Spedbarn og småbarn helse

Fôring nyfødt: tips til nye foreldre

En nyfødt fôring tidsplan kan være uforutsigbar. Her er hva, når og hvordan å mate babyen.

Fôring en nyfødt er en round-the-clock engasjement. Det er også en mulighet til å begynne å danne en obligasjon med det nyeste medlemmet av familien din. Tenk sju tips for å mate en nyfødt.

En. Stick med morsmelk eller morsmelkerstatning

I de fleste tilfeller er morsmelk den ideelle mat for babyer. Dersom amming ikke er mulig, bruk morsmelkerstatning. Friske nyfødte trenger ikke vann, saft eller andre fluider.

2. Mate nyfødt on demand

De fleste nyfødte trenger åtte til 12 feedings om dagen - om en fôring hver to til tre timer.

Se etter tidlige tegn på sult, for eksempel omrøring og stretching, suger bevegelser og leppe bevegelser. Urolighet og gråter er senere signaler. Jo før du begynner hver fôring, jo mindre sannsynlig at du trenger å berolige en panisk baby. Når barnet slutter å suge, lukker sin munn, eller vender seg bort fra brystvorten eller flasken, han eller hun kan være full - eller bare ta en pause. Prøv raping din baby eller venter et minutt før tilbyr brystet eller flasken igjen.

Etter hvert som barnet blir eldre, vil han eller hun tar i mer melk på kortere tid ved hver fôring.

3. Vurdere vitamin D-tilskudd

Spør barnets lege om vitamin D-tilskudd for barnet, spesielt hvis du er amming. Morsmelk gir kanskje ikke nok vitamin D, som hjelper barnet absorbere kalsium og fosfor - næringsstoffer som er nødvendige for sterke bein.

Se også

Fôring nyfødt: tips til nye foreldre

4. Forvent variasjoner i din nyfødtes matvaner

Din nyfødte barn vil ikke nødvendigvis spise samme mengde hver dag. Under vekst spruter - ofte på to til tre uker etter fødselen og igjen på seks uker etter fødselen - det nyfødte kan ta mer på hver fôring eller ønsker å bli matet oftere. Svare på tidlige tegn på sult, snarere enn å holde et strengt øye med klokken.

5. Stol på instinktene dine - og din nyfødtes

Du vil kanskje tro at det nyfødte ikke spiser nok, men babyer vet som regel hvor mye de trenger. Ikke fokuser på hvor mye, spiser hvor ofte eller hvor ofte det nyfødte. I stedet, se etter:

  • Steady vektøkning
  • Tilfredshet mellom feedings
  • Ved den femte dag etter fødselen, minst seks våte bleier og tre eller flere avføringer per dag

Kontakt lege dersom det nyfødte ikke er økende vekt, tisser færre enn seks bleier om dagen eller viser liten interesse for feedings.

6. Vurdere hver fôring en gang å bånd med det nyfødte

Spedbarn og småbarn helse. Fôring nyfødt: tips til nye foreldre.
Spedbarn og småbarn helse. Fôring nyfødt: tips til nye foreldre.

Hold nyfødt tett under hver fôring. Se ham eller henne i øyet. Snakk med en svak stemme. Bruk hver fôring som en mulighet til å bygge din nyfødtes følelse av trygghet, tillit og komfort.

7. Vit når du skal be om hjelp

Hvis du har problemer med amming, spør en amming konsulent eller barnets lege for å få hjelp - spesielt hvis hver fôring er smertefullt eller barnet ditt er ikke å få vekt. Hvis du ikke har jobbet med en amming konsulent, spør babyens legen om en henvisning eller sjekke med obstetrikk avdeling på et lokalt sykehus.

Se også