Patent foramen ovale

Definisjon

Et patent foramen ovale (PFO) er et hull i hjertet som ikke lukke slik det skal etter fødselen.

Under fosterutviklingen, en liten klaff-aktig åpning - vanligvis er til stede mellom høyre og venstre øvre hjertekamrene - foramen ovale (FOH-RAY-mun oh-VAY-lee). Det stenger vanligvis i spedbarnsalder. Når foramen ovale ikke tett, det kalles en patent foramen ovale.

Selv om det er vanlig å ha en patent Formen ovale, de fleste med tilstanden aldri vet de har det. Et patent foramen ovale er ofte oppdaget under tester for andre problemer. Lære at du har en patent foramen ovale er forståelig betenkelig, men de fleste aldri trenger behandling for denne lidelsen.

Se også

Symptomer

De fleste med en patent foramen ovale vet ikke at de har det, fordi det er vanligvis en skjult tilstand som ikke skaper tegn eller symptomer.

Se også

Årsaker

Det er uklart hva som forårsaker foramen ovale å holde åpent i noen mennesker, selv om genetikk kan spille en rolle.

En oversikt over normal hjertefunksjon i et barn eller voksen er nyttig for å forstå rollen av foramen ovale før fødselen.

Normal hjertefunksjon
Hjertet ditt har fire pumpekamrene som sirkulerer i blodet:

 • Høyre atrium, øvre høyre kammer, mottar oksygenfattig blod fra kroppen og pumper det inn i høyre ventrikkel gjennom trikuspidalklaffen.
 • Den høyre ventrikkel, nedre høyre kammer, pumper blodet gjennom et stort fartøy kalles lungearterien og inn i lungene, hvor blodet er etterfylt med oksygen og karbondioksyd blir fjernet fra blodet. Blodet pumpes gjennom lunge ventil, som lukker når det høyre hjertekammer slapper av mellom taktslag.
 • Det venstre atrium, øvre venstre kammeret, mottar oksygenrikt blod fra lungene gjennom lunge årer og pumper det inn i venstre hjertekammer via mitral-ventilen.
 • Den venstre ventrikkel, nedre venstre kammer, pumper den oksygenrikt blod gjennom et stort fartøy kalles aorta og videre til resten av kroppen. Blodet passerer gjennom aortaklaffen, som også lukkes når venstre hjertekammer slapper av.

Babyens hjerte i livmoren
Fordi en baby i mors liv ikke puster, er lungene ikke fungerer enda. Det betyr at det er ikke nødvendig å pumpe blod til lungene. På dette stadiet, er det mer effektivt for blodet å omgå lungene og bruke en annen rute for å sirkulere oksygenrikt blod fra moren til barnets kropp.

Navlestrengen leverer oksygenrikt blod til barnets høyre forkammer. Mesteparten av dette blodet reiser gjennom foramen ovale og inn i venstre atrium. Derfra blodet går til den venstre ventrikkel, som pumper det i hele kroppen. Blodet reiser også fra høyre forkammer til den høyre ventrikkel, som også pumper blod til kroppen via en annen bypass-system.

Nyfødt baby hjerte
Når en barnets lunger begynner funksjon, sirkulasjonen gjennom hjertet endringer. Nå oksygenrikt blod kommer fra lungene og inn i venstre atrium. På dette punktet, følger blodsirkulasjonen normal sirkulasjons ruten.

Patent foramen ovale. Normal hjertefunksjon.
Patent foramen ovale. Normal hjertefunksjon.

Trykket i blodet til å strømme gjennom hjertet tvinger normalt den foramen ovale lukket. Hos de fleste mennesker åpningen sikringer stengt, vanligvis en gang i løpet av barndommen.

Se også

Komplikasjoner

Vanligvis betyr et patent foramen ovale ikke føre til komplikasjoner. Men, har noen studier funnet sykdommen er mer vanlig hos personer med visse vilkår, for eksempel uforklarlig hjerneslag og migrene med aura. I de fleste tilfeller er det andre årsaker til disse forholdene, og det er bare en tilfeldighet at personen også har en patent foramen ovale. Men i noen tilfeller kan blodpropper i hjertet bevege seg gjennom et patent foramen ovale, reise til hjernen og forårsake et slag. Når dette skjer, er det ofte hos personer med tilstander som øker risikoen for blodpropp, som kreft.

Den mulige sammenhengen mellom patent foramen ovale og hjerneslag eller migrene er kontroversielt og forskning studier pågår.

I noen tilfeller en patent foramen ovale kan føre til en betydelig mengde blod for å omgå lungene, noe som resulterer i lave oksygeninnholdet i blodet (hypoksi). Dette skjer vanligvis når andre forhold er til stede, for eksempel medfødt eller hjerteklaffsykdom eller pulmonal hypertensjon.

Se også

Forberedelser til din avtale

Et patent foramen ovale er ofte oppdaget under imaging tester for andre forhold eller å lete etter årsaker til hjerneslag.

Etter en patent foramen ovale har blitt diagnostisert, vil du sannsynligvis ha en rekke spørsmål til legen din. Noen spørsmål du kanskje ønsker å stille er:

 • Hva forårsaket dette skal skje?
 • Hvor farlig er denne tilstanden?
 • Hvilke behandlinger er tilgjengelige, og som du anbefaler?
 • Hva er risikoen ved en prosedyre for å lukke patent foramen ovale?
 • Jeg har andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere disse forholdene sammen?
 • Trenger jeg eller barnet mitt å begrense aktiviteten på noen måte?
 • Kunne jeg ha passert denne tilstanden til barnet mitt?
 • Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem? Hva nettsteder du anbefaler å besøke?

