Spedbarn og småbarn helse

Barnevogn sikkerhet: tips for foreldre

Barnevogn sikkerhet starter med å velge den rette vognen til babyen din. Vet hva du bør vurdere når vi leter etter en barnevogn og hvordan å holde babyen trygt på farten.

Hvis du er som de fleste foreldre, vil du ønsker å få minst en barnevogn til babyen din. Med så mange utførelser og typer vogner, men hvordan kan du velge?

Forstå hvordan du velger den beste vognen for babyen din og viktige barnevogn sikkerhetstips.

Hva bør jeg vurdere når vi leter etter en barnevogn?

Når du ser på barnevogner for barnet ditt, bør du vurdere:

 • Posisjonen din. Hvis du bor i eller nær en by, vil du sannsynligvis trenger å være i stand til å manøvrere barnevogn langs overfylte fortau og ned trange butikken sideskip. Du må kanskje også være i stand til å kollapse din barnevogn i en knipe for å komme på en buss eller ned trappene til T-banen. Suburban foreldre, på den annen side, kan det være lurt å se etter en vogn som er lett å kaste og passer inn i bagasjerommet på en bil.
 • Din familie. Hvis du har tvillinger eller en ungdom, kan du vurdere å få en dobbel barnevogn eller en barnevogn med et vedlegg som gjør at ungdom å stå eller sitte i baksetet. Hvis du planlegger å bruke et vedlegg for ungdom, må du lese produsentens vekt retningslinjer.
 • Din livsstil Hyppige reisende vil kanskje en sammenleggbar paraply barnevogn -. Enten i tillegg til en kraftigere barnevogn eller som den primære barnevogn. En paraply barnevogn kan også være nyttig under ærend. Planlegg å ta babyen med på løpene dine? Du kan se etter en jogging vognen, også.
 • Tilbehør. Vil du at babyens barnevogn å ha visse egenskaper eller tilbehør, for eksempel en lagringsplass kurv, regntrekk, teppe, solseil eller koppholder? Ofte er tilbehør selges separat. Noen vogner er ikke kompatible med visse tilbehør.

Hva slags barnevogn er trygt for en nyfødt?

Hvis du planlegger å bruke en barnevogn mens babyen er nyfødt, må du sørge for at barnevognen legges ned - siden nyfødte ikke kan sitte opp eller holde opp hodet.

Noen vogner fullt hvile eller kan brukes med en bassinet vedlegg eller et spedbarn kun bilsete. Men de fleste paraply vogner vanligvis ikke gir adekvat hode og rygg støtte for små babyer.

Dessuten er de fleste jogging vogner ikke laget for å hvile. Som et resultat, er de ikke egnet for babyer inntil ca alder 6 måneder.

Hva er fordelene med en travel system?

Hvis du har en bil, kan du se etter en vogn som kan holde babyens bilsete.

Noen bilseter og barnevogner kommer i matchende sett, mens andre krever separat utstyr som gjør at vogner som skal brukes med visse bilseter. Når du stroppen babyen inn i hans eller hennes bil sete, vil disse typer vogner lar deg enkelt flytte babyen mellom vognen og bil.

Disse typer vogner kan også være nyttig på en flyplass, hvis du planlegger å ta babyens bil sete på flyet.

Hvis du bruker en reise system som lar deg flytte babyens bilsete fra bilen din til en barnevogn base, kan du bli fristet til å la babyen ferdig bil naps i hans eller hennes bil sete. Husk, skjønt, er et bilsete utformet for å beskytte barnet under kjøring - ikke for å tjene som en erstatning crib i ditt hjem. Selv om det er viktig å spenne barnet inn i en bil sete under kjøring, ikke la barnet sove eller slappe av i bilsetet i lange perioder av gangen ut av bilen.

Forskning tyder på at det å sitte oppreist i et bilsete kan komprimere en nyfødt brystet og føre til lavere nivåer av oksygen i en babyens blod. Selv mild luftveisobstruksjon kan svekke et barns utvikling.

Spedbarn og småbarn helse. Vær forsiktig med leker.
Spedbarn og småbarn helse. Vær forsiktig med leker.

Sitter i et bilsete for lengre perioder kan også bidra til utvikling av et flatt område på baksiden av babyens hode, samt forverre eventuelle gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) - en kronisk fordøyelses sykdom.

Se også

Barnevogn sikkerhet: tips for foreldre

Hva om barnet mitt har spesielle behov?

Hvis barnet ble født for tidlig eller har helsemessige bekymringer, se etter en barnevogn med lagringsplass som vil hjelpe deg å bære noen nødvendig utstyr, for eksempel en hjertestans monitor eller oksygen. Foreldre med babyer som har lignende helsemessige bekymringer kan være en god kilde til råd.

Hvilke andre barnevogn sikkerhetsfunksjoner skal jeg se etter?

Når vi leter etter en barnevogn du kanskje vurdere å sjekke for visse sikkerhetsfunksjoner, inkludert:

 • Praktiske bremser. Se etter en vogn som har bremser som er lette å betjene. Noen vogner har bremser som låser to hjul - en spesiell sikkerhetsfunksjon. Pass på at barnet ikke kan nå bremsefrigjøringsspaken.
 • En bred base. Vogner som har bred baser er mindre sannsynlighet for å velte.
 • En enkelt fotstøtte. Hvis du leter etter en side-by-side dobbel barnevogn, velger du en med et enkelt fotstøtte som strekker seg over begge sittegrupper. Små føtter kan bli fanget mellom egne fotstøtter.

Hvordan kan jeg holde min baby trygg i hans eller hennes barnevogn?

Du kan ta skritt for å hindre barnevogn ulykker. For eksempel:

 • Hold deg nær. Ikke la barnet være uten tilsyn i hans eller hennes barnevogn.
 • Vær forsiktig med leker. Hvis du henge leker fra en barnevogn støtfanger bar for å underholde babyen, sørg for at lekene er festet.
 • Spenne opp. Alltid spenne babyens sele og bilbelte når du tar ham eller henne for en barnevogn tur.
 • Bruke bremsene. Engasjer barnevogn bremsene når du stopper barnevognen.
 • Riktig lagring eiendeler. Ikke henge en pose fra barnevognen håndtaket bar, noe som kan gjøre en barnevogn velter. Hvis det er mulig, plasserer elementer i barnevognen kurv.
 • Ta forsiktig når du feller. Hold babyen vekk fra barnevognen som du åpner og kaste det, siden små fingre kan bli fanget i barnevogn hengsler. Pass alltid på barnevognen er låst åpne før du satte barnet i den.
 • Holde den ut av solen. Under varmt vær, ikke la babyens barnevogn sitte i solen i lange perioder av gangen. Dette kan føre til plast og metall biter å bli varmt nok til å brenne babyen. Hvis du gjør forlate vognen i solen, sjekk barnevognen overflatetemperatur før du legger babyen i vognen.
 • Se etter tilbakekallinger. Sørg for å returnere barnevognen garanti kortet slik at du blir varslet i tilfelle av en tilbakekalling. Hvis du vurderer en brukt barnevogn for babyen din, sørg for at barnevognen ikke har blitt tilbakekalt.

Enten du bruker det på en daglig basis, for sporadiske ærender eller ukentlig joggeturer, kan en barnevogn være en foreldre må ha. Ved konsekvent å følge sikkerhetsregler, kan du bidra til å sikre en hyggelig tur.

Se også