Lom og ungdoms helse

Sunn kropp bilde: tips for guiding jenter

En sunn kropp er en viktig del av en voksende jentas selvtillit. Forstå hva du kan gjøre for å hjelpe din datter føler deg komfortabel med kroppen hennes.

Jenter ofte står overfor betydelig press for å være fysisk attraktiv. Jakten på en perfekt kropp kan ta en tung toll, though. Finn ut hva du kan gjøre for å hjelpe din datter utvikle og opprettholde et sunt kroppsbilde.

Årsaker til et negativt kroppsbilde

Opprettholde en sunn kropp bilde i ungdomsårene er ofte vanskelig for jenter. Faktorer som kan skade en jentes kropp image inkluderer:

 • Naturlig vektøkning og andre endringer forårsaket av puberteten
 • Gruppepress å se en bestemt måte
 • Media bilder som fremmer den ideelle kvinnekroppen som tynn
 • Å ha en mor som er altfor opptatt av sin egen vekt eller datterens vekt eller utseende

Konsekvenser av et negativt kroppsbilde

Lom og ungdoms helse. Forklare effekten av puberteten og genetikk.
Lom og ungdoms helse. Forklare effekten av puberteten og genetikk.

Hvis datteren din ikke lever opp til hennes ideelle kroppsbilde, kan hun begynne å føle seg utilstrekkelig og skamme seg over kroppen hennes - selv om hun ikke er overvektig. Dette kan øke risikoen for psykiske bekymringer, inkludert:

 • Lav selvfølelse
 • Depresjon
 • Spiseforstyrrelser

Noen ganger kan en negativt kroppsbilde fører til hoppe over måltider eller en syklus av slanking, miste vekt og gjenvinne vekt - som ytterligere kan skade selvtillit.

Noen undersøkelser tyder på en sammenheng mellom misnøye med egen kropp blant jenter og sigarettrøyking, muligens fordi jenter tror at røyking vil hjelpe dem å kontrollere sin vekt.

Å ha et negativt kroppsbilde også kan påvirke en jentes komfort med seksualitet henne som hun blir eldre. Et negativt kroppsbilde kan føre noen jenter å vurdere kosmetisk kirurgi.

Se også

Sunn kropp bilde: tips for guiding jenter

Snakker om kroppen bilde

Snakker om kroppsbilde med datteren din kan hjelpe henne å bli komfortabel med kroppen hennes form og forholder seg til mat på en sunn måte.

Når du diskutere kroppsbilde, kan du:

 • Forklare effekten av puberteten og genetikk. Sørg for at datteren forstår at vektøkning er en normal del av hennes utvikling, spesielt i puberteten. Forklar at kroppsfasong er sterkt påvirket av genetiske faktorer.
 • Snakk om media meldinger. TV-programmer, filmer, musikkvideoer, nettsteder, magasiner og enda noen barneleker kan sende din datter beskjed om at bare en viss kroppstype er akseptabelt. Sjekk ut hva din datter å lese eller se og diskutere det med henne. Oppmuntre henne til å snakke om og spørsmålet hva hun har sett eller hørt.
 • Diskuter selvbilde. Snakk med din datter om hennes selvbilde og tilby forsikring om at sunn kroppsformer variere. Spør henne hva hun liker om seg selv og forklare hva du vil om henne, også. Din aksept og respekt kan hjelpe henne med å bygge selvtillit og elastisitet.
 • Bruk positive språk. Snarere enn å snakke om "fett" og "tynn", oppfordre din datter til å fokusere på å spise et sunt kosthold og bor fysisk aktiv. Motet fra familie og venner fra å bruke sårende kallenavn og fleiper om folk som er overvektige eller har en stor kropp ramme.

Andre strategier for å fremme en sunn kropp bilde

I tillegg til å snakke med datteren din om en sunn kropp bilde, kan du:

 • Slå deg sammen med familien din lege. Fastlegen din kan hjelpe din datter sette realistiske mål for kroppsmasseindeks og vekt basert på hennes personlige vekt historie og generell helse. Legen kan også bidra til å identifisere tidlige tegn på en spiseforstyrrelse under rutinemessige kontroller.
 • Bidra til å etablere sunne matvaner. Tilby sunne måltider og snacks, men vær forsiktig med å la datteren din gjøre valg om maten hun spiser.
 • Counter negative media meldinger. Du ikke kan være i stand til å skjerme datteren fra media bilder som fremmer et idealisert bilde av kvinners kropper. Du kan imidlertid utsette henne for kvinner som er berømt for sine prestasjoner - ikke deres utseende. For eksempel, lese bøker eller se filmer om inspirerende kvinner.
 • Oppmuntre et positivt skolemiljø Support skolepolitikk som tar sikte på å stoppe størrelse og seksuell diskriminering, trakassering, mobbing og utskjelling -. Og støtte samfunnets innsats for å forbedre skolen ernæring.
 • Ros prestasjoner. Hjelp datteren din verdi hva hun gjør, snarere enn hvordan hun ser ut. Se etter muligheter til å rose hennes innsats, ferdigheter og prestasjoner.
 • Oppmuntre til fysisk aktivitet Deltakelse i idrett og andre fysiske aktiviteter -. Spesielt de som ikke understreke en bestemt vekt eller kroppsfasong - kan bidra til å fremme god selvtillit og et positivt kroppsbilde.
 • Sette et godt eksempel. Minn datteren din at du trener og spiser et sunt kosthold for helsen din, ikke bare for å se en bestemt måte. Også tenke på hva du lese og se samt produktene du kjøper og meldingen dine valg sende.

Når skal oppsøke lege

Utvikle og opprettholde en sunn kropp bilde er ikke en lett oppgave for jentene. Hvis datteren din sliter med et negativt kroppsbilde, vurdere profesjonell rådgivning. Ekstra støtte kan gi din datter verktøyene hun trenger for å motvirke sosialt press og føler seg godt om kroppen hennes.

Se også