Spedbarn og småbarn helse

Baby bath grunnleggende: En forelder guide

Lurer på hvordan du gjør en baby bad? her er en steg-for-steg guide for å hjelpe deg å mestre det grunnleggende.

Bading en glatt nyfødt kan være en enerverende opplevelse. Babyen kan ikke liker det mye, heller. Med litt øvelse, men vil du både begynne å føle seg mer komfortabel på bad tid. Start med å lære baby bath grunnleggende.

Hvor ofte min nyfødte trenger et bad?

Det er ingen grunn til å gi det nyfødte et bad hver dag. Faktisk kan bade babyen mer enn flere ganger i uken tørke ut hans eller hennes hud. Hvis du er rask med rene bleier og burp kluter, er du allerede rengjøring av deler som virkelig trenger oppmerksomhet - i ansiktet, nakke og bleie området.

Er det bedre å bade babyen min i morgen eller om natten?

Det er opp til deg. Velg et tidspunkt når du ikke er stresset eller sannsynlig å bli avbrutt. Noen foreldre velger for morgen bad, når deres babyer er våken og klar til å nyte opplevelsen. Andre foretrekker å gjøre babyen bad del av en beroligende sengetid ritual.

Er en svamp bad god nok?

En baby bath ikke nødvendigvis må gjøres i et kar med vann. Den europeiske Academy of Pediatrics anbefaler svamp bad før navlestrengen stubben faller av - som kan ta opptil tre uker. Hvis du ønsker å gi barnet ditt en svamp bad, trenger du:

  • Et varmt sted med et flatt underlag. Et bad eller kjøkken counter, stellebord eller fast seng vil fungere. Selv et teppe eller håndkle på gulvet er OK hvis det er varmt nok.
  • En myk teppe, håndkle eller skiftende pad. Spre det ut for babyen å ligge på.
  • En gratis hånd. Hold alltid en hånd på babyen din. På et stellebord, bruker sikkerhetsstroppen også.
  • En vask eller grunt plast bassenget for å holde vannet. Kjør varmt vann inn i bassenget eller synke. Sjekk vanntemperaturen med hånden for å sørge for at det ikke er for varmt.
  • . Essensielle forsyninger Samle en vaskeklut, et håndkle - helst med en innebygd hette - bomullsdotter, mild baby shampoo, mild fuktighetsgivende såpe, våtservietter, en ren bleie og en endring av klær.

Når du er klar til å begynne svamp bad, kle av barnet og pakk ham eller henne i et håndkle. Legg barnet ditt på hans eller hennes tilbake på teppe, håndkle eller pute du har forberedt. Fukt vaskeklut, vri ut overflødig vann og tørk babyens ansikt. Det er ikke nødvendig å bruke såpe. Bruk en fuktig bomullsdott eller ren bomull klut til å tørke hver øyelokket, fra innsiden til utsiden hjørnet. Når du er klar til å rense babyens kropp, er rent vann vanligvis OK. Hvis babyen er stinkende eller skitten, bruk en mild fuktighetsgivende såpe. Vær spesielt oppmerksom på skrukker under armene, bak ørene, rundt halsen og i bleie området. Også vaske mellom barnets fingre og tær. For å holde babyen varm, utsetter bare de delene du vaske.

Hva slags babyen badekar er best?

Mange foreldre velger frittstående plastkar spesielt utviklet for nyfødte. Andre velger plast bassenger eller oppblåsbare kar som passer inne i badekar. Foret med et håndkle eller gummimatte, kanskje på kjøkkenet eller badet vasken være et annet alternativ.

Husk, skjønt, er sikkerhet det viktigste - ikke nødvendigvis den type kar. Samle de samme forsyninger du vil bruke for en svamp bad og en kopp skyllevann på forhånd slik at du kan holde en hånd på babyen hele tiden. La aldri barnet alene i vannet.

Hvor mye vann skal jeg sette i karet?

Den ideelle mengden av vann for en baby bad er diskutabelt. En vanlig anbefaling er 2-3 inches (omtrent 5-8 centimeter) for varmt vann. For å holde babyen varm, kan du helle varmt vann over hans eller hennes kropp hele badekaret. Noen undersøkelser tyder på at det å bruke litt mer vann - nok til å dekke en baby skuldre - kan være beroligende og bidra til å redusere varmetapet. Med et beløp av vann, sørg for å holde barnet ditt trygt under badekaret.

Se også

Baby bath grunnleggende: En forelder guide

Hva om vanntemperaturen?

Varmt vann er best. For å hindre skålding, sett termostaten på varmtvannsberederen til under 120 F (49 C). Alltid sjekke vanntemperaturen med hånden før bading babyen. Pass på at rommet er behagelig varmt, også. En våt baby kan være lett avkjølt.

Hva er den beste måten å holde min nyfødte i karet?

Et sikkert grep vil hjelpe barnet føler deg komfortabel - og være trygg - i karet. Bruk en av hendene til å støtte barnets hode og den andre til å holde og veilede barnets kropp i vannet, føttene først. Støtte babyens hode og overkropp med armen og hånden. Pakk armen etter babyens rygg, fatte babyen fast under armhulen. Når du renser babyens rygg og rumpe, lene ham eller henne frem på armen din. Fortsett å forstå din baby under armhulen.

Hva skal jeg vaske først?

De fleste foreldre begynner med barnets ansikt og gå videre til skitnere deler av kroppen. Vask innsiden hudfolder, og skyll kjønnsorganene nøye.

Bør jeg vaske min nyfødte hår?

Spedbarn og småbarn helse. Et varmt sted med et flatt underlag.
Spedbarn og småbarn helse. Et varmt sted med et flatt underlag.

Vask nyfødtes håret hvis det virker skittent eller barnet ditt utvikler vugge cap - en vanlig tilstand karakterisert ved skjellende flekker i hodebunnen.

Støtte babyens hode og skuldre med den ledige hånden, forsiktig massasje en dråpe mild baby shampoo inn i babyens hodebunn. Skyll sjampo med en fuktig vaskeklut eller direkte under kranen, kopping en hånd over babyens panne for å holde såpeskum ut av hans eller hennes øyne.

Trenger jeg en spesiell type såpe?

Det er ikke nødvendig å bruke spesielle såpe for en baby bad. Faktisk er rent vann greit for nyfødte. Ved behov, bruk en mild fuktighetsgivende såpe. Unngå boblebad og duftende såper.

Vil lotion etter en baby bath forhindre utslett?

De fleste nyfødte trenger ikke lotion etter et bad. Den beste måten å forhindre utslett er å tørke inne babyens hudfolder etter hvert bad. Hvis du velger å bruke fuktighetskrem, plukke en som er allergivennlig.

Se også