Myokardiskemier

Definisjon

Myokardiskemier oppstår når blodtilførselen til hjertemuskelen din redusert med en delvis eller fullstendig blokkering av ditt hjerte arterier (koronararteriene). Nedgangen i blodstrømmen reduserer hjertets oksygentilførsel.

Myokardiskemi, også kalt hjertestans iskemi, kan skade hjertemuskelen, reduserer dens evne til å pumpe effektivt. En plutselig, alvorlig blokkering av en koronararterie kan føre til hjerteinfarkt. Myokardiskemier kan også forårsake alvorlige unormal hjerterytme.

Behandling for myokardiskemi er rettet mot å bedre blodtilførselen til hjertemuskelen og kan omfatte medisiner, en prosedyre for å åpne blokkerte arterier eller koronar bypass kirurgi. Å gjøre hjerte-sunne livsstilsvalg er viktig i behandling og forebygging myokardiskemi.

Symptomer

Noen mennesker som har myokardiskemier ikke opplever noen tegn eller symptomer (stille iskemi). Når myokardiskemier forårsaker tegn og symptomer, kan det for eksempel:

 • Trykk for brystet eller smerter, vanligvis på venstre side av kroppen (angina pectoris)
 • Nakke eller kjeve smerter
 • Skulder eller arm smerter
 • Klam hud
 • Kortpustethet
 • Kvalme og oppkast

Når bør du oppsøke lege
Hvis du har ubehag i brystet, spesielt hvis det er ledsaget av en eller flere av de andre tegn og symptomer som er nevnt ovenfor, søke medisinsk hjelp umiddelbart. Ring 911 eller ditt lokale nødnummer. Hvis du ikke har tilgang til akuttmedisinske tjenester, ha noen kjøre deg til nærmeste sykehus. Kjører selv bare som en siste utvei, hvis det er absolutt ingen andre alternativer. Kjører selv setter deg og andre i fare hvis tilstanden plutselig forverres.

Se også

Årsaker

Myokardiskemier oppstår når blodstrømmen gjennom ett eller flere av blodårene som fører til hjertet (koronararteriene) er redusert. Denne reduksjon i blodstrøm fører til en reduksjon i mengden av oksygen hjertemuskelen (myokardium) mottar. Myokardiskemier kan skje langsomt som blodårene blir blokkert over tid, eller det kan skje raskt når en arterie blir blokkert plutselig.

Forhold som kan forårsake myokardiskemi inkluderer:

 • Koronarsykdom (aterosklerose). Åreforkalkning oppstår når plakk laget av kolesterol og andre cellulære avfallsstoffer bygge opp på Arteria vegger og begrense blodstrøm. Aterosklerose av hjertet arteries kalles koronarsykdom og er den vanligste årsaken til myokardial ischemi.
 • Blodpropp. Den plakk som utvikler seg i aterosklerose kan sprekke og forårsake en blodpropp, som kan føre til plutselig, alvorlig myokardiskemi, noe som resulterer i et hjerteinfarkt.
 • Koronar spasme. Et koronar spasme er en kort, midlertidig innstramming (sammentrekning) av musklene i blodåreveggen. Dette kan begrense og kort redusere eller hindre blodtilførselen til en del av hjertemuskelen. Koronararteriespasmer er mer vanlig hos personer med risikofaktorer for hjertesykdom, som høyt kolesterol og høyt blodtrykk, men krampene kan skje hos mennesker som ikke har noen risikofaktorer, også. Koronararteriespasmer kan også forekomme hos mennesker som har forhold som påvirker deres immun systemer, slik som lupus.
 • Alvorlige sykdommer. Myokardiskemi kan oppstå når de metabolske kravene fra ditt hjerte økning eller når blodtrykket er svært lav på grunn av infeksjon, blødning eller annen alvorlig sykdom.

