Spedbarn og småbarn helse

Babyen sover: dagtid søvn tips

Babyen sover kan være en avslappende tid for deg og din lille - men prosessen med å få barnet til å sove i løpet av dagen kan være alt annet enn. Forstå det grunnleggende om babyen sover.

Hvor mange naps en dag trenger en baby?

Det tar en stund for nyfødte å utvikle en søvn tidsplan. I løpet av den første måneden, babyer vanligvis sove og våkne round-the-clock, med relativt lik perioder med søvn mellom feedings.

Som babyer blir eldre, babyen lur ganger typisk forlenge og bli mer forutsigbar. For eksempel:

  • Aldre fire måneder til ett år etter nyfødt perioden babyen din vil trolig lur minst to ganger om dagen -. Gang om morgenen og en gang på tidlig ettermiddag. Noen babyer trenger også en sen ettermiddag lur. Mange babyer lur totalt tre timer eller mer i løpet av dagen.
  • Alder 1 år og eldre. I denne alderen eller i de kommende månedene babyen vil trolig slippe sin morgen lur og bare lur på ettermiddagen, ofte for en periode på to til tre timer. I løpet av denne overgangen, vurdere å flytte opp babyens leggetid etter en halv time for å hjelpe ham eller henne føler seg mer uthvilt hele morgenen. De fleste barn fortsette å ta en middagslur før aldre 3-5.

Husk imidlertid at hver baby er forskjellig og babyen lur tidsplaner kan variere betydelig.

Hva er den beste måten å sette min baby ned for en lur?

For å lette babyen inn lur tid:

  • Sette stemningen. Et mørkt, stille og behagelig kjølig miljø kan bidra til å oppmuntre barnet til å sove.
  • Sette barnet til sengs døsig, men våken. Hengende øyelokk, øye rubbing og fussiness kan være tegn på at barnet ditt er lei. Jo lenger du venter, kan jo mer overtrøtt og masete babyen blir - og jo vanskeligere kan det være for ham eller henne til å sovne.
  • Unngå å holde, rocking eller mate babyen til å sove. Slutt, kan dette være den eneste måten barnet er i stand til å sovne. Hvis barnet har en tendens til å sovne i armene etter en fôring, gjøre noe mild rett etterpå - for eksempel endre hans eller hennes bleie eller lese en novelle.
  • Være trygg. Plasser barnet til å sove på hans eller hennes rygg, og fjerne crib eller bassinet av tepper og andre myke gjenstander.
  • Vær konsekvent. Babyen vil få mest mulig ut av dagtid naps hvis han eller hun tar dem på samme tid hver dag, og for omtrent samme tidsrom. Sporadiske unntak er uunngåelig, selvfølgelig, og vil ikke skade barnet.

Se også

Babyen sover: dagtid søvn tips

Hva om barnet mitt høres masete etter at jeg satte ham eller henne ned?

Det er vanlig for babyer å gråte da satt ned for søvn, men de fleste vil stille seg hvis igjen alene i noen minutter. Hvis gråt varer lenger enn noen få minutter, trøste barnet og deretter gi ham eller henne tid til å bosette seg på nytt.

Hvis babyen våkner kort tid etter at du setter ham eller henne ned for en lur og er ikke våt, sulten eller syk, prøver å være tålmodig og oppmuntre self-settling.

Også huske på at babyer er ofte aktiv under søvn - rykninger sine armer og ben, smilende, suger, og generelt vises rastløs. Det er lett å forveksle en baby stirrings som et tegn på at han eller hun er å våkne opp eller trenger å spise. I stedet for å plukke opp babyen med en gang, vente noen minutter for å se om barnet ditt faller tilbake til å sove.

Bør jeg begrense lengden på min baby naps?

Det avhenger av hvor godt barnet sover om natten.

Noen babyer forvirre sine dager og netter - sover mer om dagen enn om natten. En måte å sette barnet ditt er rett å begrense dagtid naps - særlig de sent på ettermiddagen - til ikke mer enn tre eller fire timer hver. Hvis babyen er napping for lenge på slutten av dagen, kan det gjøre det vanskeligere for ham eller henne til å sovne ved sengetid.

Hva skal jeg gjøre hvis barnet mitt plutselig motstår napping?

Noen babyer og eldre barn går gjennom perioder hvor de nekter å lur - selv om de fortsatt trenger resten. Hvis dette skjer, prøv å justere babyens leggetid. Å gjøre sengetid litt tidligere eller senere kan noen ganger hjelpe en baby lur bedre i løpet av dagen.

Spedbarn og småbarn helse. Aldre fire måneder til ett år.
Spedbarn og småbarn helse. Aldre fire måneder til ett år.

Hjelpe barnet ditt får riktig mengde dagtid søvn er ikke alltid lett. Ikke føl deg dårlig hvis noen dager er mer utfordrende enn andre. Husk å se og lytte etter tegn på at barnet er trøtt og prøver å holde hans eller hennes nap rutine konsekvent.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer om babyens napping tidsplan, snakke med hans eller hennes lege.

Se også