Se også

Tester og diagnose

En hjertespesialist (kardiolog) kan oppdage en patent foramen ovale med en av følgende tester:

Ekkokardiogram
En ekkokardiogram viser strukturen og funksjonen til hjertet ditt. Standard form av denne testen kalles en transthoracic ekkokardiografi.

Med denne testen, sprer en tekniker gel på brystet og deretter trykker på en enhet som kalles en svinger mot huden over hjertet. Svingeren sender ut høyfrekvente lydbølger og registrerer lydbølgen ekko som de gjenspeiler off interne strukturer i hjertet. En datamaskin konverterer ekkoene inn bevegelige bilder på en skjerm. Varianter av denne prosedyren kan brukes til å identifisere patent foramen ovale:

 • Color Doppler. Når lydbølger spretter av blodceller beveger seg gjennom hjertet, endrer de banen. Disse karakteristiske endringer (Doppler-signaler) og datastyrt fargelegging av disse signalene kan hjelpe legen undersøke hastigheten og retningen av blodstrømmen i hjertet ditt. Hvis du har et patent foramen ovale, kunne en farge Doppler ekkokardiogram oppdage flyten av blod mellom høyre atrium og venstre atrium.
 • Saline kontrast studie (bubble studien). Med denne tilnærmelse blir en steril salt-løsning rystes inntil små bobler form og deretter injiseres i en blodåre. Boblene reise til høyre side av hjertet ditt og vises på ultralyd av hjertet. Hvis det ikke er hull mellom venstre atrium og venstre atrium, vil boblene bare bli filtrert ut i lungene. Hvis du har et patent foramen ovale, vil noen bobler på venstre side av hjertet.

Transesophageal ekkokardiogram
Denne testen anvender en liten transduser på et rør satt ned i spiserøret, den delen av fordøyelseskanalen som går fra halsen til magen. Fordi spiserøret ligger nært til hjertet, ha svingeren plassert der gir et detaljert bilde av hjertet og blodstrømmen gjennom hjertet. Bruken av en transesophageal echocardiogram gjør det lettere å se en patent foramen ovale ved enten farge-Doppler eller en saltløsning kontrast studie.

Se også

Behandlinger og medisiner

De fleste med en patent foramen ovale trenger ikke behandling. I visse tilfeller, derimot, kan legen anbefale at du eller barnet ditt har en prosedyre for å lukke patent foramen ovale.

Grunner for nedleggelse
Hvis et patent foramen ovale er funnet når en echocardiogram er gjort for andre årsaker, en fremgangsmåte for å lukke åpningen som regel ikke utføres. Prosedyrer for å lukke åpningen i hjertet kan brukes i følgende tilfeller:

 • Hvis barnet ditt er under kirurgi for å korrigere en medfødt hjertefeil og barnet også har en patent foramen ovale, kan kirurgen lukke åpningen når du gjør andre reparasjoner til hjertet.
 • Hos voksne som har andre typer av hjertekirurgi, kan et patent foramen ovale være lukket ved tidspunktet for operasjonen.
 • Nedleggelse av et patent foramen ovale kan gjøres for å behandle lave oksygeninnholdet i blodet knyttet til patent foramen ovale.

Nedleggelse av et patent foramen ovale for å hindre migrene er foreløpig ikke anbefales. Nedleggelse av et patent formaen ovale for å forhindre et slag er fortsatt kontroversielt. Stenging kan anbefales for personer med tilbakevendende slag til tross for medisinsk behandling, når ingen annen årsak er funnet.

Forberedelser til din avtale. Babyens hjerte i livmoren.
Forberedelser til din avtale. Babyens hjerte i livmoren.

Kirurgiske og andre prosedyrer for nedleggelse Prosedyrer for å lukke patent foramen ovale er:

 • Device nedleggelse. Bruk hjertekateterisering, kan legene sette inn en enhet som kobles patent foramen ovale. I denne prosedyren, er enheten på enden av en lang fleksibel slange (kateter). Den legen setter enheten-tipset kateter inn i en blodåre i lysken og guider enheten på plass med radiologisk hjelp av en ekkokardiogram. Selv om komplikasjoner er uvanlig med denne prosedyren, kan en tåre av hjertet eller blodårer, dislodgement av enheten, eller utvikling av uregelmessige hjerteslag oppstår.
 • Kirurgisk reparasjon. En kirurg kan lukke patent foramen ovale ved å åpne opp hjertet og søm lukket klaff-aktig åpning. Dette kan av og til gjøres med bruk av robot-teknikk og et meget lite innsnitt. Hvis du eller barnet ditt er under kirurgi for å rette et annet hjerte problem, kan legen anbefale at du har patent foramen ovale korrigeres kirurgisk samtidig.

Hjerneslag forebygging
Medisiner kan brukes til å prøve å redusere risikoen for blodpropp krysser en patent foramen ovale. Blodfortynnende terapi som aspirin eller klopidogrel (Plavix) og andre blodfortynnende, som warfarin (Coumadin, Jantoven), dabigatranetexilat (Pradaxa) og rivaroksaban (Xarelto), kan være nyttig for personer med en patent foramen ovale som har hatt et slag. Det er ikke klart om medisiner eller invasive prosedyrer for å lukke defekten er best for hjerneslag forebygging hos personer med en patent Formen ovale, og studier pågår for å svare på dette spørsmålet.

Se også

Livsstil og hjem rettsmidler

Hvis du vet at du har et patent foramen ovale, men ikke har symptomer, har du sannsynligvis ikke vil ha noen begrensninger på dine aktiviteter.

Hvis du skal reise lange avstander, er det viktig å følge anbefalingene for å forebygge blodpropp. Hvis du reiser med bil, stoppe med jevne mellomrom og gå for en kort spasertur. På et fly, må du huske å holde godt hydrert og gå rundt når det er trygt å gjøre det.

Se også