Se også

Risikofaktorer

Faktorer som kan øke risikoen for å utvikle myokardiskemi inkluderer:

 • . Tobakk Røyking og langvarig eksponering for passiv røyking skade de indre veggene i blodårene - inkludert arterier i hjertet ditt - slik at forekomster av kolesterol og andre stoffer for å samle inn og bremse blodstrømmen. Røyking øker også risikoen for blodpropper dannes i arteries som kan forårsake myokardiskemi.
 • Diabetes. Diabetes er manglende evne til kroppen din å tilstrekkelig produsere eller svare på insulin ordentlig. Insulin, et hormon som skilles ut av bukspyttkjertelen, gjør at kroppen til å bruke glukose, som er en form for sukker fra mat. Diabetes kan oppstå i barndommen, men det ser oftere i middelalderen og blant overvektige mennesker. Diabetes er knyttet til en økt risiko for myokardiskemi, hjerteinfarkt og andre hjerteproblemer.
 • Høyt blodtrykk. Over tid kan høyt blodtrykk skade arteriene som fôrer hjertet ditt ved å akselerere aterosklerose. Risikoen for høyt blodtrykk øker etter hvert som du alder, og hvis du har en familiehistorie med høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk er mer vanlig hos de som er overvektige og hos røykere. Spise en diett høy i salt kan også øke risikoen for høyt blodtrykk.
 • Høyt kolesterol eller triglyserid nivåer. Kolesterol er en viktig del av innskuddene som kan innsnevre blodårene i hele kroppen, inkludert de som leverer ditt hjerte. Et høyt nivå av "dårlig" (low-density lipoprotein, eller LDL) kolesterol i blodet ditt er knyttet til økt risiko for åreforkalkning og hjerteinfarkt iskemi. Et høyt LDL-nivå kan skyldes en arvelig tilstand eller en diett høy i mettet fett og kolesterol. Et høyt nivå av triglyserider, en annen type blod fett, kan også bidra til aterosklerose. Men det er et høyt nivå av high-density lipoprotein (HDL) kolesterol (det "gode" kolesterolet), som hjelper kroppen rydde opp overflødig kolesterol, ønskelig og reduserer risikoen for hjerteinfarkt.
 • Mangel på fysisk aktivitet. En inaktiv livsstil bidrar til fedme og er assosiert med høyere kolesterol og triglyserider og en økt risiko for åreforkalkning. Folk som får regelmessig aerob trening har bedre kondisjon, som er forbundet med en redusert risiko for myokardiskemi og hjerteinfarkt. Trening senker også høyt blodtrykk.
 • Fedme. Fete mennesker har en høy andel kroppsfett, ofte med en kroppsmasseindeks på 30 eller høyere. Fedme øker risikoen for hjerteinfarkt iskemi fordi det er forbundet med høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes.
 • Slektshistorie. Hvis du har en familie historie med hjerteinfarkt eller koronar sykdom, kan du ha økt risiko for myokardiskemi.

Se også

Komplikasjoner

Myokardiskemi. Koronarsykdom (aterosklerose).
Myokardiskemi. Koronarsykdom (aterosklerose).

Myokardial iskemi kan føre til en rekke alvorlige komplikasjoner, inkludert:

 • Hjerteinfarkt (hjerteinfarkt). Hvis en koronar blir fullstendig blokkert, kan mangel på blod og oksygen føre til et hjerteinfarkt som ødelegger en del av hjertemuskelen og forårsake alvorlig og i noen tilfeller dødelig skade på hjertet.
 • Uregelmessig hjerterytme (arytmi). Din hjertemuskelen trenger nok oksygen til å slå skikkelig. Når hjertet ikke får nok oksygen, de elektriske impulsene i hjertet ditt som koordinerer dine hjerteslag kan få funksjonsfeil, forårsaker at hjertet til å slå for fort, for langsomt eller uregelmessig. I noen tilfeller kan arytmier være livstruende.
 • Hjertesvikt. Myokardiskemi kan skade hjertemuskelen seg, fører til en reduksjon i sin evne til effektivt å pumpe blod til resten av kroppen din. Over tid kan dette skade føre til hjertesvikt.

Forberedelser til din avtale

Hvis myokardiskemier forårsaker brystsmerter, vil du sannsynligvis bli evaluert i en nødsituasjon setting, i stedet for på en legetime. Hvis du ikke har brystsmerter, men opplever andre symptomer eller er bekymret for risikoen for myokardiskemi, gjøre en avtale med legen din for en vurdering. Legen din kan henvise deg til en hjertespesialist (kardiolog).

