Pulmonal atresi

Definisjon

Pulmonal atresi (uh-TREE-zhuh) er en hjertefeil tilstede ved fødselen (medfødt) som er normalt diagnostisert i løpet av de første timene eller dagene av livet. I pulmonal atresi, ikke ventil som slipper blod ut av hjertet til å gå til babyens lungene (lunge ventilen) danner ikke riktig. I stedet for å åpne og lukke for å gi blod til å reise fra hjertet til lungene, en solid ark av vev former. Blod fra høyre side av babyens hjerte kan ikke gå tilbake til lungene for å hente oksygen.

Pulmonal atresi er en livstruende situasjon. Prosedyrer for å korrigere babyens hjerte tilstand og medisiner for å hjelpe babyens hjerte arbeide mer effektivt er de første skritt for å behandle pulmonal atresi. Avhengig av barnets tilstand, vil flere operasjoner ofte være nødvendig i barndommen. Pågående medisinsk behandling gjennom voksenlivet kan forbedre ditt barns prognose.

Se også

Symptomer

Pulmonal atresi. Røde hunder (tysk meslinger).
Pulmonal atresi. Røde hunder (tysk meslinger).

Hvis babyen er født med pulmonal atresi, vil symptomene være merkbar kort tid etter fødselen. Pulmonal atresi symptomer kan dukke opp i løpet av timer til flere dager. Babyens tegn og symptomer kan omfatte:

 • Blue-eller grå-tonet huden (cyanose)
 • Rask pust eller kortpustethet
 • Lett anstrengende eller blir trøtt
 • Fôring problemer, for eksempel anstrengende eller svette mens du spiser
 • Blek, klam hud som kan føles kjølig å ta på

Når bør du oppsøke lege
Babyen vil mest sannsynlig bli diagnostisert med pulmonal atresi i løpet av de første timene til de første dagene av livet. Men hvis barnet ditt har noen symptomer på pulmonal atresi etter at du har kommet hjem, tilkall medisinsk nødhjelp. Symptomer som cyanose i babyer bør undersøkes av en lege så snart som mulig.

Se også

Årsaker

Det er ingen kjent årsak til lunge atresi. Det er antatt at de problemene som forårsaker lunge atresi begynne tidlig i svangerskapet. For å forstå problemene lunge atresi årsaker, er det nyttig å vite hvordan hjertet fungerer.

Hvordan hjertet fungerer
Hjertet er inndelt i fire hul kamre, to på høyre og to til venstre. I å utføre sin grunnleggende jobb - pumpe blod gjennom kroppen - hjertet bruker sin venstre og høyre side for forskjellige oppgaver. På høyre side av hjertet beveger blod til lungene gjennom fartøyene kalles pulmonal arterier. I lungene, plukker opp blodet oksygen går deretter tilbake til hjertets venstre side gjennom lunge årer. Den venstre side av hjertet Deretter pumper blodet gjennom aorta og ut til resten av kroppen for å levere babyens kropp med oksygen. Blodet beveger seg gjennom babyens hjerte i én retning gjennom ventiler som åpnes og lukkes som hjertet slår. Ventilen som gjør at blodet ut av babyens hjerte og inn i lungene for å hente oksygen kalles pulmonal ventilen.

I pulmonal atresi, betyr lunge ventilen ikke utvikle seg riktig, og hindrer den fra å åpne. Blod kan ikke strømme fra høyre hjertekammer til lungene. Før fødselen, er det feil format ventilen ikke livstruende, fordi morkaken gir oksygen til babyen i stedet for lungene. Blod inn i høyre side av babyens hjerte går gjennom en foramen ovale - et hull mellom de beste kamre av babyens hjerte (atrier) som lar oksygenrikt blod flytte til venstre side av hjertet og pumpes videre til resten av babyens kropp.

Etter fødselen, må barnets lunger gi oksygen for hans eller hennes kropp. I pulmonal atresi, uten en fungerende lunge ventilen, må blodet finne en annen rute for å nå barnets lunger.

Foramen ovale slår ofte kort tid etter fødselen, men kan holde åpent i pulmonal atresi, slik at oksygenfattig blod å passere gjennom de øvre hjertekamrene. Derfra går den til den venstre ventrikkel, ut i aorta (kroppens hoved arterie), videre til resten av kroppen. Men dette kan blodstrømmen ikke tilstrekkelig levere babyens kroppen med oksygen.

