Pleiere

Alzheimers: jevne overgangen på bevegelige dag

Flytte en kjær som har Alzheimers inn i et nytt hjem eller anlegget er en skremmende oppgave. Her er hjelpen planlegging fremover, fra å utforske alternativer tidlig å legge kjente innslag.

Flytting fra ett hjem til et annet er aldri lett. For en person som har Alzheimers sykdom, kan endring av rutine og flytte inn i et ukjent miljø være spesielt skremmende.

Hvis du hjelper en kjær som har Alzheimers flytte til et nytt hjem eller til et pleiehjem, gjøre overgangen så behagelig som mulig.

Planlegg på forhånd

Hvis mulig, snakk med din kjære om preferanser for boformer mens han eller hun kan fortsatt gjøre fornuftige valg. Det kan være vanskeligere å foreta gjetninger senere om hva din kjære en ønsker.

Hvis din kjære skal flytte til et pleiehjem, gjøre hyppige besøk før flyttingen. Snakk med personalet om din kjæres bakgrunn og eventuelle spesielle behov. Gi detaljer om din kjære en medisinsk og mental helse historie, inkludert en detaljert medisiner listen.

Vurder nøye om du vil inkludere din kjære i disse besøkene. Hvis din kjære er interessert, kan det være fornuftig å bringe ham eller henne med deg. Hvis du forstand at et besøk vil bare skape stress og angst, gå videre uten din kjære.

Legg velkjente innslag

Før flyttingen, gjør din kjære en ny plass eller plass ser og føles så kjent som mulig. Dekorere området med en spesiell dyne, en hylle med spesielle elementer, en favoritt stol eller andre meningsfylte eiendeler. Kjente eiendeler kan utløse følelser av samhørighet og eierskap, samt øke din kjære en følelse av trygghet.

Lager plass med bilder av sine kjære og venner, minne bøker og fotoalbum. Mimrer om fortiden kan hjelpe en person som har Alzheimers bringe betryggende minner inn i nåtiden. Merke bilder for å hjelpe ansatte eller andre identifisere folk i din kjæres liv og oppmuntre samtaler om fortiden.

Som du forbereder din kjære ens plass, være forsiktig med arvestykker og uvurderlige eller uerstattelige gjenstander. Vurdere å bringe elementer som kan erstattes lett hvis nødvendig - for eksempel kostyme smykker eller kopier av gamle bilder.

Se også

Alzheimers: jevne overgangen på bevegelige dag

Den store dagen

På dagen av flyttingen, følger din kjære en normal rutine så mye som mulig. Hvis du kan, håndtere flyttingen i løpet av din kjæres beste tiden på dagen - enten det er i morgen eller ettermiddag.

Mens du er i bevegelse, gjøre ditt beste for å holde seg positiv. Din holdning kan hjelpe din kjære føle seg trygge i det nye miljøet.

Når din kjære er avgjort, stole på de ansatte til å hjelpe med det neste store steget - din avreise. Snarere enn å lage en big deal om å forlate, kan de ansatte engasjere din kjære på en meningsfull aktivitet mens du går bort.

Hold kontakten

Forlate din kjære i det nye hjemmet eller anlegget kan være vanskelig for deg - både på dagen farten og i ukene og månedene som følger. Følelser av sorg, tap og skyldfølelse er normale.

Omsorgspersoner. Alzheimers: jevne overgangen på bevegelige dag.
Omsorgspersoner. Alzheimers: jevne overgangen på bevegelige dag.

Husk at det kan ta din kjære et par måneder for å bli akklimatisert til hans eller hennes nye levende arrangement. Besøk din kjære ofte i løpet av denne tiden, og oppfordre venner og familie til å gjøre det samme. Ekstra omsorg og oppmerksomhet kan bidra til å gjøre din kjære en ny plass i et hjem.

Se også