Fordi avtaler kan være kort, og fordi det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være forberedt til timen din. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, og hva du kan forvente fra legen din.

Hva du kan gjøre

 • Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel begrense din diett. Noen blodprøver, for eksempel, krever at du raskt på forhånd.
 • Skriv ned alle symptomene du opplever, inkludert alle som kan virke relatert til myokardiskemi.
 • Skriv ned viktig personlig informasjon, inkludert en familiehistorie med hjertesykdom, slag, høyt blodtrykk eller diabetes, og noen store påkjenninger eller nylige forandringer i livet.
 • Lag en liste over alle medisiner, vitaminer eller kosttilskudd som du tar.
 • Ta et familiemedlem eller venn sammen, om mulig. Noen ganger kan det være vanskelig å suge opp all informasjon gitt til deg under en avtale. Noen som følger deg husker kanskje noe du savnet eller glemt.
 • Vær forberedt på å diskutere kosthold og mosjonsvaner. Hvis du ikke allerede følger en diett eller treningsprogram, være klar til å snakke med legen din om utfordringer du kan møte i å komme i gang.
 • Skriv ned spørsmål å spørre legen din.

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål vil hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid sammen. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. Noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer:

 • Hva er sannsynlig forårsaker symptomene mine eller tilstand?
 • Hva er andre mulige årsaker til symptomene mine eller tilstand?
 • Hva slags tester trenger jeg?
 • Hva er den beste behandling alternativet?
 • Hvilke matvarer bør jeg spise eller unngå?
 • Hva er et passende nivå av fysisk aktivitet?
 • Hvor ofte bør jeg bli undersøkt for hjertesykdom? For eksempel, hvor ofte jeg trenger en kolesterol test?
 • Hva er alternativene til den tilnærmingen som du antyder?
 • Jeg har andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere dem sammen?
 • Er det noen begrensninger som jeg trenger å følge?
 • Bør jeg oppsøke en spesialist?
 • Er det et generisk alternativ til den medisinen du forskrivning meg?
 • Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem? Hva nettsteder du anbefaler å besøke?

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille spørsmål under din avtale når som helst at du ikke forstår noe.

Forberedelser til din avtale. Koronar spasme.
Forberedelser til din avtale. Koronar spasme.

Hva du kan forvente fra legen din
Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Legen din kan spørre:

 • Har du en familiehistorie med hjertesykdom, høyt blodtrykk eller høyt kolesterol?
 • Når fikk du først begynner opplever symptomer?
 • Har symptomene vært kontinuerlig eller sporadisk?
 • Hvor alvorlige er symptomene dine?
 • Hva, om noe, ser ut til å forbedre dine symptomer?
 • Hva, om noe, ser ut til å forverre symptomene dine?

Tester og diagnose

Sammen med en gjennomgang av din sykehistorie og en grundig fysisk eksamen, tester og prosedyrer som brukes til å diagnostisere myokardiskemier inkluderer:

