenåringer som ikke drikker.
 • Skole problemer. Tenåringer som drikker har en tendens til å ha mer faglig og oppførsel problemer enn gjør tenåringer som ikke drikker. Også, kan drikking føre til midlertidig eller permanent suspensjon fra idrett og andre fritidsaktiviteter.
 • Alkoholisme. Folk som begynner å drikke som unge tenåringer er mer sannsynlig å utvikle alkoholavhengighet enn er folk som venter til de er voksne å drikke.
 • Å være et offer for voldelig kriminalitet. Alkohol-relaterte forbrytelser kan omfatte voldtekt, overfall og ran.

I tillegg viser forskning at alkohol kan føre til permanent forvrenge en ungdoms emosjonelle og intellektuelle utvikling.

Se også

Mindreårige drikker: å snakke med tenåringen din om alkohol

Snakker om mindreårige drikker

Det kan være vanskelig å snakke med tenåringen din om mindreårige drikker. Du kan være usikker på hva jeg skal si, og tenåringen din kan prøve å smette unna samtalen. For å øke dine sjanser for å ha en meningsfull diskusjon, velge et tidspunkt når du og dine tenåringer er avslappet. Ikke bekymre deg om å dekke alt på en gang. Hvis du snakker ofte, kan du ha en større innvirkning på din ungdoms enn hvis du bare har en eneste diskusjon.

Når du snakker om mindreårige drikker, kan du:

 • Spør din ungdoms syn. Finn ut hva dine tenåringer vet og tenker på alkohol.
 • . Del fakta forklare at alkohol er et kraftig medikament som bremser kropp og sinn, og at hvem som helst kan utvikle et alkoholproblem - selv en tenåring uten risikofaktorer for alkoholmisbruk.
 • Avkrefte myter. Tenåringer tenker ofte at det å drikke gjør dem populære eller glad. Forklar at alkohol kan gjøre deg "høy", men det er en depressant som også kan føre til tristhet og sinne.
 • Diskuter grunner til ikke å drikke. Unngå skremselspropaganda. I stedet forklare risiko og appellerer til tenåringens selvrespekt. Hvis du har en familiehistorie med alkoholisme eller alkoholproblemer, være ærlig med tenåringen. Sterkt fraråde tenåringer fra å prøve alkohol - selv som voksen - siden det er en betydelig sjanse for at tenåringen din kan utvikle et alkoholproblem, også.
 • Planlegg hvordan du kan håndtere gruppepress. Brainstorm med tenåringen din om hvordan du svare på tilbud om alkohol. Det kan være så enkelt som å si "nei takk" eller "Har du noen brus?"
 • Vær forberedt på å diskutere ditt eget drikkevann. Din tenåringer kan spørre om du drakk alkohol da du var mindreårig. Hvis du velger å ikke drikke, forklare hvorfor. Hvis du velger å drikke, kan du dele et eksempel på en negativ konsekvens av drikkingen. Hvis du drikker i dag, være forberedt på å snakke om hvorfor sosial drikking er OK for deg og ikke for tenåringen.

Andre måter å hindre mindreårige drikker

I tillegg til å snakke med tenåringen din, bør du vurdere andre strategier for å hindre at mindreårige drikker:

 • Utvikle et sterkt forhold med tenåringen din støtte vil hjelpe tenåringer bygge selvtillit han eller hun trenger for å stå imot gruppepress -., Og leve opp til dine forventninger.
 • Kjenn din ungdoms aktiviteter. Vær oppmerksom på din ungdoms planer og oppholdssted. Oppmuntre til deltakelse i tilsyn etter skoletid og helg aktiviteter.
 • Etablere regler og konsekvenser. Regler kan inneholde ingen mindreårige drikker, forlater fester der alkohol blir servert og ikke ridning i en bil med en sjåfør som har drukket. Enige om konsekvensene av å bryte reglene på forhånd - og håndheve dem konsekvent.
 • Sette et eksempel. Hvis du drikker, gjør det bare i moderate mengder og forklare tenåringen din hvorfor det er OK for voksne til å drikke ansvarlig. Beskriv regler du følger, som ikke promillekjøring. Serverer ikke alkohol til alle som er mindreårige.
 • Oppmuntre sunne vennskap. Hvis tenåringens venner drikke, er tenåringen mer sannsynlig å drikke, også. Bli kjent med tenåringens venner og deres foreldre.

Søker hjelp for mindreårige drikker

Hvis du mistenker at din tenåring har drukket - du har lagt merke til humørsvingninger eller atferdsvansker, for eksempel, eller tenåringen din har røde eller glaserte øyne eller uvanlige helseplager - snakke med ham eller henne. Håndheve konsekvenser du har etablert slik at tenåringen forstår at bruk av alkohol vil alltid resultere i et tap av privilegier.

Lom og ungdoms helse. Alkoholrelaterte dødsfall.
Lom og ungdoms helse. Alkoholrelaterte dødsfall.

Hvis du tror at tenåringer kan ha et alkoholproblem, ta kontakt med tenåringens lege eller en rådgiver eller annet helsepersonell som spesialiserer seg på alkoholproblemer. Tenåringer som har alkoholproblemer er ikke sannsynlig å innse det - eller søke hjelp - på egen hånd.

Husk, det er aldri for tidlig å begynne å snakke med tenåringen din om mindreårige alkohol. Ved brotsjing emnet, vil du bidra til å gi din ungdoms veiledning og støtte som er nødvendig for å gjøre gode valg.

Se også