Spedbarn og småbarn helse

Fall trygghet for barna: hvordan å forebygge fall

Nysgjerrig fallsikring for barna? ta noen enkle forholdsregler hjemme og på farten kan bidra til å redusere barns risiko for å falle.

Alle foreldre vet hvor vanskelig det er å beskytte et barn fra skader relatert til fallende. Når en baby først lærer å gå, forebygge fall krever konstant tilsyn. Senere kan en pjokk som ikke er like sannsynlig å falle mens du går tørkes under en hemmelig oppstigningen til cookie jar - og en ungdom kan feilberegner fysikken involvert i rocketing opp et fly av løvtre trapper i sokker. Likevel, det er mye du kan gjøre for å fremme fallsikring for barna.

Fall sikkerhet for barna hjemme

Hjemme, faller sikkerheten for barna hengsler på grunnleggende forholdsregler. Følg disse enkle tipsene:

 • Vokt dere for høyder. La aldri et barn alene på en seng, stellebord eller møbel. Bruk sikkerheten stroppen på barnestoler og andre spedbarn seter. Ikke la et lite barn til å spille alene på en branntrapp, høy veranda eller balkong. Sikkerhet netting også kan bidra til å forhindre fall.
 • Hold trapper trygt. Sørg trapper har rekkverk på begge sider som går fra det øverste trinnet på nederste trinn. Hold trapper klar av rot og godt opplyst.
 • Installer sikkerhet porter. Blokker en pjokk tilgang til trapper med sikkerhet porter. Hvis du setter en sikkerhet gate på toppen av en trapp og fest den til veggen.
 • Hold vinduer låst og skjermer på plass. Et lite barn kan presse gjennom et vindu åpnet så lite som fem inches (12,7 centimeter). Selv om alle vinduer som kan åpnes bør ha vakter eller skjermer, skjermer er ikke sterk nok til å holde et barn inni. Motet leke i nærheten av vinduer og dører, som kan føre til et fall gjennom glass. Ikke oppbevar eller vise noe et barn kan klatre i nærheten av et vindu.
 • Hindre tilgang til skjøteledninger og stiger. Det er lett å reise på skjøteledninger. Lagre stiger på sine sider i et skur eller garasje.
 • Adressere glatte eller ujevne underlag. Bruk en gummi pad i badekaret for å hindre slipping og rent kjøkken søl raskt. Bruk skum teppe padding, dobbeltsidig tape eller en gummi pad henhold området tepper for å holde dem fra å skli. Fikse sprukket eller knust trinn og gangveier så snart som mulig.
 • Unngå baby turgåere. Et lite barn kan snuble i en baby walker, faller ut av rullator eller falle ned trappen mens du bruker en rullator.
 • Bruk nattlysene. Vurder å bruke dem i ditt barns soverom, faller bad og korridorer for å hindre om natten.
Spedbarn og småbarn helse. Installere sikkerhet porter.
Spedbarn og småbarn helse. Installere sikkerhet porter.

Til tross for din beste forsøk på å fremme barns sikkerhet i hjemmet, faller er fortsatt mulig. For å redusere risikoen for skader, dekker skarp møbler og peis hjørner med hjørne eller kant støtfangere.

Se også

Fall trygghet for barna: hvordan å forebygge fall

Fall sikkerheten for barn på farten

Når du er ute og farter, fortsette å holde fallsikring for barn i tankene:

 • Fest sikkerhetsbeltene. Alltid stropp barn i bilseter, barnevogner og shopping cart seter. Forlat aldri barnet uten tilsyn i en handlevogn eller tillate ham eller henne til å stå opp eller sykle i kurven på vognen - som kan velte.
 • Undersøke lekeplasser. Under lekeapparater, se etter overflater laget av treflis, mulch eller strimlet gummi. Prøv å fjerne snubling, som steiner, og styre barnet til alderstilpassede aktiviteter.
 • Vokt dere for rulletrapper. Unngå å bringe barnevogner på rulletrapper. Alltid bære barnet ditt eller holde hans eller hennes hånd mens du rir, og se etter dingler klær.
 • Se for glatte overflater. Oppmuntre barnet ditt til å nærme våte, mørke og asfaltert områder med forsiktighet i kalde temperaturer. Sørg for at barnet bærer sko eller støvler med trekkraft i dårlig vær. Et tungt eller voluminøse pels som kan gi dempning i tilfelle av et fall.

Holde barnet ditt trygt fra fall tar mer enn flaks. Følg disse forholdsreglene, og du vil gå en lang vei mot å forebygge skader.

Se også