Separasjonsangst

Definisjon

Du pleide å forlate barnet med sine kjære eller andre pålitelige barnepass tilbydere med et kyss på kinnet og en rask farvel. Separasjonsangst syntes å være et problem bare for andre barn. Nå, derimot, dine avskjeder utløse tårer. Hva skjer?

Alderen mellom 8 og 12 måneder, barn ofte oppleve en periode med separasjonsangst. Frustrerende som det kan være, er separasjonsangst faktisk en følelsesmessig milepæl. Barnet begynner å forstå at det er bare én av deg - og du fortsatt eksisterer selv når du ikke er i sikte. Dette kan utløse tårer når du forlater rommet eller klengete atferd når du prøver å si farvel.

Separasjon angst vanligvis forsvinner etter alder 24 måneder. I mellomtiden, sier farvel forsiktig og berolige barnet ditt at du kommer tilbake snart. Separasjonsangst krever sjelden medisinsk behandling.

Symptomer

Urolighet og gråter er de klassiske tegn på separasjonsangst. Skriking og raserianfall er mulig, også. I løpet av dagen, kan barnet nekter å forlate din side. I løpet av natten, kan han eller hun våkner og gråter for deg.

Separasjon angst vanligvis topper i alderen mellom 10 og 18 måneder. De fleste barn vokser separasjonsangst etter alder 24 måneder.

Når bør du oppsøke lege
Hvis barnet ditt separasjonsangst synes intens eller langvarig - spesielt hvis det bryter med skole eller andre daglige aktiviteter eller omfatter panikkanfall eller andre problemer - ta kontakt med barnets lege eller en mental helse profesjonell. Noen ganger separasjonsangst er et tegn på en mer alvorlig tilstand som kalles separasjonsangst lidelse.

Se også

Årsaker

Separasjonsangst. Tid avreise nøye.
Separasjonsangst. Tid avreise nøye.

Separasjon angst er en normal utviklingstrinn for spedbarn og småbarn. Etter hvert som barnet innser at det er bare én av dere, kan han eller hun bli opprørt når du ikke er sammen - selv om du bare gå inn i et annet rom i noen minutter.

Noen ganger kan separasjonsangst utløses av forhold som:

  • En ny barnepass situasjon
  • Et nytt søsken
  • Et nytt hjem
  • Familie stress eller spenning

Livsstil og hjem rettsmidler

Spedbarn og småbarn har liten følelse av tid og noen minner fra tidligere erfaringer. Når du forlater, kan det hende at barnet ikke vet når - eller hvis - du vil returnere. For å lette barnets separasjonsangst:

  • Praksis farvel. La barnet ditt med en pålitelig omsorgsperson for korte perioder av gangen. Etter hvert vil barnet lære at han eller hun kan stole på deg til å returnere.
  • Tid avreise nøye. Barnet kan være mer sannsynlig å ha en plass når du forlater hvis han eller hun er trøtt, sulten eller urolig. Hvis du kan, la når barnet blir matet og uthvilt.
  • Gi barnet noe å se frem til. Diskuter med barnet noe morsomt som vil skje mens du er borte.
  • Ikke forlenge farvel Hvis du forlater barnet hjemme eller i et annet kjent miljø, gi barnet ditt en skånsom farvel -. Deretter gå. Oppmuntre ditt barns omsorgsperson å distrahere barnet ditt med en favoritt leke eller engasjere barn i en ny aktivitet med en gang. Hvis du forlater barnet i et nytt miljø, kan du spille med barnet ditt i noen minutter for å lette overgangen. Når du forlater, minne barnet ditt at du vil være tilbake. Være konkret om når du kommer tilbake, for eksempel "etter lunsj" eller "etter nap din."
  • Legg igjen en påminnelse. Tilby en spesiell teppe, utstoppede dyr eller andre beroligende gjenstand for barnet ditt til å holde mens du er borte.
  • Hold tårer i perspektiv. Ditt barns tårer er et forsøk på å holde deg fra å forlate. Når du er borte, tårene er ikke sannsynlig å vare lenge - spesielt når barnet er engasjert i en ny aktivitet.

Husk, er separasjonsangst en overgangsrite for spedbarn og småbarn. Vær tålmodig som barnet lærer at det er OK å tilbringe tid borte fra deg.