Lom og ungdoms helse

Teen røyking: hvordan hjelpe tenåringer slutte

Ønsker å slutte ungdoms røyking? følg denne no-nonsense tilnærming, fra å sette et godt eksempel for å lage en plan og feire suksess.

Teen røyking er en big deal. Tross alt, tenåringer som røyker er sannsynlig å slå til voksne som røyker.

Hvis du finner din ungdoms røyking, ta det på alvor. Stoppe ungdoms røyking i sitt spor er den beste måten å fremme et liv med god helse.

Et godt eksempel

Som forelder er du en av de mektigste påvirkninger i din ungdoms liv - og dine handlinger taler høyere enn ord. Hvis du røyker, ikke forvent tenåringer til å slutte å røyke. Tenåringen tolker sannsynlig at røyking som en anbefaling for oppførselen. I stedet spør legen din om stop-smoking produkter og andre ressurser for å hjelpe deg å slutte å røyke.

I mellomtiden, ikke røyker i huset, i bilen eller foran tenåringen din, og ikke la sigaretter hvor tenåringer kan finne dem. Forklar hvor ulykkelig du er med røyking din, og hvorfor det er så viktig for deg å slutte.

Begynne å snakke

Du kan bare fortelle tenåringen din til å slutte å røyke. Det er et viktig budskap. Men kommandoer, trusler og ultimatum er ikke sannsynlig å fungere. I stedet for å bli sint, være nysgjerrig og støttende. Spør din ungdoms hva som gjorde ham eller henne begynne å røyke. Kanskje tenåringen prøver å passe inn på skolen, eller kanskje din tenåring mener at røyking vil bidra til å avlaste stress. Noen ganger ungdoms røyking er et forsøk på å føle seg kule eller mer voksen.

Når du forstår hvorfor din ungdoms er røyking, vil du være bedre rustet til å ta røyking som et potensielt problem - samt hjelpe tenåringer til slutt slutte å røyke.

Se også

Teen røyking: hvordan hjelpe tenåringer slutte

Oppmuntre tenåringer til å dele hans eller hennes bekymringer

Selv om konsekvensene av røyking - som kreft, hjerteinfarkt og hjerneslag - er reelle, de er sannsynligvis utenfor riket av tenåringens bekymring.

Snarere enn å forelese tenåringen din på de langsiktige farene ved røyking, spør tenåringen din hva han eller hun mener de negative sidene ved røyking. Når tenåringen har hatt hans eller hennes sier, tilby din egen liste over negativer. Vurdere å appellere til tenåringens forfengelighet:

 • Røyking gir deg dårlig ånde.
 • Røyking gjør klærne og håret lukter.
 • Røyking slår tennene og negler gule.
 • Røyking forårsaker rynker.
 • Røyking etterlater deg med en hakkende hoste.
 • Røyking zaps din energi for idrett og andre aktiviteter.

Selvfølgelig er røyking også dyrt. Spør din ungdoms å beregne ukentlig, månedlig eller årlig kostnad av røyking. Du kan sammenligne pris på røyking med elektronisk utstyr, klær eller andre gjenstander tenåringen anser viktig.

Hjelpe tenåringer lage en plan

Lom og ungdoms helse. Henge med venner som ikke røyker.
Lom og ungdoms helse. Henge med venner som ikke røyker.

Tenåringer kan bli avhengige av nikotin overraskende raskt - noen ganger i løpet av bare noen uker med å eksperimentere med røyking. Mens mange tenåringer som røyker tror de kan stoppe når som helst, viser forskning dette er vanligvis ikke sant.

Når du snakker med tenåringen din om å slutte å røyke, spør om noen av hans eller hennes venner har forsøkt å slutte å røyke. Vurdere hvorfor de var - eller var ikke - vellykket. Så spør tenåringen som stop-smoking strategier han eller hun tror kan være mest nyttig. Tilby dine egne forslag også:

 • Sett det på papir. Oppmuntre tenåringen din til å skrive ned hvorfor han eller hun ønsker å slutte å røyke. Listen kan hjelpe tenåringer holde motivasjonen oppe når fristelsene oppstår.
 • Sett en dato for røykeslutt. Hjelp tenåringen din velge en dato for å slutte å røyke. Unngå å plassere stop date under en stressende tid, for eksempel avsluttende eksamen.
 • Henge med venner som ikke røyker. Vil tenåringens venner støtte tenåringens stop-smoking plan? Ville de prøve å slutte å røyke, også? Hvis tenåringen føles presset til å røyke, oppmuntre ham eller henne til å bli involvert i nye aktiviteter. Å få nye venner som ikke røyker kan gjøre det lettere å unngå venner som ikke er villige til å slutte å røyke.
 • Praksis si nei. Gruppepress å røyke kan være uunngåelig, men tenåringen trenger ikke å gi i. Hjelp tenåringen praksis si: "Nei takk, jeg røyker ikke."
 • Være forberedt på cravings Minn din ungdoms at hvis han eller hun kan holde ut lenge nok -. Vanligvis bare noen få minutter - nikotin suget vil passere. Foreslå å ta noen dype åndedrag. Tilby sukkerfri tyggegummi, kanelstenger, tannpirkere eller sugerør for å hjelpe tenåringer holde hans eller hennes munn opptatt.
 • Tenk stop-smoking produkter Selv om nikotin erstatningsprodukter -. Som nikotin tannkjøtt, patcher, inhalatorer eller nesespray - ikke ble utformet for tenåringer, de kan være nyttig i enkelte tilfeller. Spør din ungdoms legen hvilke alternativer som kan være best for tenåringen.
 • Søke støtte. Kontakt en tobakk-opphør spesialist. En tobakk-opphør spesialist kan gi din ungdoms verktøy og støtte han eller hun trenger for å slutte å røyke. Noen sykehus og lokale organisasjoner tilbyr stop-smoking grupper bare for tenåringer. Du kan se etter ungdoms grupper på nettet, også. Web-baserte programmer kan også gi støtte til tenåringen din når han eller hun trenger det.

Hvis tenåringen slips, forblir støttende. Gratulere tenåringen din på fremdriften han eller hun har gjort så langt, og oppmuntre ungdoms ikke å gi opp. Hjelpe tenåringer identifisere hva som gikk galt og hva du skal gjøre annerledes neste gang.

Fremfor alt, feire din ungdoms suksess. Du kan tilby en favoritt måltid for et røykfritt dag, en ny skjorte for et røykfritt uke eller en fest med røyk venner for et røykfritt måned. Belønninger og positiv forsterkning kan hjelpe tenåringer å opprettholde motivasjonen til å slutte å røyke for godt.

Se også