Spedbarn og småbarn helse

Morsmelkerstatning: svar på spørsmålene dine

Her er hva du trenger å vite for å velge den beste formelen for din baby.

Hvis du planlegger å mate babyen morsmelkerstatning, kanskje du har spørsmål. Er en merkevare av morsmelkerstatning bedre enn en annen? Er generiske merker OK? Er soya-basert formel bedre enn kumelk formel?

Her er hva du trenger å vite om morsmelkerstatning.

Hva er de viktigste typene morsmelkerstatning?

Kommersielle morsmelkerstatninger er regulert av Food and Drug Administration (FDA). Tre hovedtyper er tilgjengelige:

  • Kumelk formler. Mest morsmelkerstatning er laget med kumelk som er blitt endret for å ligne morsmelk. Dette gir formelen riktig balanse mellom næringsstoffer - og gjør formelen lettere å fordøye. De fleste babyer gjør det bra på kumelk formel. Noen babyer, men - for eksempel de som er allergisk mot proteiner i kumelk - trenger andre typer morsmelkerstatning.
  • Soy-baserte formler. Soy-baserte formler kan være nyttig hvis du ønsker å ekskludere animalske proteiner fra barnets kosthold. Soy-baserte morsmelkerstatninger kan også være et alternativ for babyer som er intolerant eller allergisk mot kumelk formel eller overfor laktose, et karbohydrat som finnes naturlig i kumelk. Imidlertid kan babyer som er allergiske mot kumelk også være allergisk mot soya melk.
  • . Proteinhydrolysat formler Disse typer formler inneholder protein som er blitt brutt ned (hydrolysert) - helt eller i stor utstrekning - i mindre størrelser enn er de i kumelk og soya-baserte formler. Proteinhydrolysat formler er ment for babyer som ikke tåler kumelk eller soya-baserte formler. Utstrekning hydrolysert formlene er et alternativ for babyer som har et protein allergi.

I tillegg spesialiserte formler er tilgjengelige for premature barn og babyer som har spesielle medisinske tilstander.

Hvorfor bruke formelen i stedet for vanlig melk?

Kommersielle morsmelkerstatninger gi alle de næringsstoffene som de fleste spedbarn trenger. Melk fra dyr eller melk erstatning fra planteriket ikke inneholder disse næringsstoffene i en sunn balanse for et spedbarn. For eksempel spedbarn yngre enn en som drikker kumelk er utsatt for jernmangel.

Hva morsmelkerstatning preparatene er tilgjengelige?

Morsmelkerstatninger kommer i tre former. Det beste valget avhenger av budsjett og ønske om bekvemmelighet:

  • Pulverisert formel. Pulverformig formel er den minst kostbare. Hver skje med pulverisert formel må ikke blandes med vann.
  • Konsentrert flytende formel. Denne type formel også må blandes med vann.
  • Klar til bruk formelen. Klar til bruk formelen er den mest praktiske form for morsmelkerstatning. Det trenger ikke å være blandet med vann. Det er også det dyreste alternativet.

Pass på å følge eventuelle blande instruksjonene nøye.

Hva er forskjellen mellom generiske og merkenavn morsmelkerstatning?

Alle morsmelkerstatning selges i Europa må oppfylle nærings standarder satt av FDA. Selv om produsentene kan variere i sin formel oppskrifter, krever FDA at alle formler inneholder minimum anbefalte mengden - og ikke mer enn det høyeste beløpet - av næringsstoffer som spedbarn trenger.

Se også

Morsmelkerstatning: svar på spørsmålene dine

Er det viktig å kjøpe jern-forsterkede morsmelkerstatning?

Ja. Babyen trenger jern for å vokse og utvikle seg, spesielt i spedbarnsalder. Hvis du ikke ammer, ved hjelp av jern-forsterkede formelen er den enkleste måten å gi dette viktige næringsstoffet.

Hva med forbedret morsmelkerstatning?

Noen morsmelkerstatninger er forbedret med dokosaheksaensyre (DHA) og arakidonsyre (ARA). Dette er omega-3 fettsyrer som finnes i morsmelk og enkelte matvarer, som fisk og egg. Noen studier tyder på at blant annet DHA og ARA i morsmelkerstatning kan hjelpe spedbarn syn og hjernens utvikling, men annen forskning har vist ingen nytte.

I tillegg har mange morsmelkerstatninger inkluderer pre-og probiotika - stoffer som fremmer nærvær av sunne bakterier i tarmen - i et forsøk på å etterligne immun fordelene ved morsmelk. Tidlige studier er oppmuntrende, men langsiktige fordelene av disse stoffene er ukjent.

Spedbarn og småbarn helse. Proteinhydrolysat formler.
Spedbarn og småbarn helse. Proteinhydrolysat formler.

Hvis du er usikker på om forbedret morsmelkerstatning, be barnets lege for veiledning.

Hvor viktig er utløpsdatoen på morsmelkerstatning?

Ikke kjøpe eller bruke utdaterte morsmelkerstatning. Hvis holdbarhetsdatoen er passert, kan du ikke være sikker på formelen kvalitet.

Mens sjekke utløpsdatoen, også inspisere tilstanden til formelen container. Ikke kjøpe eller bruke formelen fra beholdere med buler, bulker, lekkasjer eller rust flekker. Formel i en skadet beholderen kan være usikre.

Hvor lenge bør et barn drikke morsmelkerstatning?

Morsmelkerstatning er generelt anbefalt til fylte 1, etterfulgt av helmelk til fylte to - men snakk med barnets lege for spesifikk veiledning. Redusert fett eller skummet melk er vanligvis ikke aktuelt før fylte 2 fordi den ikke har nok kalorier eller fett for å fremme tidlig utvikling.

Se også