Revmatoid artritt

Revmatoid artritt smerte: tips for å beskytte leddene

Bruk disse felles beskyttelse teknikker for å hjelpe deg å holde kontroll over din revmatoid artritt smerter.

Felles beskyttelse er en bevist strategi for å hjelpe deg med å administrere leddgikt smerte og utføre daglige aktiviteter lettere. Leddgikt ledd kan ikke tolerere så mye stress som sunne ledd kan, så kan skyve, dra eller vridning bevegelser være smertefullt. Tenk på måter du kan unngå unødvendig vekt leddene.

Velg den sterkeste felles tilgjengelig for jobben
Lagre dine mindre, svakere leddene for de spesifikke jobber som bare de kan utføre. Gjennom hele dagen, favorisere store ledd. For eksempel bære objekter med håndflaten åpen, distribuere vekten likt over underarmen din. Slide gjenstander langs en teller eller arbeidsbenk snarere enn å løfte dem. Bruk lårmusklene til å stige fra en stol i stedet for å skyve ut med hendene.

For å forhindre leddskader, spare fingrene så mye arbeid som mulig. Spesielt prøve å unngå langvarig klemming eller gripende bevegelser. Bruk verktøy som hjelper spre kraft i hele håndflaten eller arm.

Bruk god kropp mekanikk
Hvis du plassere deg riktig og bruke musklene best egnet til en fysisk krevende oppgave, kan du minimere belastningen på leddene. Riktig kroppen mekanikk tillate deg å bruke kroppen mer effektivt. Bære tunge gjenstander tett til brystet, og støtter vekten på underarmene. Å plukke opp gjenstander fra gulvet, bøye seg ved å bøye knærne og hofter. Eller sitte i en stol og bøye over.

Organiserer arbeidsplassen klokt også kan gjøre en stor forskjell:

  • Mens du sitter. Kontroller at du har god rygg og fot støtte. Underarmene og lårene skal være godt støttet, hvilende på nivå med gulvet. Det kan være lurt å justere stolen, for å gjøre det lettere å komme opp fra det.
  • For å skrive. Hvis du skriver på et tastatur i lange perioder og stolen ikke har armer, vurdere å bruke håndleddet eller underarm støtter. En vinklet arbeidsflate for lesing og skriving er lettere på halsen din.
  • Mens du står. Høyden på arbeidsflaten skal gjøre det mulig å jobbe komfortabelt uten å bøye seg.

Hold deg i bevegelse
Ikke gi leddene sjansen til å bli stiv - holde dem i bevegelse. Når du skriver eller gjør håndarbeid, slipper du grep hver 10 til 15 minutter, eller når hånden din føles trett. På lange bilturer, ta pauser hver time eller to slik at du kan komme ut og strekke. Velg midtgangen seter på fly, slik at du kan skifte bena lettere.

Flytt alle ledd gjennom sin fulle smerte-fri bevegelighet minst en gang om dagen. Det er normalt for din felles fleksibilitet til å variere fra dag til dag. På ømme, stive dager, holde bevegelsene sakte og forsiktig for å unngå ytterligere skade.

Revmatoid artritt. Revmatoid artritt smerte: tips for å beskytte leddene.
Revmatoid artritt. Revmatoid artritt smerte: tips for å beskytte leddene.

Balanse arbeid og hvile
Ta deg tid til å organisere de daglige oppgavene. Arbeid i et jevnt, moderat tempo og unngå rushing. Hvile før du blir trøtt eller sår, og alternative lys og moderate aktiviteter hele dagen. Også prøve å ta periodiske strekke pauser.

Forstå forskjellen mellom den generelle ubehag av revmatoid artritt og smerten fra overusing en joint. Ta oppmerksom på når en aktivitet forårsaker leddsmerter, slik at du kan unngå eller endre effekten neste gang. Hvis en bestemt oppgave resulterer i smerter som varer mer enn en time eller to, kutte tilbake.

Se også