Slitasjegikt

Leddgikt smerte: behandlinger absorberes gjennom huden din

Lær om de ulike typer kremer, geler og patcher tilgjengelig for smertelindring. Kan disse aktuelle smertestillende medikamenter lette leddgikt smerte?

Etter en spesielt aktiv helg med vandring eller arbeid rundt gården, kan leddene fortsette å skade selv etter at du tar din vanlige leddgikt smerte medisinering. Motvillige til pop en pille, kan du velge å plukke opp en over-the-counter felles krem ​​eller patch som lover å lindre smerten.

Men hvordan disse produktene fungerer? Er de noe bra på å lindre leddgikt smerte?

Hva er aktuelle smertestillende medikamenter?

Aktuelt smertestillende medikamenter absorberes gjennom huden din. De vanligste variantene er kremer eller geleer som du gni på huden over din smertefulle ledd. Noen typer kommer i form av en sprøyte eller en patch som holder seg til huden din. Fordi ingrediensene absorberes gjennom huden, er mest aktuelle smertestillende medikamenter best brukt på leddene som er nær hudens overflate, for eksempel leddene i hender og knær.

Hvilke typer ingredienser er brukt?

De aktive ingrediensene i over-the-counter aktuell smertestillende medikamenter kan omfatte:

  • Capsaicin. Capsaicin (kap-SAY-ih-synd) fører den brennende følelsen du forbinder med chili peppers. Capsaicin kremer tømme din nerveceller av et kjemisk stoff som er viktig for å sende smerte meldinger. Eksempler inkluderer Capzasin og Zostrix.
  • Salisylater. Salisylater (Suh-LIS-uh-lates) inneholder en smertelindrende stoff som finnes i aspirin. Eksempler inkluderer Aspercreme og Bengay.
  • Counterirritants. Stoffer som mentol og kamfer produsere en følelse av varme eller kulde som kan midlertidig overstyre din evne til å føle din leddgikt smerte. Eksempler inkluderer Icy Hot og BIOFREEZE.

Se også

Leddgikt smerte: behandlinger absorberes gjennom huden din

Hvor godt fungerer de?

Slitasjegikt. Leddgikt smerte: behandlinger absorberes gjennom huden din.
Slitasjegikt. Leddgikt smerte: behandlinger absorberes gjennom huden din.

Ulike meninger om effektiviteten av over-the-counter aktuell smertestillende medikamenter. Mens mange folk sier disse produktene bidra til å avlaste sin leddgikt smerte, avslører vitenskapelig forskning beskjedne ytelser. Noen produkter fungerer ikke bedre enn placebo i å lindre leddgikt smerte. Salisylater synes å være mer effektive for muskelsmerter, mens capsaicin produkter er oftere brukt for smerte forbundet med skadede nerver - som postherpetisk nevralgi.

Er det trygt å bruke?

Anvendelse av capsaicin kremer kan gjøre huden din brenne eller svi, men dette ubehaget generelt minsker i løpet av noen uker med daglig bruk. Vask hendene grundig etter påføring og unngå å berøre dine øyne og slimhinner. Du må kanskje bruke gummihansker når du bruker krem.

Hvis du er allergisk mot acetylsalisylsyre eller tar blodfortynnende, sjekk med legen din før du bruker aktuelle medisiner som inneholder salisylater. Ikke bruk aktuelle smertestillende midler på skadet eller irritert hud eller i kombinasjon med en oppvarming puten eller bandasje.

Er det aktuelle smertestillende produkter tilgjengelig på resept?

Piller som inneholder ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) er en vanlig behandling for slitasjegikt, men de kan irritere magen. I Europa, mange leger foreskrive NSAID kremer eller gels fordi de har en lavere risiko for mage irritasjon. Noen studier tyder på at mange NSAID kremer og geleer fungerer like godt som sine muntlige kolleger.

I Europa har Food and Drug Administration godkjent flere aktuelle produkter (Voltaren, Pennsaid, andre) som inneholder resepten NSAID diklofenak for behandling av slitasjegikt i ledd nær hudens overflate, som hender og knær.

I noen tilfeller kan leger foreskrive patcher som inneholder en lammende medikamenter, for eksempel lidokain (Lidoderm), for leddsmerter. Flekkene er godkjent i USA for å behandle en smertefull komplikasjon av helvetesild, men de kan brukes til andre typer smerte - det som kalles en off-label bruk. Patches er plassert på huden din over smertefulle ledd for 12 timer av gangen.

Se også