Spedbarn og småbarn helse

Foreldre tips: hvordan du kan forbedre pjokk atferd

Småbarn er beryktet for raseriutbrudd og annen atferd problemer. For å oppmuntre til lytting og samarbeid, følger du disse foreldre tips.

Livet kan være frustrerende for småbarn. Men ofte ivrige etter å vise sin uavhengighet, kan småbarn ikke være i stand til å bevege seg så raskt som de ønsker eller effektivt kommunisere sine behov. Denne kombinasjonen kan lett føre til raserianfall og dårlig oppførsel. Men du kan lære din pjokk å oppføre seg godt ved å gi kjærlighet, oppmerksomhet, ros, oppmuntring og en grad av rutine. Vurdere disse praktiske foreldre tips.

Vis din kjærlighet

Positiv oppmerksomhet topper listen over foreldre tips for småbarn. Sørg for at visning av følelser for barnet ditt tallmessig eventuelle konsekvenser eller straff. Klemmer, kysser og godmodig roughhousing berolige barnet av kjærlighet. Hyppig ros og oppmerksomhet også kan motivere din pjokk å følge reglene.

Aksepter barnet ditt

Spedbarn og småbarn helse. Kjenn ditt barns grenser.
Spedbarn og småbarn helse. Kjenn ditt barns grenser.

Etter hvert som barnet vokser, vil han eller hun vise visse personlighetstrekk. Noen av disse er lært, andre genetisk. Respekter barnets utvikling individualitet og ikke forvente ham eller henne til å være akkurat som deg. Mens du sannsynligvis til å legge merke til visse funksjoner i barnets temperament, unngå merking disse funksjonene - som kan oppmuntre dårlig oppførsel. I stedet, gi næring til barnets personlighet ved å finne måter å hjelpe ham eller henne føle seg trygg. En viljesterk barn, for eksempel, har utholdenhet. Bygg på ditt barns styrke ved å oppmuntre ham eller henne til å leke med en utfordrende leketøy.

Minimer regler

Snarere enn å overbelaste barnet ditt med regler fra starten - noe som kan frustrere ham eller henne - prioritere de rettet mot sikkerheten først, og deretter gradvis legge til regler i listen din over tid. Hjelp pjokk følge reglene ved childproofing ditt hjem og eliminere så mange fristelser som mulig.

Se også

Foreldre tips: hvordan du kan forbedre pjokk atferd

Forhindre raserianfall

Det er normalt for en pjokk å ha raserianfall. Men du kan være i stand til å redusere hyppigheten, varigheten eller intensiteten av ditt barns raserianfall ved å følge disse foreldre tips:

 • Kjenn ditt barns grenser. Barnet kan oppføre seg dårlig fordi han eller hun ikke forstår eller ikke kan gjøre hva du spør.
 • Forklar hvordan å følge reglene. Stedet for å si: "Stopp slå," gir forslag til hvordan å lage spill gå mer jevnt, for eksempel "Hvorfor ikke to bytter på?"
 • Ta "nei" på strak arm. Ikke overreagerer når pjokk sier nei. I stedet rolig gjenta forespørselen.
 • Velge dine kamper. Bare si nei når det er absolutt nødvendig.
 • Tilby valg, når det er mulig. Oppmuntre barnet uavhengighet ved å la ham eller henne plukke ut en pyjamas eller en godnatthistorie.
 • Unngå situasjoner som kan utløse frustrasjon eller raserianfall. Hvis barnet alltid synes å ha raserianfall på matbutikken, ansette en barnevakt neste gang du går shopping. Vet også at barn er mer tilbøyelige til å handle ut når de er trøtt, sulten, syk eller i en uvant setting.
 • Gjør det morsomt. Distrahere barnet ditt eller lage et spill ut av god oppførsel. Barnet ditt vil være mer sannsynlig å gjøre hva du vil hvis du gjør en aktivitet moro.
 • Hold deg til planen. Hold en daglig rutine så mye som mulig, slik at barnet vil vite hva du kan forvente.
 • Oppmuntre til god kommunikasjon. Minn barnet ditt å bruke ord for å uttrykke sine følelser. Hvis barnet ikke snakker ennå, bør du vurdere å lære ham eller henne baby tegnspråk.

Hvis barnet ditt har et raserianfall, forbli rolig og distrahere ham eller henne. Ignorer mindre tegn på sinne, som gråt - men hvis barnet treff, spark eller skriker for en lengre periode, ta ham eller henne fra situasjonen. Hold barnet eller gi ham eller henne tid alene for å kjøle seg ned.

Håndheve konsekvenser

Til tross for din beste innsats, på et tidspunkt din pjokk vil bryte reglene. Vurdere å bruke disse foreldre tips for å oppmuntre barnet til å samarbeide:

 • . Naturlige konsekvenser La barnet se konsekvensene av hans eller hennes handlinger - så lenge de ikke er farlige. Hvis barnet kaster og bryter et leketøy, vil han eller hun ikke har leker å leke med lenger.
 • Logiske konsekvenser. Lag en konsekvens for barnets handlinger. Fortell barnet om han eller hun ikke plukke opp hans eller hennes leker, vil du ta lekene bort for en dag. Hjelp barnet ditt med oppgaven, hvis det er nødvendig. Hvis barnet ikke samarbeider, følger gjennom med den konsekvens.
 • Forskuddstrekk privilegier Hvis barnet ikke oppfører seg, svare ved å ta bort noe som barnet verdier -. Som en favoritt leketøy - eller noe som er relatert til hans eller hennes dårlige oppførsel. Ikke ta bort noe barnet trenger, for eksempel et måltid.
 • Timeout. Når barnet fungerer ut, gi en advarsel. Hvis de fattige oppførsel fortsetter, veilede barnet til et angitt timeout sted - ideelt sett et rolig sted uten distraksjoner. Håndheve timeout i ett minutt for hvert år av ditt barns alder. Hvis barnet ditt gjør motstand, holde ham eller henne forsiktig, men bestemt ved skuldrene eller i fanget. Sørg for at barnet vet hvorfor han eller hun er i timeout. Etterpå veilede barnet til en positiv aktivitet. Hvis alt annet mislykkes, fortelle barnet at du tar en timeout fra ham eller henne i noen minutter på grunn av en bestemt atferd. Pass på å forklare atferden du ønsker å se.

Uansett konsekvenser du velger, må du være konsekvent. Sørg for at alle voksne som bryr seg om barnet ditt observerer de samme regler og disiplin retningslinjer. Dette reduserer barnets forvirring og behovet for å teste deg. Vær også forsiktig med å kritisere ditt barns oppførsel - ikke barnet ditt. I stedet for å si: "Du er en bad boy," prøve, "Ikke kjør inn i gaten." Aldri ty til straffer som følelsesmessig eller fysisk skade barnet ditt. Spanking, slapping og skriker mot et barn gjøre mer skade enn godt.

Et godt eksempel

Barn lærer hvordan de skal opptre ved å se sine foreldre. Den beste måten å vise barnet hvordan man oppfører seg, er å sette et positivt eksempel for ham eller henne til å følge.

Se også