Spedbarn og småbarn helse

Smokker: de er gode for barnet ditt?

Beslutningen om å bruke en smokk - eller ikke - er opp til deg. Vurdere gjøre og ikke gjøre for å gi barnet ditt en smokk, og hvordan du kan hjelpe ham eller henne bryte vanen.

De fleste babyer har en sterk suge refleks. Noen babyer selv suge deres tommelen eller fingrene før de er født. Utover ernæring, har suger ofte en beroligende, beroligende effekt. Det er derfor mange foreldre rang smokker som må haves, rett opp der med bleie kluter og baby svinger. Er smokker virkelig OK for babyen din, da? Forstå fordelene og risikoen ved smokk bruk, til viktige sikkerhetstips og trinn hjelpe avvenne babyen fra smokken.

Proffene

For noen babyer, smokker er nøkkelen til tilfredshet mellom feedings. Tenk på fordelene:

 • En smokk kan berolige en masete baby. Noen babyer er lykkeligst når de suger på noe.
 • En smokk gir midlertidig distraksjon. En smokk kan komme til nytte under skudd, blodprøver eller andre prosedyrer.
 • En smokk kan hjelpe barnet å sovne. Hvis barnet ditt har problemer med å bosette seg, kan en smokk gjøre utslaget.
 • En smokk kan lette ubehag under flyreiser. Babyer kan ikke med vilje "pop" ørene ved å svelge eller gjespe for å lindre smerte i øret forårsaket av lufttrykket skifter. Suge på en smokk kan hjelpe.
 • Smokker kan bidra til å redusere risikoen for krybbedød (SIDS). Forskere har funnet en sammenheng mellom smokk bruk under søvn og en redusert risiko for krybbedød.
 • Smokker er disponibel. Når det er på tide å slutte å bruke smokker, kan du kaste dem bort. Hvis barnet ditt foretrekker å suge på hans eller hennes tommelen eller fingrene, kan det være vanskeligere å bryte vanen.

Ulemper

Selvfølgelig, smokker har fallgruvene også. Vurdere ulempene:

 • Tidlig smokk bruk kan forstyrre ammingen. Suge på et bryst er forskjellig fra suge på en smokk eller flaske, og noen babyer er følsomme for disse forskjellene. Forskning tyder på at tidlig bruk av kunstige brystvorter er assosiert med redusert eksklusiv amming og varighet av amming - selv om det er ikke klart om kunstige brystvorter føre ammende problemer eller fungere som en løsning på et eksisterende problem.
 • Babyen kan bli avhengig av smokken. Hvis barnet bruker en smokk for å sove, kan du møte hyppig middle-of-the-night gråt staver når smokken faller ut av babyens munn.
 • Smokk bruk kan øke risikoen for mellomøret infeksjoner Men utbredelsen av mellomøret infeksjoner er vanligvis lavest fra fødsel til fylte seks måneder -. Når risikoen for krybbedød er den høyeste og barnet ditt kan være mest interessert i en smokk.
 • Langvarig smokk bruk kan føre til tannproblemer. Normal smokk bruk i løpet av de første årene av livet ikke forårsaker langsiktige tannproblemer. Men kanskje langvarig smokk bruk føre til et barns beste fortennene å skrå utover eller ikke kommer riktig.

Se også

Smokker: de er gode for barnet ditt?

Smokk gjøre og ikke gjøre

Spedbarn og småbarn helse. En smokk kan berolige en masete baby.
Spedbarn og småbarn helse. En smokk kan berolige en masete baby.

Hvis du velger å gi barnet en smokk, holde disse tipsene i bakhodet:

 • Vent til amming er godt etablert. Vær tålmodig. Det kan ta noen uker eller mer for å slå seg inn i en vanlig pleie rutine. Hvis du er ammer, anbefaler European Academy of Pediatrics venter på å innføre en smokk før fire til seks uker etter fødselen.
 • Ikke bruk en smokk som en første forsvarslinje. Noen ganger kan en endring av posisjon eller en gyngende økten kan roe en gråtende baby. Tilby en smokk til babyen din bare etter eller mellom feedings. Ikke la barnet ditt til å bruke smokk hele dagen.
 • Velg silikon ett stykke, oppvaskmaskin variasjon. Smokker laget av to stykker utgjøre en kvelningsfare dersom de bryter. Når du har avgjort på en favoritt smokk, holde et par identiske sikkerhetskopier på hånden.
 • La babyen bestemme farten Hvis barnet ikke er interessert i smokk, prøv igjen senere -. Eller hoppe over det helt. Hvis smokken faller ut av babyens munn mens han eller hun sover, ikke legge det tilbake igjen
 • Holde den ren. Før du tilby barnet en smokk, rengjør den grundig. Til barnet er seks måneder gammel, og hans eller hennes immunsystem modnes, ofte koke smokker eller kjøre dem gjennom oppvaskmaskinen. Etter alder 6 måneder, bare vaske smokker med såpe og vann. Motstå fristelsen til å "skylle" smokken i din egen munn. Du vil bare spre flere bakterier til babyen.
 • Ikke sukker frakk det. Ikke legg søte stoffer på smokken.
 • Holde det trygt. Bytt smokker ofte, bruke riktig størrelse for babyens alder, og se etter løse deler eller tegn på forverring. Også må du være forsiktig med smokk klipp. Bruk aldri en streng eller stropp lenge nok til å bli fanget rundt babyens hals.

Bunnlinjen

For å redusere risikoen for krybbedød, den europeiske Academy of Pediatrics anbefaler å tilby en smokk på naptime eller sengetid før fylte ett. Men risikoen for smokk bruk begynner å oppveie fordelene som barnet blir eldre. Mens de fleste barna slutter å bruke smokker på egen hånd i alderen mellom 2 og 4, andre trenger hjelp til å bryte en vane.

Avhengig av barnets alder, disse teknikkene til å avvenne barnet fra smokk:

 • Yngre spedbarn. Swaddling, rock, synge, spille dempet musikk og spedbarn massasje kan være effektive alternativer til smokk bruk.
 • Eldre spedbarn og småbarn. Aktiviteter, leker og andre gjenstander av følelser, for eksempel et teppe med sateng kanter, kan bidra til å distrahere barnet fra hans eller hennes ønske om smokken.
 • . Småbarn og eldre barn Vurdere holde en spesiell seremoni for å begrave eller på annen måte forkaste smokk - eller la barnet ditt til å handle i hans eller hennes smokk for en spesiell bok eller leketøy. Ditt barns tannlege kan også være i stand til å hjelpe barnet slutter å bruke smokk ved å forklare den potensielle virkningen av langvarig smokk bruk på hans eller hennes tenner.

Hvis du trenger ytterligere hjelp avvenning barnet fra smokk, ta kontakt med barnets lege eller tannlege.

Se også