Lom og ungdoms helse

Teen vekttap: sunne vaner teller

Sunne vaner er nøkkelen til ungdoms vekttap. Vis din ungdoms veien med denne praktiske plan for suksess.

Teenage fedme er en farlig - og utbredt - problem. Som enhver vekttap utfordring, det er ingen magic bullet for ungdoms vekttap. Likevel, det er mye du kan gjøre for å hjelpe. Start med å oppmuntre tenåringer til å vedta sunne vaner som kan vare livet ut.

Har et hjerte-til-hjerte

Hvis tenåringen er overvektig, er han eller hun trolig så bekymret for overvekt som du er. Bortsett fra livslang helserisiko som høyt blodtrykk og diabetes, kan den sosiale og emosjonelle nedfall av å være overvektig være ødeleggende for en tenåring. Det kan også være frustrerende for å forsøke vekttap og ha dårlige resultater. Tilby støtte og skånsom forståelse - og en vilje til å hjelpe tenåringer håndtere problemet.

Du kan si: "Jeg kan ikke endre vekten din. Det er opp til deg. Men jeg kan hjelpe deg med å ta de riktige avgjørelsene."

Tvist urealistiske bilder

Vekt og kroppsbilde kan være ømfintlige saker, spesielt for tenåringsjenter. Når det kommer til ungdoms vekttap, minne tenåringen din at det er ingen enkelt idealvekt og ingen perfekt kropp. Riktig vekt for en person kan ikke være riktig vekt for en annen.

Snarere enn å snakke om "fett" og "tynn", oppfordrer tenåringer til å fokusere på å trene atferd som fremmer en sunn vekt og tilfredshet med kroppens størrelse og form. Fastlegen din kan bidra til å sette realistiske mål for kroppsmasseindeks og vekt basert på tenåringens alder, høyde og generell helse.

Motstå raske reparasjoner

Hjelpe tenåringer forstår at å miste vekt - og holde den av - er en levetid forpliktelse. Kjepphest dietter kan rane din voksende ungdoms av jern, kalsium og andre viktige næringsstoffer. Vekttap piller og andre raske løsninger ikke adressen roten av problemet og kan utgjøre risiko for sine egne. Selv da, effektene er ofte kortvarig. Uten en permanent endring av vaner, er enhver mistet vekt sannsynlig å gå tilbake - og litt til.

Fremme aktivitet

Tenåringer trenger ca 60 minutter fysisk aktivitet om dagen - men det betyr ikke nødvendigvis at 60 solide minutter i strekk. Kortere, gjentatte utbrudd av aktivitet i løpet av dagen kan bidra til å brenne kalorier, også.

Lagidretter gjennom skolen eller samfunnet programmer er flotte måter å få aktiv. Hvis tenåringen ikke er en idrettsutøver eller er nølende til å delta i visse idretter, det er OK. Oppmuntre ham eller henne til å gå, sykle eller in-line skate til skolen, eller å gå noen runder gjennom hallene før klassen. Foreslå handel en time etter skoletid kanal surfing for skyting kurver i oppkjørselen, hoppe tau eller går tur med hunden. Selv husarbeid og videospill som krever fysisk bevegelse kan hjelpe din ungdoms brenne kalorier.

Foreslå frokost

Hvis tenåringen kjemper vekkerklokken slik det er, spør ham eller henne til å stå opp enda tidligere for å spise frokost kan være en tøff selge - men det er viktig. En næringsrik frokost vil gi tenåringen din energi til å møte dagen fremover. Enda bedre, kan det holde tenåringer fra å spise for mye senere på dagen.

Hvis tenåringen motstår fiberrik frokostblanding eller hel-hvete toast, foreslår siste natts leftovers. Enda et stykke streng ost eller en liten håndfull nøtter og et stykke eller to av frukt kan gjøre jobben.

Se også

Teen vekttap: sunne vaner teller

Oppmuntre smart snacking

Det kan være tøft å gjøre sunne valg når salgsautomater og hurtigmat florerer, men det er mulig. Oppmuntre tenåringer til å erstatte enda en pose chips eller bestilling av pommes frites en dag med en sunnere grab-and-go alternativ hjemmefra:

 • Frosne druer
 • Appelsiner, jordbær eller annen frisk frukt
 • Skiver rød, oransje eller gul paprika
 • Cherrytomater
 • Babygulrøtter
 • Fettfattig yoghurt eller pudding
 • Pretzels
 • Graham sprakk
 • String ost

Se porsjonsstørrelser

Når det gjelder deler, størrelse saker. Oppmuntre tenåringen din å skalere tilbake, spise sakte, og slutte å spise når han eller hun er full - både hjemme og borte fra hjemmet. Det kan ta bare ett stykke pizza eller halvparten av pasta på tallerkenen for å føle deg mett. En og annen overbærenhet er OK, men selv da er det ingen skam i å dele et måltid, bestiller en mindre del eller hoppe dessert.

Telle flytende kalorier

Lom og ungdoms helse. Hamstre på frukt, grønnsaker og helkorn.
Lom og ungdoms helse. Hamstre på frukt, grønnsaker og helkorn.

Kalorier i brus, kan fruktjuice, sportsdrikke og spesialitet kaffe legge opp raskt. Drikke vann i stedet for brus og andre sukkerholdige drikker kan spare din ungdoms hundrevis av kalorier om dagen - eller enda mer. For variasjon, foreslår kalori-fri smakstilsatt vann eller selters vann.

Gjør det til en familie affære

Snarere enn å peke ut tenåringen din, adoptere sunnere vaner som en familie. Tross alt, spise sunnere mat og får mer mosjon er bra for alle - og forskning tyder på at involvering av familien har en betydelig effekt på barndommen vektkontroll.

For eksempel:

 • Hamstre på frukt, grønnsaker og helkorn. Hold disse matvarene i vanlig syn, og sørg for å sette et godt eksempel selv.
 • Forlate junk food på matbutikken. Sunn mat noen ganger koste mer, men det er en viktig investering.
 • Hold mat på kjøkkenet Spis på kjøkkenbenken eller bordet -. Ikke på sofaen mens du ser på TV eller spille PC eller videospill.
 • Begrense skjermen tid. Trade skjermen tid for familiens aktiviteter, slik som å spille fange eller fotturer.
 • Ikke fokuser på mat. Gjør fysisk aktivitet et tema for familie samtaler, heller enn hva eller hvor mye noen er å spise.

Vær positiv

Å være overvektig betyr ikke nødvendigvis føre til et liv med lav selvfølelse. Likevel, er at du aksepterer kritisk. Lytt til tenåringens bekymringer. Kommentar til hans eller hennes innsats, ferdigheter og prestasjoner. Gjør det klart at din kjærlighet er ubetinget - ikke avhengig av vekttap.

Hvis tenåringen sliter med lav selvfølelse eller ikke er i stand til å takle hans eller hennes vekt på en sunn måte, mener en støttegruppe, formell vekt-kontroll program eller profesjonell rådgivning. Ekstra støtte kan gi din ungdoms verktøy for å motvirke sosialt press, dyrke mer positivt selvbilde, og ta kontroll over vekten sin. Fordelene vil vare livet ut.

Se også