Nyfødte babyer har også en midlertidig tilkobling mellom kroppens aorta og lungearterien, kalt ductus arteriosus. Dette tillater noe av den oksygen-fattig blod å passere inn i lungene hvor den kan plukke opp oksygen for å levere babyens kropp. Ductus arteriosus lukkes normalt i løpet av noen timer eller dager etter fødselen, men kan holdes åpen med medisiner.

I noen tilfeller kan det være et nytt hull i vevet som skiller de viktigste pumping kammer babyens hjerte, kalt en Ventrikkelseptumdefekt (VSD). VSD danner en kanal ut for blodet å gå inn i venstre hjertekammer. Hvis det ikke finnes VSD, mottar høyre ventrikkel lite blodstrøm før fødselen og ofte ikke utvikler fullt. Dette er en tilstand som kalles pulmonal atresien med intakt ventrikulær septum (PA / IVS).

Se også

Risikofaktorer

Legene er ikke sikker på hvorfor noen babyer utvikle pulmonal atresi. Imidlertid kan visse miljømessige og genetiske risikofaktorer spille en rolle. De omfatter:

 • Røde hunder (tysk meslinger). Ha røde hunder under svangerskapet kan føre til problemer i babyens hjerte utvikling. Legen din kan teste deg for immunitet mot denne virussykdommen før graviditet og vaksinere deg mot det hvis du ikke er immune.
 • Diabetes. Ha denne kroniske tilstanden kan forstyrre utviklingen av babyens hjerte. Du kan redusere risikoen ved å nøye kontrollere din diabetes før du prøver å bli gravid og under svangerskapet. Svangerskapsdiabetes vanligvis ikke øke barnets risiko for å utvikle lunge atresi eller andre hjertefeil.
 • Medisiner. Tar visse medisiner mens gravide er kjent for å forårsake fødselsskader. Gi legen din en komplett liste over de medisiner du tar før du prøver å bli gravid. Medisiner som øker risikoen inkluderer thalidomid (Thalomid) og noen anti-anfall medisiner.
 • Å drikke alkohol under svangerskapet. Unngå alkohol under svangerskapet fordi barn med føtalt alkohol syndrom kan også utvikle medfødte hjertefeil.
 • Arvelighet. Medfødte hjertefeil ser ut til å kjøre i familier og er forbundet med mange genetiske syndromer. Hvis du allerede har et barn med en medfødt hjertefeil, kan en genetisk rådgiveren forutsi den omtrentlige oddsen for at neste barn vil ha en.

Se også

Komplikasjoner

Forberedelser til din avtale. Å drikke alkohol under svangerskapet.
Forberedelser til din avtale. Å drikke alkohol under svangerskapet.

Selv med behandling, må du nøye overvåke ditt barns helse for eventuelle endringer som kan signalisere et problem. Etter hvert som barnet vokser, hans eller hennes hjerte endrer størrelse og form, noe som kan gjøre flere behandlinger er nødvendig.

Komplikasjoner av pulmonal atresi kan inneholde:

 • Utviklingsmessige forsinkelser. Barn med medfødt hjertefeil ofte utvikle og vokse saktere enn de barna som ikke har hjertefeil. Barnet kan være mindre enn andre barn på samme alder, og dersom nervesystemet er rammet, kan lære å gå og snakke senere enn andre barn.
 • Hjerte infeksjoner (endokarditt). Personer med strukturelle hjerteproblemer, for eksempel lunge atresi, er på et høyere risiko for smittsomme endokarditt enn den generelle befolkningen. Infeksiøs endokarditt er en betennelse i indre foring av hjertet forårsaket av en bakteriell infeksjon.
 • Hjerneslag. Selv uvanlig, barn med pulmonal atresi og en Ventrikkelseptumdefekt har økt risiko for hjerneslag på grunn av muligheten for en blodpropp som reiser gjennom hjertet til hjernen.
 • Hjertesvikt. Denne alvorlig komplikasjon, som gjør det vanskelig for hjertet å pumpe blod til kroppen, vanligvis utvikler seg i de første seks månedene etter fødselen i babyer som har en betydelig hjertefeil. Tegn på hjertesvikt inkluderer rask pust, ofte med gispende pust og dårlig vektøkning.

Se også

Forberedelser til din avtale

Det er mest sannsynlig at barnet vil bli diagnostisert med pulmonal atresi kort tid etter fødselen mens de fortsatt på sykehuset. Men hvis barnet begynner å vise symptomer på pulmonal atresi, for eksempel blå-eller grå-tonet hud, bør du søke legehjelp. Selv om det er usannsynlig babyen ville bli diagnostisert med pulmonal atresi utenfor de første dagene av livet, bør symptomer som cyanose eller kortpustethet bli undersøkt av en lege med en gang.

