Spedbarn og småbarn helse

Infant kvelende: hvordan å holde babyen trygt

Spedbarn kvalt er skummelt, men det er i stor grad forebygges. Forstå hvorfor babyer er så sårbare for kvelning - og hva du kan gjøre for å hindre spedbarn kvalt.

Bekymret for spedbarn kvalt? Finn ut de vanligste årsakene til spedbarn kvelende og hva du kan gjøre for å beskytte barnet fra choking farer.

Hvorfor er babyer utsatt for kvelning?

Choking er en vanlig årsak til skader og død hos små barn, først og fremst fordi deres små luftveiene er lett hindret. Det tar tid for babyer å mestre evnen til å tygge og svelge mat, og babyer kan ikke være i stand til å hoste kraftig nok til å løsne en luftveisobstruksjon. Som babyer utforske sine omgivelser, de også ofte sette gjenstander i munnen - noe som lett kan føre til spedbarn kvalt.

Spedbarn og småbarn helse. Riktig tid på innføring av fast føde.
Spedbarn og småbarn helse. Riktig tid på innføring av fast føde.

Noen ganger helsetilstander øke faren for kvelning i tillegg. Barn som har svelgevansker, nevromuskulære lidelser, utviklingsmessige forsinkelser og traumatisk hjerneskade, for eksempel, har en høyere risiko for kvelning enn andre barn.

Hva er de vanligste årsakene til spedbarn kvalt?

Mat er den vanligste årsaken til spedbarn kvalt. Men små gjenstander, små deler fra leker og visse typer oppførsel under spise - slik som å spise mens distrahert - også kan føre til spedbarn kvalt.

Se også

Infant kvelende: hvordan å holde babyen trygt

Hva kan jeg gjøre for å hindre at barnet kveles?

Du kan ta enkle grep for å hindre at barnet kveles. For eksempel:

  • Riktig tid innføring av fast føde. Presenterer barnet til fast føde før han eller hun har de motoriske ferdighetene til å svelge dem kan føre til spedbarn kvalt. Vent til barnet er minst fire måneder gammel til å innføre most fast føde.
  • Ikke tilby høy risiko matvarer. Ikke gi babyer eller småbarn pølser, biter av kjøtt eller ost, druer, rå grønnsaker eller frukt biter, med mindre de er kuttet opp i små biter. Ikke gi babyer eller småbarn hard mat, som frø, nøtter, popcorn og hardt godteri som ikke kan endres for å gjøre dem trygge alternativer. Andre høyrisiko matvarer inneholder peanøttsmør, marshmallows og tyggegummi.
  • Tilsyn måltidene. Som barnet blir eldre, ikke la ham eller henne til å spille, gå eller kjøre mens du spiser. Minn barnet å tygge og svelge hans eller hennes mat før du snakker. Ikke la barnet ditt til å kaste mat i luften og fange den i hans eller hennes munn eller stappe store mengder mat i hans eller hennes munn.
  • Nøye vurdere ditt barns leker Ikke la din baby eller småbarn å leke med lateks ballonger -. Som utgjør en stor fare når uoppblåste og ødelagt - små baller, klinkekuler, leker som inneholder små deler, eller leker ment for ungdommer. Se etter alder retningslinjer når du kjøper leker for barnet ditt. Også jevnlig undersøke leker for å sikre at de er i god stand.
  • Hold farlige gjenstander utenfor rekkevidde. Vanlige husholdningsapparater som kan utgjøre en kvelningsfare inkluderer knappen batterier, mynter og penn eller markør caps.

Hva skal jeg gjøre hvis min baby choker?

Hvis babyen er kvelende, ikke bruk en finger sveip, som kan inngi partikkelen lenger ned i luftveiene. I stedet holder babyen ned på en av underarmene. Babyens hode bør være lavere enn hans eller hennes kropp. Deretter dunk babyen fast på midten av ryggen ved hjelp av hælen på den andre hånden. Kombinasjonen av tyngdekraften og kraften fra hånden din vil hjelpe løsne objektet som blokkerer babyens luftveier. Hvis du er bekymret for babyens pust, ring 911 eller din lokale ambulanse.

For å være forberedt i tilfelle en nødsituasjon, ta en klasse på hjerte-lungeredning (HLR) og kveles førstehjelp for barn. Oppfordrer alle som bryr seg om barnet ditt å gjøre det samme.

Se også