Seksuell helse

Seksualundervisning: snakke med din skole-alder barn om sex

Seksualundervisning trenger ikke å være et enkelt fortelle alt diskusjon. Følg barnets signaler om hva han eller hun trenger å vite - og når.

Seksualundervisning begynner ofte som enkle anatomiundervisningen løpet pjokk år. Men under skolealder år, kan barnet begynne å stille konkrete spørsmål om sex. Ikke sikker på hva jeg skal si? Vurdere denne veiledningen for å diskutere sex med din skole-alder barn.

Forvent detaljerte spørsmål

Småbarn og førskolebarn er ofte fornøyd med vage svar på spørsmål om hvor babyer kommer fra. Men barn i skolealder har en tendens til å spørre mer spesifikke spørsmål om sammenhengen mellom seksualitet og lage babyer. Som barnets spørsmål om sex blir mer komplekse - og kanskje mer pinlig - han eller hun kan slå til venner eller andre kilder for informasjon.

Når skolealder barnet spør om sex, spør hva han eller hun allerede kjenner. Korriger eventuelle misforståelser, og deretter tilby nok informasjon til å svare på konkrete spørsmål. Ikke le av ditt barns spørsmål eller bruker kallenavn for ditt barns seksuelle anatomi, som kan sende signal om at disse kroppsdelene ikke bør diskuteres.

Disse eksemplene:

  • Hva er ereksjon? Du kan si: "En gutts penis er vanligvis myk. Men noen ganger blir det vanskelig og står ut fra kroppen. Dette kalles en ereksjon." Beskriv hvordan en ereksjon kan skje mens en gutt sover, eller når hans penis blir berørt. Dette kan også være tid til å beskrive en våt drøm.
  • Hva er en periode? Du kan si: "En periode betyr at en jente kropp er moden nok til å bli gravid." Forklar hvordan menstruasjon er en viktig del av den reproduktive syklus. Du kan gi detaljer om blødninger og feminine hygieneprodukter.
  • Hvordan folk har sex? Hvis barnet lurer på om mekanikken i sex, være ærlig. Du kan si: "Mannen setter sin penis inne i kvinnens vagina." Vurder å bruke en bok med illustrasjoner eller diagrammer for å hjelpe barnet å forstå.
  • Kan to jenter har sex? eller to gutter? Det kan være nok til å si: "Ja. Det finnes mange typer av intime relasjoner." Hvis barnet ønsker å vite mer, kan du benytte anledningen til å snakke om respekt for andre eller å dele dine personlige tanker om homoseksualitet.
  • Hva er onani? Du kan si: "Onani er da en gutt gnir penis eller en jente gnir vaginal området." Minn barnet på at onani er en normal - men privat - aktivitet.

Selv om du er ubehagelig, smi videre. Husk, du setter scenen for åpne, ærlige diskusjoner i årene som kommer. Vurdere hvem som er best å utdanne barnet ditt - du eller TV, internett eller ditt barns venner?

Preteen angst

Alderen mellom 8 og 12, barn ofte bekymre deg om de er "normal" - spesielt når det gjelder penis størrelse og bryst størrelse. Forklar hva som skjer under puberteten for både gutter og jenter. Tilby forsikring om at barn på samme alder modnes på ulike priser. Puberteten kan begynne år tidligere - eller senere - for noen barn, men til slutt alle fanger opp. Du ønsker kanskje å dele erfaringer fra din egen utvikling, spesielt hvis du en gang hadde de samme bekymringene som barnet ditt har nå.

Se også

Seksualundervisning: snakke med din skole-alder barn om sex

Ansvar og konsekvenser

Snakk med barnet om de følelsesmessige og fysiske konsekvenser av å bli seksuelt aktive, som graviditet, seksuelt overførbare infeksjoner og en rekke følelser. Diskutere disse spørsmålene nå kan hjelpe barnet unngå å føle presset til å bli seksuelt aktive før han eller hun er klar. Mens du forteller barnet om farene ved sex, ikke vær redd for å nevne gledene, også. La barnet få vite at sex kan være vakker i en kjærlig, forpliktende samarbeid.

Hverdagslige øyeblikk er nøkkelen

Bruk daglige muligheter til å diskutere sex. Lærevillig øyeblikk er overalt. Hvis det er en graviditet i familien, snakke om hvordan en baby utvikler seg inne i en kvinnes kropp. Hvis du ser en reklame for en feminin hygiene produktet, bruke det som et springbrett for å snakke om perioder. Hvis et par på et TV-show begynne dating, snakke om relasjoner og fallende i kjærlighet.

Ta din rolle i seksualundervisning på alvor. Oppmuntre barnet til å ta vare på hans eller hennes kropp, utvikle en sunn følelse av selvrespekt, og søke informasjon fra pålitelige kilder. Din gjennomtenkt tilnærming til seksualundervisning kan hjelpe barnet til å utvikle en levetid på sunn seksualitet.

Se også