 • Elektrokardiogram (EKG). Denne testen registrerer den elektriske aktiviteten i hjertet ditt via elektroder festet til huden din. Visse avvik i ditt hjertets elektriske aktivitet kan tyde på myokardiskemi.
 • Blodprøver. Visse hjerte enzymer sakte lekke ut i blodet ditt hvis ditt hjerte er blitt skadet. Til å diagnostisere myokardiskemi, kan legen ta blodprøver for å teste for disse enzymene.
 • Ekkokardiogram. Denne testen bruker lydbølger for å produsere et bilde av hjertet ditt. Under en ekkokardiogram, er lydbølger rettet mot ditt hjerte fra en svinger, en tryllestav-lignende enhet, holdt på brystet. Lydbølgene spretter av ditt hjerte og reflekteres tilbake gjennom brystveggen og behandles elektronisk for å gi videobilder av hjertet ditt. En ekkokardiogram kan bidra til å identifisere hvorvidt et område av hjertet ditt har blitt skadet og er ikke pumping normalt.
 • Kjernefysisk scan. Denne testen bidrar til å identifisere blod flow problemer til hjertet ditt. Små mengder radioaktivt materiale som injiseres i blodet ditt. Spesielle kameraer kan oppdage det radioaktive materialet som det strømmer gjennom hjertet og lungene. Områder av redusert blodtilførsel til hjertemuskelen - der mindre av det radioaktive materialet flyter - vises som mørke flekker på skanningen.
 • Koronar angiografi. Koronar angiografi bruker røntgen for å undersøke innsiden av ditt hjerte blodkar. Ved koronar angiografi, er en type fargestoff som er synlig av X-ray maskin sprøytet inn i blodårene i hjertet. The X-ray maskin tar raskt en serie bilder (angiograms), og tilbyr en detaljert titt på innsiden av blodårene.
 • . Cardiac CT scan CT-skanning kan avgjøre om du har kransåreforkalkning - et tegn på koronar aterosklerose. Hjertet arteries kan også sees ved hjelp av CT-skanning (CT koronar angiografi).
 • Stress test. En stresstest vanligvis innebærer går på en tredemølle eller riding en stasjonær sykkel mens hjerterytmen, blodtrykk og pust overvåkes. Fordi trening gjør hjertet pumpe hardere og raskere enn det gjør under de fleste daglige aktiviteter, kan en stresstest avdekke problemer i ditt hjerte som kanskje ikke er merkbar på annen måte. Det kan være spesielt nyttig hvis legen mistenker at du kan ha myokardiskemi, men du ikke har noen tegn eller symptomer.
 • Holter overvåking. En Holter monitor er en liten, bærbar enhet som registrerer hjerterytmen din. Du vanligvis bruker en Holter monitor for en til tre dager. I løpet av den tiden, vil enheten ta opp alle dine hjerteslag. En Holter monitor test er vanligvis utføres hvis et elektrokardiogram er ikke i stand til å gi legen nok informasjon om ditt hjerte tilstand eller hvis legen mistenker stille myokardiskemi.

Se også

Behandlinger og medisiner

Behandling av myokardiskemi er rettet mot å bedre blodtilførselen til hjertemuskelen. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din, kan du bli behandlet med medisiner, gjennomgå et kirurgisk inngrep eller begge deler.

Medisiner
Medisiner som kan brukes til å behandle myokardiskemi omfatter:

 • Aspirin. Legen kan anbefale å ta en daglig aspirin eller andre blod tynnere. Dette kan redusere tendensen av blodet til å koagulere, som kan bidra til å hindre blokkering av dine koronararteriene. Det er noen tilfeller der aspirin er ikke hensiktsmessig, for eksempel hvis du har en blødning lidelse eller hvis du allerede tar en annen blod tynnere, så spør din lege før du begynner å ta aspirin.
 • Nitroglyserin. Denne medisinen midlertidig åpner arterielle blodkar, forbedrer blodstrømmen til og fra hjertet ditt.
 • Betablokkere. Disse medikamentene hjelpe slappe hjertemuskelen, treg hjerteslag og redusere blodtrykket så blodet kan strømme til hjertet ditt lettere.
 • Kolesterolsenkende medisiner. Ved å redusere mengden av kolesterol i blodet, spesielt low-density lipoprotein (LDL) eller "dårlig" kolesterol, disse stoffene redusere primære materiale som innskudd på koronararteriene. Styrking ditt high-density lipoprotein (HDL), eller "gode" kolesterolet, kan hjelpe også. Legen kan velge fra et utvalg av medisiner, inkludert statiner, niacin, fibrater og resiner.
 • Kalsiumblokkere. Kalsiumblokkere, også kalt kalsiumantagonister, slappe av og utvide blodårene ved å påvirke muskelcellene i den arterielle vegger. Dette øker blodgjennomstrømningen i ditt hjerte. Kalsiumblokkere også bremse pulsen og redusere belastningen på hjertet.
 • Angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere. Disse stoffene hjelpe slappe av blodkar og lavere blodtrykk. ACE-hemmere hindre et enzym i kroppen din fra å produsere angiotensin II, et stoff i kroppen som påvirker det kardiovaskulære systemet på flere måter, blant annet sammentrekkende blodkar.
 • Ranolazine (Ranexa). Denne medisinen hjelper slappe av ditt hjerte arteries. Ranolazine er en anti-angina medisiner som kan foreskrives med andre angina medisiner, for eksempel kalsiumkanalblokkere, betablokkere eller nitroglyserin.

