Spedbarn og småbarn helse

Raserianfall hos småbarn: hvordan å holde fred

Raserianfall er en normal del av oppveksten. En ekspert forklarer hvordan du svare på raserianfall - og hvordan å unngå raserianfall i første omgang.

Du handler med pjokk i en travel varehus. Han eller hun har spionert et leketøy som du ikke har tenkt å kjøpe. Snart vil du finne deg selv i sentrum for en gale-force raserianfall. Alle ser på deg, og ditt ansikt brenner med forlegenhet.

Kunne du ha hindret raserianfall? Hva er den beste responsen? Og hvorfor skjer disse følelsesmessige ragnarokk gjør i første omgang?

Vurdere disse tantrum tips.

Hvorfor skjer raserianfall gjøre?

En raserianfall er uttrykk for et ungt barns frustrasjon med utfordringene i øyeblikket.

Kanskje barnet ditt har problemer med å finne noe ut eller fullføre en bestemt oppgave. Kanskje barnet ikke kan finne ord for å uttrykke sine tanker og følelser. Uansett utfordring, kanskje frustrasjon med situasjonen utløse sinne - noe som resulterer i et raserianfall.

Tenk på dette: De fleste 2-åringene har et begrenset ordforråd. Foreldre kan forstå hva en pjokk sier bare noe av tiden. Fremmede forstår enda mindre. Når barnet ønsker å fortelle deg noe, og du ikke forstår - eller du ikke overholder barnets ønsker - du kan ha et raserianfall på hendene.

Hvis barnet er tørst, sulten eller trøtt, er hans eller hennes terskel for frustrasjon trolig bli lavere - og et raserianfall mer sannsynlig.

Gjør små barn har raserianfall med vilje?

Det kan virke som om barnet ditt har planer om å oppføre seg dårlig bare for å få på nervene, men det er nok å gi ham eller henne for mye kreditt.

Små barn har ikke onde planer om å frustrere eller fornærme sine foreldre. For de fleste småbarn, raserianfall er bare en måte å uttrykke frustrasjon.

For eldre barn, kan raserianfall være en lært atferd. Hvis du belønne raserianfall med noe barnet ønsker - eller du lar barnet ditt til å komme seg ut av ting ved å kaste et raserianfall - raserianfall vil trolig fortsette.

Kan raserianfall forebygges?

Det kan ikke være noen idiotsikker måte å forebygge raserianfall, men det er mye du kan gjøre for å oppmuntre god oppførsel i selv de yngste barna.

For eksempel:

 • Vær konsekvent. Etablere en daglig rutine, slik at barnet vet hva du kan forvente. Hold deg til rutinen så mye som mulig, inkludert nap tid og sengetid. Det er også viktig å sette rimelige grenser og følge dem konsekvent.
 • Planlegge fremover. Hvis du trenger å løpe ærend, gå når barnet er ikke sannsynlig å være sulten eller trøtt. Hvis du forventer å vente i kø, pakke en liten leke eller snack å okkupere barnet ditt.
 • Oppmuntre barnet til å bruke ord. Små barn forstår mange flere ord enn de er i stand til å uttrykke. Hvis barnet ditt er ennå ikke snakker - eller snakke tydelig - du kan lære ham eller henne tegnspråk for ord som "jeg vil", "mer", "drikke", "vondt" og "sliten". Den lettere barnet kan kommunisere med deg, jo mindre sannsynlig er det å slite med raserianfall. Etter hvert som barnet blir eldre, hjelpe ham eller henne med å sette følelser i ord.
 • La barnet gjøre valg. For å gi din pjokk en følelse av kontroll, la ham eller henne gjøre riktige valg. "Vil du liker å bære de røde skjorte eller dine blå skjorte?" "Har du lyst til å spise jordbær eller bananer?" "Har du lyst til å lese en bok eller bygge et tårn med blokker?" Deretter kompliment barnet ditt på hans eller hennes valg.
 • Ros god oppførsel. Tilby ekstra oppmerksomhet når barnet oppfører seg bra. Gi barnet en klem eller fortelle barnet hvor stolt du er når han eller hun deler leker, følger retninger, og så videre.
 • Bruk distraksjon for å endre barnets fokus. Hvis du føler frustrasjon brygging, prøver å distrahere barnet ditt. Foreslå en ny aktivitet eller endre plassering.
 • Unngå situasjoner som kan utløse raserianfall. Hvis barnet ber om leker eller godbiter når du handler, styre klar av "fristelsen øyer" full av øye-nivå godbiter. Hvis pjokk fungerer opp i restauranter, gjøre reservasjoner, slik at du slipper å vente - eller velge restauranter som tilbyr rask service.

