Spedbarn og småbarn helse

Vann sikkerhet: beskytte barnet fra å drukne

Vann kan være morsomt for barn å leke med - men det kan også være dødelig. Disse vann-sikkerhetstips for bassenger, naturlige vannmasser og hushold farer.

De fleste barn blir tiltrukket av vann. Det er sparkly. Ting flyter i den. Og det er gøy å sprute. Men vann sikkerhet er ikke noe å le. Alle kan ha en vann-relaterte ulykker - også barn som vet hvordan å svømme. For å holde barna trygge i og nær vannet, følge enkle vann-retningslinjene for sikkerhet.

Bolig svømmebassenger og spa

Spedbarn og småbarn helse. Blokkere basseng og boblebad.
Spedbarn og småbarn helse. Blokkere basseng og boblebad.

Flere lag med beskyttelse kan bidra til å sikre vann sikkerheten og forebygge drukning i et hjem bassenget eller spa. Hvis du har et basseng eller badestamp, følg sikkerhetsmessige forskrifter. Du kan også vurdere disse generelle vann-sikkerhetstips:

 • Fence det i. Surround ditt basseng med et gjerde som er minst fire fot (1,2 meter) høye. Sørg for spaltegulv gjerder har ingen hull bredere enn 4 inches (10,2 cm), kan så barna ikke presse gjennom. Unngå kjede-link gjerder, som kan være lett for barn å klatre. Installere selvlukkende og selv-låsingen porter med låsene som er utenfor barnets rekkevidde.
 • Installer alarm. Hvis huset fungerer som en del av ditt basseng kabinett, beskytte noen dører som fører til bassengområdet med en alarm. Legg en undersjøisk basseng alarm som lyder når noe treffer vannet. Kontroller at du kan høre alarmen inne i huset.
 • Block basseng og boblebad. Bruk en stiv, motoriserte sikkerhet cover for å blokkere tilgang til bassenget når det ikke er i bruk. Sikre et deksel på badestamper også. Tomme oppblåsbare bassenger etter hver bruk. Ikke la vann å samle på toppen av bassenget eller badestamp dekke. Fjern aboveground basseng skritt eller stiger eller låse dem bak et gjerde når bassenget ikke er i bruk.
 • Lære barn å svømme fleste barn kan lære å svømme på om alderen 5 -. Men vet at svømming leksjoner vil ikke nødvendigvis forhindre et barn fra å drukne.
 • Fjern leker. Ikke la basseng leker i vannet. Et barn kan falle i vannet mens du prøver å hente en leke.
 • Hold øynene skrelles. La aldri barn være uten tilsyn i nærheten av et basseng eller badestamp. Under sosiale sammenkomster, kan voksne som vet hvordan å svømme ta svinger som den "utpekt seer." Ikke stol på luftfylte eller skum leker, for eksempel vann vinger, nudler eller slanger, for å holde barn trygge.
 • Vokt dere for avløp. Ikke la barn leke i nærheten eller sitte på basseng eller badestamp avløp. Kroppsdeler og hår kan bli fanget av den sterke sug. Bruk renne dekker, og vurdere å installere flere avløp for å redusere sug.
 • Hold nødutstyr hendig. Lagre en sikkerhet ring med et tau ved siden av bassenget. Sørg for at du alltid har en telefon i bassengområdet.

Se også

Vann sikkerhet: beskytte barnet fra å drukne

Naturlige vannområder

Svømming forholdene kan være uforutsigbare i innsjøer, elver og hav. Vanndyp kan endre seg raskt, som kan vanntemperatur, strøm og været. Grumsete vann kan skjule farer. Følg disse vann-sikkerhetstips:

 • Ikke svømme alene. La aldri barn å svømme alene eller uten tilsyn av en voksen.
 • Ha på seg redningsvest. Barn bør bruke personlig flyteutstyr når ridning i en båt eller fiske. En luft-fylt svømming bistand er ikke en erstatning for en redningsvest.
 • . Føttene først Den første nedstigning i vannmasser bør være et hopp - føttene først. Før hoppet, sjekk vanndybde og temperatur og se etter undervannsoperasjoner farer.
 • Bo i utpekte områder. At offentlige strender, svømme bare i områder som er avsatt for bading. Ikke la barn å svømme i dreneringsgrøfter eller andre vannfylte områder som ikke er beregnet for bading.
 • Vokt dere for tynn is. Drukning kan skje i vinter, også. Unngå å gå, skøyter eller ridning på svak eller issmelting.

Toaletter, badekar og bøtter

Vannet i vanlige husholdningsartikler kan være farlig for små barn. En baby kan drukne i bare 1 tommers (2,5 cm) med vann. En nysgjerrig smårolling kan falle ned i et toalett, bøtte eller fisk tank. Å ta disse forholdsreglene kan hjelpe:

 • Holde bad døren lukket. Installer en sikkerhetslås eller dørhåndtak dekselet på utsiden av døren.
 • Tilsyn bad tid. La aldri barn være alene i badekaret eller i omsorgen for et barn. Tapp vann fra karet umiddelbart etter bruk.
 • Stengt toalett lokk. Installer barnesikre låser på toalett lokk.
 • Store bøtter trygt. Tomme bøtter og andre beholdere straks etter bruk. Ikke la dem utenfor, der de kan samle vann.

Selvfølgelig, selv om du er ivrig om vann sikkerhet, ulykker er fortsatt mulig. Forbered deg på en krise ved å lære hjerte-lungeredning (HLR). Rask handling kan redde et liv.

Se også