Prosedyrer for å bedre blodgjennomstrømningen
Noen ganger mer aggressiv behandling er nødvendig for å forbedre blodsirkulasjonen. Kirurgiske prosedyrer som kan bidra til å omfatte:

 • Angioplastikk og stenting Under angioplastikk -. Også kalt en perkutan koronar intervensjon (PCI) - legen setter inn en lang, tynn slange (kateter) inn i smalere delen av arterie din. En wire med en liten, deflatert ballongen føres gjennom kateteret til det innsnevrede område. Ballongen blåses opp for å utvide arterie, og deretter en liten netting spole (stent) blir vanligvis satt inn for å holde den åpen arterie. Noen stenter sakte slipper medisiner for å holde arterien åpen. Denne prosedyren forbedrer blodstrømmen i hjertet, redusere eller eliminere myokardiskemi.
 • Koronar bypass kirurgi. Under denne prosedyren, skaper en kirurg en pode å omgå blokkerte koronararteriene ved hjelp av et fartøy fra en annen del av kroppen din. Dette gjør at blodet å strømme rundt den blokkerte eller innsnevrede coronary artery. Fordi dette krever åpen hjertekirurgi, er det vanligvis er reservert for tilfeller av flere smalere koronar arteries.

Se også

Livsstil og hjem rettsmidler

I tillegg til andre behandlinger, vil legen sannsynligvis anbefale at du vedta en hjerte-sunn livsstil. Du kan legen anbefale at du:

 • Slutte å røyke. Hvis du røyker, må du slutte. Hvis du trenger hjelp til å slutte, snakk med legen din om røykeslutt strategier.
 • Unngå passiv røyking. Passiv røyking kan skade slimhinnen i blodårene dine og øke risikoen for å utvikle myokardiskemi.
 • Administrere underliggende helsemessige forhold. Behandle sykdommer eller tilstander som kan øke risikoen for hjerteinfarkt iskemi, slik som diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterolnivå.
 • Spis et sunt kosthold. Spis et sunt kosthold med begrensede mengder mettet fett, mye hele korn, og mange frukter og grønnsaker. Kjenn dine kolesterol tall og spør legen din dersom du har redusert dem til anbefalt nivå.
 • Utøve. Trening kan bedre blodtilførselen til hjertet ditt. Snakk med legen din om å starte en trygg øvelse plan.
 • Opprettholde en sunn vekt. Hvis du er overvektig, snakk med legen din om vekt-tap alternativer.
 • Reduser stress. Reduser stress så mye som mulig. Praktisere sunne teknikker for å håndtere stress, for eksempel muskel avslapning og dyp pust.

I tillegg til sunn livsstil endringer, husk viktigheten av regelmessige legekontroller. Noen av de viktigste risikofaktorene for myokardiskemier - høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes - har ingen symptomer i tidlige stadier. Tidlig oppdagelse og behandling kan sette scenen for en levetid på bedre hjerte helse.

Se også

Forebygging

De samme livsstilsvaner som kan hjelpe behandle myokardiskemier kan også bidra til å hindre at det utvikler seg i første omgang. Ledende en hjerte-sunn livsstil kan bidra til å holde blodårene dine sterk, elastisk og glatt, og gir mulighet for maksimal blodgjennomstrømning. Å følge et hjerte-sunn livsstil, bør du:

 • Unngå passiv røyking og slutte å røyke eller tygge tobakk
 • Kontroll tilstander som høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes
 • Utøve
 • Spise en lav-fett, lav-salt diett som er rik på frukt, grønnsaker og helkorn
 • Opprettholde en sunn vekt
 • Redusere og håndtere stress

Se også