Spedbarn og småbarn helse

Gråtende baby: Hva gjør du når din nyfødte gråter

Nyfødte gråter jags er uunngåelig, men en gråtende baby kan teste din tålmodighet alle det samme. Her er hjelp beroligende en gråtende baby - og fornye din evne til å håndtere tårene.

Drømmen: Babyen sover gjennom natten etter bare noen få uker, klukker lykkelig mens du kjører ærend og fusses bare når sultestreiker.

Virkeligheten: Babyens favoritt spilletid er etter 2 am fôring. Crankiness topper når du er ute og farter. Du hadde ingen anelse om en gråtende baby kunne holde tårene strømmer på så lenge.

Høres det kjent ut? På en gitt dag, kan en nyfødt gråte i opptil to timer - eller enda lenger. Finn ut hvorfor babyer gråter, og hva de skal gjøre med det.

Dekoding tårene

En gråtende baby prøver å fortelle deg noe. Din jobb er å finne ut hvorfor barnet ditt gråter og hva - om noe - du kan gjøre med det.

Vurdere hva gråtende baby kan tenke.

Jeg er sulten
De fleste nyfødte spise noen få timer round-the-clock. Noen babyer desperat når sultestreiker. De kan bli så jobbet opp etter den tid foring begynner at de jafs luften med melk, noe som kan føre spytter opp, fanget gass og mer gråt.

For å unngå slike vanvidd, svare på tidlige tegn på sult. Hvis babyen din begynner å svelge under fôring, ta en pause. Også ta tid å rape babyen under og etter hver fôring.

Hvis du er bryst-mate babyen, kan smaken av melk endre seg i takt med hva du spiser og drikker. Hvis du har mistanke om at en viss mat eller drikke er å gjøre babyen fussier enn vanlig, unngå det i flere dager for å se om det gjør en forskjell.

Jeg ønsker å suge på noe
Suger er en naturlig refleks. For mange babyer er det en trøstende, beroligende aktivitet. Hvis barnet ikke er sulten, kan du prøve en ren finger eller smokk.

Jeg er lei
Slitne babyer er ofte masete - og babyen trenger mer søvn enn du tror. Nyfødte ofte sove opptil 16 timer i døgnet. Noen nyfødte sove enda mer.

Jeg er våt
For noen babyer, er en våt eller skitten bleie en sikker måte å utløse tårer. Sjekk babyens bleie ofte for å sørge for at det er rent og tørt.

Jeg ønsker å flytte
Noen ganger kan en rocking sesjon eller gå gjennom huset er nok til å berolige en gråtende baby. I andre tilfeller, er en endring av posisjon alt som trengs. Holde sikkerhetstiltak i tankene, prøv en baby swing eller vibrerende barnesete.

Dersom været tillater det, hodet utendørs med barnevognen. Du kan selv ønsker å spenne opp for en tur i bilen.

Jeg vil heller være sammen
Noen babyer føler sikreste i en svøpe wrap. Tett vikle babyen i et mottak teppe eller en annen liten, lett teppe.

Jeg er varm
En baby som er for varmt er sannsynlig å være ubehagelig. Det samme gjelder for en baby som er for kaldt. Legge til eller fjerne et lag med klær etter behov.

Spedbarn og småbarn helse. Jeg ønsker å suge på noe.
Spedbarn og småbarn helse. Jeg ønsker å suge på noe.

Jeg er ensom
Noen ganger bare se deg, høre stemmen din eller blir kost kan stoppe tårene. Lett massasje eller lette klapp på ryggen kan berolige en gråtende baby, også.

Jeg har fått nok
For mye støy, bevegelse eller visuell stimulering kan kjøre barnet ditt til tårer. Flytt til et roligere miljø eller plassere barnet i krybben. Hvit støy - for eksempel en innspilling av bølger eller den monotone lyden av en elektrisk vifte eller støvsuger - er kanskje hjelpe gråtende baby slappe av.

Husk at mange babyer har forutsigbare perioder med fussiness i løpet av dagen. Denne typen gråt kan hjelpe barnet å bli kvitt overflødig energi. Det kan være lite du kan gjøre, men trøste babyen som gråt går sin gang.

Over tid kan du være i stand til å identifisere barnets behov ved den måten han eller hun gråter. For eksempel kan en sulten gråte være kort og lav-pitched, mens et rop av smerte kan være en plutselig, lang, skingrende skrik. Plukke opp på noen mønstre kan hjelpe deg bedre svare på babyens gråt.

Gråter det ut

Hvis du har prøvd alt og babyen er fortsatt opprørt, vurdere å la barnet gråte det ut. Gråter vil ikke skade babyen - og noen ganger den eneste måten å stoppe en gråtende spell er å la det gå sin gang.

Selvfølgelig kan lytte til babyen jamre være opprivende. Hvis du trenger å distrahere deg selv i noen minutter, kan du ta en dusj, ring en venn eller gjøre noe å spise.

Se også

Gråtende baby: Hva gjør du når din nyfødte gråter

Er det bare fussiness, eller er det kolikk?

Noen babyer har frustrerende perioder med intens, utrøstelig gråt som kalles kolikk - vanligvis starter et par uker etter fødselen og bedre etter alder 3 måneder.

Kolikk er ofte definert som gråter mer enn tre timer om dagen, tre dager i uken i mer enn tre uker i en ellers velfødde, sunn baby. Gråt kan begynne plutselig og uten noen åpenbar grunn. I løpet av en episode, kan barnet ditt være vanskelig - eller umulig - å trøste.

Hva er årsaken til kolikk er fortsatt et mysterium, og behandling effektivitet varierer.

Hvis du er bekymret for kolikk, ta kontakt med babyens helsepersonell. Han eller hun kan sørge for at barnet ditt er ellers frisk og hjelpe deg å lære å ta vare på en kolikk baby.

Ta vare på deg selv

Det er tøft å lytte til babyen gråte. For å ta best vare på barnet ditt, er det viktig å ta vare på deg selv også.

  • Ta en pause. Spør din ektefelle, partner eller en annen kjær å ta over for en stund. Enda en time på egen hånd kan hjelpe fornye mestring styrke.
  • Ta sunne livsstilsvalg. Spis et sunt kosthold. Inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine. Hvis du kan, sove når babyen sover - selv på dagtid. Jo bedre uthvilt du er, jo bedre vil du være i stand til å håndtere en gråtende baby.
  • Husk at det er midlertidig. Gråtetokter ofte en topp på rundt seks til åtte uker og deretter gradvis avta.
  • Vit når du skal ta kontakt med babyens helsepersonell. Hvis du er bekymret for gråt eller barnet ditt ikke spiser, sover eller oppfører seg som vanlig, ta kontakt med babyens helsepersonell. Han eller hun kan hjelpe deg å fortelle forskjellen mellom normale tårer og noe mer alvorlig.

Det er også viktig å kjenne dine grenser.

Hvis babyens gråt er årsaken til at du mister kontrollen, legg babyen på et trygt sted - for eksempel en crib - og gå til et annet rom for å samle inn selv. Om nødvendig, ta kontakt med helsepersonell, en lokal kriseintervensjon tjeneste eller en mental helse hjelpelinje for ekstra støtte.

Se også