Se også

Raserianfall hos småbarn: hvordan å holde fred

Hva er den beste måten å svare på et raserianfall?

Vanligvis er den beste måten å svare på et raserianfall å ignorere det.

Når barnet roer ned, du kan si: "Tantrums ikke vil få min oppmerksomhet. Hvis du vil fortelle meg noe, må du bruke dine ord."

Husk, din evne til holde ro og kontroll vil bidra til at barnet føler seg trygg. Hvis du mister kult eller gi etter for barnets krav, vil du bare lære barnet at raserianfall er effektive.

Hva om barnet mitt blir destruktivt eller farlig?

Hvis et raserianfall eskalerer, fjerne barnet fra situasjonen og håndheve en timeout:

 • Velg en timeout spot. Seat barnet i et kjedelig sted, for eksempel i en stol i stuen eller på gulvet i gangen. Trekke stolen vekk fra vegger og møbler hvis du tror barnet kan prøve å engasjere deg ved å trekke av tapet eller forårsaker andre typer skader.
 • Være fast. Du kan si, "Du har ikke truffet. Sett deg ned."
 • Vent til barnet ditt til å roe ned. Dette kan ta noen minutter eller lenger.
 • Feste med det. Hvis barnet begynner å vandre rundt før timeout er over, returnere ham eller henne til det angitte timeout spot. Minn barnet at han eller hun fortsatt er i timeout.
 • Ikke engasjere barnet ditt. Ikke svar på noe barnet sier mens han eller hun er i timeout.
 • Vit når du skal avslutte timeout. Når barnet har roet seg ned, avslutter timeout og gå tilbake til dine vanlige aktiviteter. Du kan si: "Du sitter stille. Er du klar til å holde hendene for deg selv?"

Hva om raserianfall i det offentlige?

Hvis barnet ditt har et raserianfall i det offentlige, ignorere problemet hvis du kan. Hvis barnet ditt blir for forstyrrende, ta ham eller henne til en privat sted - for eksempel en rasteplass eller bilen - for en timeout.

Når barnet roer seg, kan du si, "Du sitter stille. Er du klar til å sitte i vogna mens butikken vi?" Hvis ikke, fortsetter den timeout.

Spedbarn og småbarn helse. Oppmuntre barnet til å bruke ord.
Spedbarn og småbarn helse. Oppmuntre barnet til å bruke ord.

Husk, skjønt, er det viktig å til slutt gå tilbake til aktivitet - eller barnet ditt vil lære enn et raserianfall er en effektiv måte å unnslippe en gitt situasjon.

Når er profesjonell hjelp som trengs?

Som barnets selvkontroll bedres, bør raserianfall blitt mindre vanlig. De fleste barn vokser raserianfall etter 5 år.

Hvis yngre barns raserianfall synes spesielt alvorlig, er ungdom fremdeles har hyppige raserianfall eller raserianfall har presset deg utenfor din evne til å håndtere, dele dine bekymringer med barnets lege.

Legen vil vurdere fysiske eller psykiske problemer som kan være medvirkende til raserianfall. Avhengig av omstendighetene, kan du bli henvist til en mental helse-leverandøren eller, i noen tilfeller, en skole eller samfunnet program.

Tidlig intervensjon kan stamme fremtidige atferdsproblemer og hjelpe barnet lykkes både hjemme og på skolen.

Se også