Hvis barnet ditt er diagnostisert med pulmonal atresi, vil du bli henvist til en hjertespesialist (kardiolog) for pågående omsorg. Det er viktig for deg å finne en kardiolog som har erfaring behandle mennesker som har medfødt hjertefeil, inkludert lunge atresi.

Fordi avtaler kan være kort, og fordi det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være forberedt til timen din. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, og hva du kan forvente fra legen din.

Hva du kan gjøre

 • Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel fylle ut skjemaer eller begrense barns kosthold. For noen imaging tester, for eksempel, kan det hende at barnet må raskt for en periode på forhånd.
 • Skriv ned eventuelle symptomer barnet har, inkludert alle som kan virke relatert til pulmonal atresi. Prøv å huske når de begynte. Vær konkret, for eksempel dager, uker, måneder, og unngå vage begreper som "en tid siden."
 • Skriv ned viktig personlig informasjon, inkludert en familiehistorie med hjertefeil, pulmonal hypertensjon, lungesykdom, hjertesykdom, slag, høyt blodtrykk eller diabetes, og noen store påkjenninger eller nylige forandringer i livet.
 • Lag en liste over alle medisiner, samt noen vitaminer eller kosttilskudd som barnet ditt tar. Sørg også for å fortelle legen din hvis du nylig har sluttet å ta noen medisiner, eller hvis du tok noen medisiner under svangerskapet.
 • Ta et familiemedlem eller venn sammen, om mulig. Noen ganger kan det være vanskelig å huske all informasjon gitt til deg under en avtale. Noen som følger deg husker kanskje noe du savnet eller glemt.
 • Skriv ned spørsmål å spørre legen til barnet.

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål vil hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid sammen. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. For pulmonal atresi, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer:

 • Hva er andre mulige årsaker til mitt barns symptomer eller tilstand?
 • Hva slags tester vil barnet mitt trenger?
 • Hva er den beste behandling?
 • Er det noen aktiviteter barnet mitt bør unngå som han eller hun vokser opp?
 • Hvor ofte bør barnet mitt være skjermet for endringer i hans eller hennes tilstand?
 • Hva er alternativene til den primære tilnærmingen som du antyder?
 • Kan du anbefale en spesialist som har erfaring behandling medfødte hjertefeil?
 • Er det et generisk alternativ til den medisinen du forskrivning?
 • Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem? Hva nettsteder anbefaler dere?

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen til barnet, ikke nøl med å spørre andre spørsmål under din avtale hvis du ikke forstår noe.

Hva du kan forvente av barnets lege
Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Barnets lege kan spørre:

 • Har noen andre i familien din har blitt diagnostisert med pulmonal atresi eller annen hjertefeil?
 • Har barnets symptomer vært kontinuerlig eller sporadisk?
 • Hvor alvorlige er barnets symptomer?
 • Hva, om noe, ser ut til å forbedre barnets symptomer?
 • Hva, om noe, ser ut til å forverre barnets symptomer?

Se også

Tester og diagnose

Tester for å diagnostisere pulmonal atresi kan omfatte:

 • X-ray. Røntgen viser størrelsen og formen på barnets indre vev, bein og organer. Dette kan hjelpe babyens lege se omfanget av babyens lunge atresi.
 • Elektrokardiogram (EKG). I denne testen sensor lapper med ledninger festet (elektroder) måle de elektriske impulsene avgis av barnets hjerte. Denne testen oppdager unormal hjerterytme (arytmier eller dysrhythmias) og kan vise hjertemuskelen stress.
 • Ekkokardiogram. I en ekkokardiogram lydbølger lage detaljerte bilder av ditt barns hjerte. En ekkokardiogram viser størrelsen på barnets pumping kammer (høyre ventrikkel), trikuspidalklaffen og andre hjerte funksjoner. Barnets lege bruker vanligvis en ekkokardiogram å diagnostisere pulmonal atresi. Legen kan diagnostisere babyens lunge atresi gjennom ekkokardiogram av magen din før du leverer din baby (foster ekkokardiogram).
 • Hjertekateterisering. I denne testen ditt barns lege setter inn en tynn, fleksibel slange (kateter) inn i en blodåre i barnets lysken og guider den til dine barns hjerte ved hjelp av røntgenbilder. Denne testen gir deg detaljert informasjon om barnets hjerte struktur og barnets blodtrykk og oksygennivå i hjerte, lunge (lunge) arterie og aorta. Barnets lege kan injisere et spesielt fargestoff inn i kateteret for å gjøre blodårene synlig under X-ray. Noen medisinske prosedyrer for å korrigere pulmonal atresi er gjort gjennom kateterisering. Det er mulig at hvis babyens legen ser et problem under kateterisering, vil han eller hun korrigere den umiddelbart.

