Stressmestring

Stress grunnleggende

Stress er en normal psykologisk og fysisk reaksjon på de stadig økende kravene til livet. Undersøkelser viser at de fleste europeere opplever utfordringer med stresset på et tidspunkt i løpet av året. Når vi ser på årsakene til stress, husk at hjernen kommer Fastmontert med et alarmsystem for å beskytte deg. Når hjernen oppfatter en trussel, signaliserer det kroppen til å frigjøre et utbrudd av hormoner til drivstoff kapasitet på svar. Dette har blitt kalt for "fight-or-flight" respons. Når trusselen er borte, kroppen din er ment å gå tilbake til en normal avslappet tilstand. Dessverre betyr det nonstop stress av moderne liv at alarmsystemet sjelden slår seg av.

Derfor er stress management er så viktig. Stressmestring gir deg en rekke verktøy for å tilbakestille alarmen system. Uten stress, altfor ofte kroppen din er alltid i høy beredskap. Over tid, høye nivåer av stress fører til alvorlige helseproblemer. Ikke vent til stress har en negativ innvirkning på din helse, relasjoner eller livskvalitet. Begynne å praktisere en rekke stress management teknikker i dag.

Se også

Stress relief

Kjenner du noen som ikke er til tider stressa i disse dager? Tempoet i det moderne liv gjør stressmestring en nødvendig ferdighet for alle. Mange sjonglere flere oppgaver, arbeid, hjem liv, omsorgsoppgaver og relasjoner. Lære å identifisere problemer og iverksette løsninger er nøkkelen til vellykket stressreduksjon.

Det første trinnet i vellykket stress er bestemmer seg for å gjøre en endring i hvordan du håndtere stress. Det neste trinnet er å identifisere stress utløser. Noen årsaker til stress er åpenbar - jobb press, samlivsproblemer eller økonomiske vanskeligheter. Men daglige problemer og krav, for eksempel pendling, arrangere barnehage eller blir overcommitted på jobben, kan også bidra til stress nivå. Positive hendelser også kan være stressende. Hvis du giftet deg, startet en ny jobb og kjøpte et nytt hus i samme år, kan du ha et høyt stressnivå. Mens negative hendelser generelt er mer stressende, må du også vurdere positive forandringer i livet ditt.

Når du har identifisert stress utløser, kan du begynne å tenke på strategier for å håndtere dem. Noen ganger løsningen kan være så enkelt som å slå av TV-en når Dagsrevyen er for belastende. Eller, når du ikke kan unngå en stressende situasjon, prøv brainstorming måter å redusere irritasjon faktor. Og ikke føler at du må finne ut av alt på egen hånd. Søke hjelp og støtte fra familie og venner. Det kan være lurt å spørre dem hva stress-relief teknikker har jobbet godt for dem. Og mange ha nytte av daglige praksisen med stress reduksjon teknikker, slik som mindfulness, tai chi, yoga, meditasjon eller å være i naturen.

Stress vil ikke forsvinne fra livet ditt. Og stressmestring er ikke en overnatting kur. Men med praksis, kan du lære å håndtere stress nivå og øke din evne til å takle livets utfordringer.

Se også

Avspenningsteknikker

Stressmestring. Avspenningsteknikker.
Stressmestring. Avspenningsteknikker.

Avspenningsteknikker er en viktig del av stressmestring. Hvis du er en overachiever, kan du sette avslapning lavt på prioriteringslisten. Ikke shortchange selv. Det er aktive metoder for å oppnå avslapning. Avslapping er uvurderlig for å opprettholde din helse og trivsel, og reparere bompenger at stress tar på ditt sinn og kropp.

Nesten alle kan ha nytte av å lære avspenningsteknikker. Avspenningsteknikker bidra til å bremse pusten og å holde fokus på det som er her og nå. Konseptet med å nyte øyeblikket vi lever i, i stedet for å være bekymret for hva som kan skje i fremtiden. Vanlige avspenningsteknikker inkluderer meditasjon, mindfulness, tai chi og yoga. For en mer aktiv tilnærming, kan gå utendørs eller deltar i en sportslig sportslig aktivitet være avslappende.

Det spiller ingen rolle hvilken avspenningsteknikk du velger. Det som teller er at du velger en teknikk som fungerer for deg og at du øver deg å oppnå avslapning regelmessig.

Se også