Spedbarn og småbarn helse

Barnas svømming: holde helserisiko ved bay

Barnet ditt kan elske å svømme, men det er alltid en god idé for ham eller henne til å være i vannet? Følg disse helårig tips for barnas svømming.

Er det OK for bleie-clad pjokk å plaske i det lokale bassenget? Kan barnet ditt trygt bære en støpt eller øret rør i vannet? Kan bakterier som lurer i bassenget eller innsjøen gjør den lille syke? Før du hjelpe barnet dress opp - eller bestemme seg for å hoppe i vannet sammen - her er noen praktiske tips for barnas svømming fra Jay Hoecker, MD, emeritus pediatri spesialist på universitetet, Rochester, Minnesota

Kan babyer eller småbarn bruke bleier i vannet?

Forskjellige typer av bleier er utformet for bruk under vann. De er vannavstøtende og ligger tett rundt et barns lår og midje, men de er ikke vanntette. Hvis barnet ditt har avføring i vannet, kan avføring unnslippe bleie. En skitten bleie kan inneholde diaré-forårsaker bakterier, inkludert parasitten cryptosporidium - som kan forurense bassengvannet eller andre badeområder. Hos ellers friske mennesker, fører til en cryptosporidium infeksjon urolig mage og diaré. Konsekvensene kan være mer alvorlig for folk som har svakt immunforsvar.

Urin i vannet er mindre risikabelt enn avføring, men det er vanskelig å skille de to når barna bruke bleier. Hvis du velger å la barnet ditt å svømme i en bleie, ta regelmessige pauser for å endre bleie eller bruke toalettet. Ikke la svømming Hvis barnet ditt har diaré. I tillegg bør barn i bleier ikke bruke badestamper eller spas.

Er det risikabelt for barn å svelge bassengvannet?

Barnet ditt er bundet til å ta noen slurker av bassengvann på ett eller annet tidspunkt, særlig når den først lære å svømme. Litt svelget bassengvannet er vanligvis ikke grunn til bekymring, men for mye bassengvannet kan føre til sykdom. Ikke la barnet til å drikke bassengvannet, og oppmuntre ditt barn til å spytte ut noe vann som kommer i hans eller hennes munn.

Kan barn som har kaster bade?

Det avhenger av hvilken type cast:

  • Gipsen. Dersom barnet ditt har et plaster cast løpet klut innpakning, må han eller hun være ute av vannet. Forsøk på å beskytte en gipsmodell med plastposer er generelt ikke effektive.
  • . Glassfiber støpt Dersom barnet ditt har en glassfiber støpt som er foret med et vannavstøtende liner, er det vanligvis OK å svømme - så lenge du har legens OK. Etter bading, er det viktig å skylle innsiden av cast med rent vann. Vanligvis kan du tillate at cast lufttørke.

Kan barn svømme hvis de har øret rør?

Hvis barnet ditt har øret rør - små sylindere plassert gjennom trommehinnen for å drenere væske og slipper luft inn i mellomøret - spør hans eller hennes lege om hørselvern for bading. Noen leger anbefaler at barn som har øret rør bruke ørepropper eller svømming caps mens svømming for å hindre bakterier fra å komme inn i mellomøret. Imidlertid kan rutinemessig bruk av ørepropper bare være nødvendig når barn dykke eller svømme i ubehandlet vann, for eksempel innsjøer og elver.

Hva er den beste måten å forebygge svømmer øre?

Svømmer øre er en infeksjon som ofte behandles med reseptbelagte øredråper.

For å hindre svømmer øre:

  • Oppmuntre barnet til å bruke ørepropper mens svømming
  • Tørk ditt barns ører med et håndkle eller hårføner på lav etter bading
  • Bruk isopropylalkohol-baserte øredråper - eller en en-til-en blanding av isopropanol og hvit eddik, så lenge barnet ikke har øret rør - for å fjerne vann fra barnets øre.

Ikke bruk bomullspinner i ditt barns ører, noe som kan lage riper i ørekanalen og skape en potensiell stedet for infeksjon.

Se også

Barnas svømming: holde helserisiko i sjakk

Hva med røde øyne etter bading?

Eksponering for klor kan la barnet ditt med røde eller hovne øyne. For å lette ubehag og redusere rødhet etter bading, skylle barnets øyne med en steril eyewash eller en kunstig tårer løsning. For å forhindre røde eller hovne øyne, oppmuntre barnet til å bruke briller mens du svømmer.

Hva er den beste alderen å begynne bading leksjoner?

Mange barn lærer å sykle og å svømme på egen hånd på samme alder - ofte sommeren før barnehagen. Den europeiske Academy of Pediatrics støtter svømming leksjoner for de fleste barn i alderen 4 år og eldre. Hvis du velger å melde et barn yngre enn 4 år i en svømmende program, velge en som ikke krever plassere hans eller hennes hode under vann. Dette vil begrense mengden vann barnet kan svelge.

Kan barn svømme når de er syke eller har kutt og skrubbsår?

Spedbarn og småbarn helse. Barnas svømming: holde helserisiko i sjakk.
Spedbarn og småbarn helse. Barnas svømming: holde helserisiko i sjakk.

Det er greit for barn som har forkjølelse eller andre mindre sykdommer å svømme, så lenge de føler seg godt nok til å gjøre det. Likeledes er det OK for barn å svømme med kutt og skrubbsår - så lenge sårene ikke er blødning.

Hva med svømming etter å ha spist?

Det er OK å svømme umiddelbart etter et lett måltid eller mellommåltid. Hvis barnet ditt føles sløv etter å ha spist et tungt måltid, men oppmuntre ham eller henne til å ta en pause før svømming.

Er badestamper trygt for barn?

Barn kan fort bli overopphetet i en badestamp eller spa. Hvis du lar barnet ditt til å bruke en badestamp eller spa, holde besøket kort - og ikke la barnet ditt til å sette hans eller hennes hode under vann. Dette kan øke risikoen for infeksjoner. Langt verre, langt hår kan sette seg fast i et udekket badestamp rist og føre til drukning. Husk også bør at barn i bleier ikke bruke en badestamp eller spa.

Se også