Spedbarn og småbarn helse

Pottetrening: hvordan få jobben gjort

Pottetrening er en viktig milepæl. Få fakta på timing, teknikk og håndtering av de uunngåelige ulykker.

Pottetrening er et stort skritt for barn og foreldre alike. Hemmeligheten til suksess? Tålmodighet - kanskje mer tålmodighet enn du noen gang forestilt seg.

Er det på tide?

Potte-trening suksess er avhengig av fysisk og følelsesmessig beredskap, ikke en bestemt alder. Mange barn viser interesse for pottetrening etter alder 2, men andre kanskje ikke være klar før fylte 2 1/2 eller enda eldre - og det er ikke noe hastverk. Hvis du starter pottetrening for tidlig, kan det ta lengre tid å trene barnet ditt.

Er barnet klar? Still deg selv disse spørsmålene:

  • Virker barnet interessert i potten eller toalettet, eller i iført undertøy?
  • Kan barnet forstå og følge grunnleggende retninger?
  • Sier barnet ditt gjennom ord, ansiktsuttrykk eller holdning når han eller hun trenger å gå?
  • Holder seg barnet tørt i perioder på to timer eller mer i løpet av dagen?
  • Klager barnet ditt om våte eller skitne bleier?
  • Kan barnet trekke ned sine bukser og trekke dem opp igjen?
  • Kan barnet sitte på og reise seg fra en potte stol?

Hvis du svarte stort sett ja, kan barnet ditt være klar for pottetrening. Hvis du svarte stort sett nei, kan det være lurt å vente en stund - særlig hvis barnet ditt har nylig møtt eller er i ferd med å møte en stor endring, for eksempel et trekk eller ankomsten av et nytt søsken. En pjokk som motsetter pottetrening i dag kan være åpen for ideen om et par måneder.

Det er ingen grunn til å utsette pottetrening hvis barnet har en kronisk medisinsk tilstand, men er i stand til å bruke toalettet som normalt. Vær oppmerksom på at prosessen kan ta lengre tid, men.

Klar, ferdig, gå!

Når du bestemmer deg for det er på tide å begynne pottetrening, sette barnet opp for suksess. Start med å opprettholde en følelse av humor og en positiv holdning - og rekruttere alle barnets omsorgspersoner til å gjøre det samme. Deretter følger de praktiske skrittene.

Trekk ut utstyr
Plasser en potte stol på badet. Du ønsker kanskje å prøve en modell med en avtagbar topp som kan plasseres direkte på toalettet når barnet er klar. Oppmuntre barnet til å sitte på potte stol - med eller uten bleie. Sørg for at barnets føtter hviler godt på gulvet eller en krakk. Hjelp barnet å forstå hvordan de skal snakke om badet ved hjelp av enkle, riktige vilkår. Du kan dumpe innholdet i en skitten bleie i potten for å vise sin hensikt, eller la barnet se familiemedlemmer som bruker toalettet.

Planlegg potte pauser
Hvis barnet ditt er interessert, har han eller hun sitte på potte stol eller toalett uten bleie for noen få minutter flere ganger om dagen. For gutter er det ofte best å mestre vannlating sitte ned, og deretter flytte til stående opp etter tarm opplæring er fullført. Les en potte-trening bok eller gi barnet ditt en spesiell leketøy å bruke mens du sitter på potte stol eller toalett. Bo med barnet ditt når han eller hun er på badet. Selv om barnet bare sitter der, har ros for å prøve - og minne barnet at han eller hun kan prøve på nytt senere.

Spedbarn og småbarn helse. Trekk ut utstyret.
Spedbarn og småbarn helse. Trekk ut utstyret.

Komme dit - raskt!
Når du merker tegn på at barnet kanskje trenger å bruke toalettet - som sprellende, huk eller holde underlivet - reagere raskt. Hjelpe barnet å bli kjent med disse signalene, stopp hva han eller hun gjør, og hodet til toalettet. Ros barnet for å fortelle deg når han eller hun har å gå. Lære jenter å tørke nøye fra foran til bak for å hindre bringe bakterier fra endetarmen til skjeden eller blære. Når det er på tide å skylle, la barnet gjøre det laud. Sørg for at barnet vasker hans eller hennes hender etter toalettbesøk.

Vurdere insentiver
Noen barn reagerer til klistremerker eller stjerner på et diagram. For andre turer til parken eller ekstra Bedtime Stories er effektive. Eksperimentere for å finne ut hva som fungerer best for barnet ditt. Forsterke barnets innsats med verbal ros, slik som: "Så spennende! Dere lærer å bruke toalettet akkurat som store barna gjør!" Vær positiv, selv om en tur på toalettet er ikke vellykket.

Grøft bleier
Etter flere uker med vellykkede potte pauser, kan barnet ditt være klar til å handle bleier for joggebukser eller vanlig undertøy. Feire denne overgangen. Gå på en spesiell utflukt. La barnet velge "big kid" undertøy. Ring nære venner eller kjære, og la barnet spre nyheten. Når barnet har på seg joggebukser eller vanlig undertøy, unngå klær, belter, leotards eller andre gjenstander som kan hindre rask avkledning.

Sov godt
De fleste barn mestrer dagtid blærekontroll først, ofte innen ca to til tre måneder med konsekvent toalett trening. Lur og nattestid trening kan ta måneder - eller år - lenger. I mellomtiden bruker engangs joggebukser eller plast madrasstrekk når barnet sover.

Vit når du skal kalle det avsluttes
Hvis barnet ditt motstår bruke potte stol eller toalett eller ikke får taket på det i løpet av få uker, ta en pause. Sjansene er han eller hun ikke er klar ennå. Prøv igjen om noen måneder.

Se også

Pottetrening: hvordan få jobben gjort

Ulykker vil skje

Du kan puste lettere når barnet finner ut hvordan å bruke toalettet, men forventer sporadiske ulykker og nestenulykker. Her er hjelp å forebygge - og håndtering - våte bukser:

  • . Tilbyr påminnelser Ulykker skjer ofte når barna blir absorbert i aktiviteter som - for øyeblikket - er mer interessant enn å bruke toalettet. For å bekjempe dette fenomenet, foreslår regelmessige bad turer, for eksempel først i morgen, etter hvert måltid og snack, og før du får i bilen eller går til sengs. Påpeke avslørende tegn på å holde det, for eksempel å holde underlivet.
  • Hold deg rolig. Barna ikke har uhell å irritere sine foreldre. Hvis barnet ditt har en ulykke, ikke legge til forlegenhet ved skjenn eller disiplinere barnet ditt. Du kan si: "Du glemte denne gangen. Neste gang du får til badet før."
  • Vær forberedt. Hvis barnet har hyppige ulykker, kanskje absorberende undertøy være best. Hold en endring av undertøy og klær hendig, spesielt på skolen eller i barnepass.

Når skal søke hjelp

Sporadiske ulykker er harmløse, men de kan føre til erting, forlegenhet og fremmedgjøring fra jevnaldrende. Hvis potte-trent barnet går tilbake eller taper bakken - spesielt i en alder av fire år eller eldre - eller du er bekymret for ditt barns ulykker, ta kontakt med sin lege. Noen ganger tisse problemer indikerer en underliggende fysiske tilstand, for eksempel en urinveisinfeksjon eller en overaktiv blære. Rask behandling kan hjelpe barnet å bli skadefri.

Se også