Spedbarn og småbarn helse

Nyfødt omsorg: 10 tips for stresset ut foreldre

Round-the-clock nyfødte omsorg kan snu livet opp ned. Bruk disse praktiske strategier for å håndtere den nye stress i livet ditt.

En nyfødt kan bringe en virvelvind av aktivitet og spenning til livet ditt - og masse stress og tretthet. Enten du er en første gang forelder eller en erfaren veteran, bør du vurdere 10 praktiske tips for å holde stresset under kontroll.

En. Ta vare på deg selv

Motstå trangen til å telle koffein som en stor matvaregruppe eller en erstatning for søvn.

I stedet spiser et sunt kosthold, drikke mye vann og få litt frisk luft. Sove når babyen sover - og utarbeide en nattlig tidsplan med partneren din som gjør at dere begge å hvile og ta vare på barnet. Gjør noe du liker hver dag, enten med barnet eller på egen hånd.

Gode ​​vaner vil hjelpe deg å opprettholde den energien du trenger for å ta vare på din nyfødte.

2. Etablere besøker regler

Venner og kjære kan komme ut av treverket for å beundre det nyfødte. La dem vite hvilke dager som fungerer best, og hvor mye tid du har på besøk.

Insister på at besøkende vasker hendene før du holder barnet, og spør noen som er syke til å bo hjemme.

Ikke vær redd for å sette dine sosiale nådegaver, heller. La klarert besøkende omsorg for barnet mens du får litt sårt tiltrengt hvile.

3. Gå med flyten

Tillate god tid hver dag for sykepleie økter, naps og gråtetokter. Hold planlagte aktiviteter til et minimum. Når du trenger å dra ut, gi deg ekstra tid til å pakke forsyninger og endre den uunngåelige out-the-door skitten bleie.

4. Forvent en berg og dalbane av følelser

Du kan gå fra beundrende babyen og undret på små fingre og tær til sørgende ditt tap av selvstendighet og bekymre din evne til å ta vare på en nyfødt, alt i løpet av en eneste bleie endring.

Sjansen er, er du og din partner både sliten og engstelig også.

For å hjelpe deg holde kontakten, snakke om hva som plager deg - for eksempel et anstrengt budsjett eller vanskeligheter beroligende babyen. En delt latter kan hjelpe lette stemningen.

5. Slapp standarder

Skjul kost og la hybelkaninene der de ligger. Oppbevar rene klær i skittentøykurven - eller i stabler på gulvet - til du trenger dem. Rengjøre badet med en frisk bleie tørk. Serveres kald frokostblanding og peanøttsmør toast til middag når du er for trøtt til å forberede et mer tradisjonelt måltid.

Se også

Nyfødt omsorg: 10 tips for stresset ut foreldre

6. Kom deg ut av huset

Spedbarn og småbarn helse. Nyfødt omsorg: 10 tips for stressede foreldre.
Spedbarn og småbarn helse. Nyfødt omsorg: 10 tips for stressede foreldre.

Hvis du skal stir-crazy med en masete nyfødt, ta babyen ut en tur. Hvis du kan, la noen du stoler ta over for en stund.

7. Godta en hjelpende hånd

Når venner og kjære tilby å hjelpe, ta dem opp på den. Foreslå holde baby, brette tøyet eller kjører noen ærend - hva ville hjelpe deg mest.

8. Styrk andre relasjoner

Nyfødt trenger din kjærlighet og oppmerksomhet, men du vil ikke la barnet ned ved å tilbringe tid med andre.

Hvis du har andre barn, satt til side en-mot-en tid med hver av dem. Planlegg datoer med partneren din. Møte en venn for lunsj eller en film.

9. Hold perspektiv

De nyfødte dager vil ikke vare lenge. Skritt tilbake og sette pris på øyeblikket, selv midt i kaoset.

10. Vit når du skal søke ytterligere hjelp

Foreldre er en utfordring, selv på en god dag. Hvis du er deprimert eller du har problemer med å tilpasse seg livet med en nyfødt, ta kontakt med helsepersonell eller en psykisk helsepersonell.

Lære å håndtere den nye stress i livet ditt kan hjelpe deg å nyte rikdom foreldre har å tilby.

Se også