Se også

Behandlinger og medisiner

Babyen vil trenge umiddelbar legehjelp gang lunge atresi symptomer. Behandling av pulmonal atresi avhenger av alvorlighetsgraden av barnets tilstand. Etter diagnose, kan en pediatrisk kardiolog hjelpe deg å administrere barnets tilstand som du bestemmer deg for om behandling. Innledende behandlinger etter diagnose kan omfatte:

 • Gi barnet ditt et stoff som heter prostaglandin E1 for å hindre nedleggelse av forbindelsen mellom venstre og høyre side av hjertet (ductus arteriosus)
 • Koble babyen til en ventilator for å bistå med å puste
 • Å gi babyen intravenøs (IV) væsker og medisiner for å hjelpe hans eller hennes hjerte slå sterkere

I tillegg til medisiner, vil barnet trenge medisinske prosedyrer ved bruk av kateter og muligens kirurgi for å korrigere pulmonal atresi.

Hjertekateterisering
I hjertekateterisering, guider en lege setter en lang, tynn slange (kateter) i babyens lysken og det til hjertet ved hjelp av røntgenbilder. Hjertekateterisering vanligvis utføres for å kontrollere for eventuelle ytterligere hjertefeil eller unormalt, og for å se om naturlige sammenhenger mellom de øvre hjertekamrene og blodkar (foramen ovale eller ductus arteriosus) er fortsatt åpen. Babyens lege kan også sjekke hvor mye oksygen-rik (rød) og oksygenfattig (blå) blodet strømmer gjennom barnets hjerte. Andre prosedyrer som kan gjøres via kateterisering inkluderer:

 • Radiofrekvensablasjon og ballong valvotomy. Babyens lege kan bruke en liten mengde energi (radiofrekvensablasjon) gjennom et kateter eller bruke en liten ledning til å lage et lite hull for å åpne ventilen som gjør at babyens blodet å strømme fra høyre ventrikkel i hjertet til lungene (lunge ventilen). Babyens lege kan da sette inn et kateter med en ballong i tuppen og blåse opp ballongen for å åpne ventilen (ballong valvotomy), slik at blodet å strømme gjennom ventilen til lungene. Barnet kan fortsatt trenger åpen hjertekirurgi, som legen noen ganger kan utføre samtidig som kateterisering (hybrid kirurgi).
 • Balloon atrial septostomi. I denne prosedyren, babyens legen setter en tube (kateter) med en ballong i tuppen gjennom tilkobling (foramen ovale) i veggen mellom venstre og høyre atrium (atrie septum) og blåses ballongen. Babyens legen kan utføre denne fremgangsmåten for å forbedre andelen av oksygenrikt blod og oksygenfattig blod mellom de øvre kamrene i barnets hjerte (høyre og venstre atrium).
 • Stent. Babyens lege kan plassere en tube (stent) i naturlig sammenheng mellom hovedpulsåren og lungepulsåren (ductus arteriosus) for å holde forbindelsen åpen og la blodet å passere gjennom i lungene. Hvis babyens tilstand er alvorlig, kan legen plassere en stent mellom høyre ventrikkel og lungearterien å hjelpe blodstrømmen til lungene.

Hjertekirurgi
Babyen kan trenge hjerte (hjerte) kirurgi innenfor hans eller hennes første leveuke, avhengig av størrelse og tilstand av barnets nedre høyre hjertekammeret (høyre ventrikkel) og arterien som leverer blod til lungene (pulmonal arterie). Alternativene er:

 • Shunt plassering. Hvis babyens hjertets høyre hjertekammer er mindre enn den burde være, kan barnets lege plassere en tube (shunt) mellom den store arterien som kommer ut av hjertet (aorta) og lungearterien å holde blodet strømmer til lungene.

Ytterligere hjertekirurgi
Babyen kan trenge ytterligere kirurgi senere i livet, spesielt hvis han eller hun har en underutviklet høyre ventrikkel. Den type kirurgi avhenger av størrelsen og tilstanden til barnets høyre ventrikkel og lungearterien. Senere operasjoner kan omfatte:

 • Toveis glenn prosedyre eller hemi-fontan prosedyre. I denne prosedyren, kobler legen noen av blodkar bærer blått blod fra kroppen til blodårene som frakter blod til lungene. Denne operasjonen tillater det meste av den blå blodet å strømme direkte fra legemet inn i lungene. Hjertet pumper blod inneholder mer oksygen gjennom aorta til å levere oksygen til organer og vev. Denne tilnærmingen reduserer arbeidet til den høyre ventrikkel ved å tillate det å pumpe blod bare til kroppen.
 • Fontan prosedyre. Hvis høyre ventrikkel er liten og ute av stand til å pumpe, kan legene utføre Fontan prosedyren. I denne operasjonen, leger koble de resterende blodårene som frakter blått blod fra kroppen til blodårene som frakter blod til lungene. Denne tilnærmingen hjelper blodet kommer fra kroppen til å strømme til lungene og videre reduserer arbeidet i høyre ventrikkel.
 • Høyre ventrikkel utløp tarmkanalen rekonstruksjon. Noen barn kan trenge gjenoppbygging av området i høyre ventrikkel der blodet kommer ut i lunge ventilen (høyre ventrikkel utløp tarmkanalen), avhengig av tilstanden deres.
 • Ventil reparasjon eller utskifting. Noen barn kan trenge en lunge ventil reparasjon eller utskifting senere i livet.

Oppfølging
Barnet ditt vil trenge oppfølging og testing før og etter operasjonen. Barnet ditt trenger også langsiktig overvåking av en medfødt hjertefeil spesialist, inkludert gjennom hele voksenlivet.

Folk som har hatt operasjon for pulmonal atresi kan kreve antibiotika før tannbehandling og visse operasjoner for å hindre endokarditt, en bakteriell infeksjon i hjertets vegger eller ventiler.

Se også

Mestring og støtte

Det er naturlig for mange foreldre å føle bekymret for sine barns helse, selv etter behandling av en medfødt hjertefeil. Selv om mange barn som har medfødt hjertefeil kan gjøre de samme ting barn uten hjertefeil kan, her er et par ting å huske på hvis barnet ditt har hatt en medfødt hjertefeil:

 • Utviklingsmessige vansker. Fordi noen barn som har medfødt hjertefeil kan ha hatt en lang restitusjonstid fra operasjoner eller prosedyrer, kan de utviklingshemmede ligge etter andre barn på deres alder. Noen barnas problemer kan vare i skoleårene, og de kan ha vansker med å lære å lese eller skrive, så vel. Snakk med barnets lege om måter å hjelpe barnet gjennom hans eller hennes utviklingsmessige vansker.
 • Emosjonelle vansker. Mange barn som har utviklingsmessige vansker kan føle seg usikker på sine evner og kan ha emosjonelle vansker som de når skolealder. Snakk med barnets lege om hvordan du kan hjelpe barnet å takle disse problemene, som kan omfatte støttegrupper for foreldre, eller et besøk til en terapeut eller psykolog for barnet ditt.
 • Støttegrupper. Ha et barn med en alvorlig medisinsk problem er ikke lett og, avhengig av alvorlighetsgraden av feilen, kan være svært vanskelig og skremmende. Du kan finne at det å snakke med andre foreldre som har vært gjennom den samme situasjonen bringer deg trøst og oppmuntring. Spør barnets lege om det er noen lokale støttegrupper.

Se også

Forebygging

Fordi den eksakte årsaken til lunge atresien er ukjent, kan det ikke være mulig å forhindre det. Men det er noen ting du kan gjøre som kan redusere barnets generelle risikoen for misdannelser og pulmonal atresi, for eksempel:

 • Få en tysk meslinger (røde hunder) vaksine. Hvis du utvikler tysk meslinger under svangerskapet, kan det påvirke babyens hjerte utvikling. Blir vaksinert før du prøver å bli gravid sannsynlig eliminerer denne risikoen.
 • Kontrollere kroniske medisinske tilstander. Hvis du har diabetes, kan holde blodsukkeret i sjakk redusere risikoen for hjertefeil. Hvis du har andre kroniske tilstander, som for eksempel epilepsi, som krever bruk av medisiner, diskutere risiko og nytte av disse legemidlene med legen din.
 • Unngå skadelige stoffer. Under graviditet, la maling og rengjøring med sterkt luktende produkter til noen andre. Også, ikke ta noen urter, kosttilskudd eller medisiner uten å konsultere lege først.
 • Ta en multivitamin med folsyre. Daglig inntak av 800 mikrogram folsyre er vist å redusere medfødte defekter i hjernen og ryggmargen, og kan bidra til å redusere faren for hjertefeil i tillegg.

Se også