Stressmestring

Stress relief fra latter? det er ingen spøk

Når det gjelder å lindre stress, flere fniser og guffaws er akkurat hva legen bestilt. Her er grunnen.

Enten du guiltily guffawing på en episode av "South Park" eller stille kniser senest New Yorker tegnefilm, gjør ler deg bra. Latter er en flott form for stress, og det er ingen spøk.

Stress relief fra latter

En god sans for humor kan ikke kurere alle sykdommer, men data er montering om de positive tingene latter kan gjøre.

Stressmestring. Stimulere mange organer.
Stressmestring. Stimulere mange organer.

Kortsiktige fordeler
En god latter har store kortsiktige effekter. Når du begynner å le, betyr det ikke bare lette lastetiden mentalt, induserer det faktisk fysiske endringer i kroppen din. Latter kan:

 • Stimulere mange organer. Latter øker inntaket av oksygen-rik luft, stimulerer hjerte, lunger og muskler, og øker endorfiner som er utgitt av hjernen din.
 • Aktivere og lindre stress respons. En lystig latter branner opp og deretter kjøles ned stress respons og øker hjertefrekvensen og blodtrykket. Resultatet? En god, avslappet følelse.
 • Berolige spenning. Latter kan også stimulere blodsirkulasjonen og hjelper muskel avslapping, som begge bidrar til å redusere noen av de fysiske symptomer på stress.

Langtidseffekter
Latter er ikke bare en rask pick-me-up, though. Det er også bra for deg på lang sikt. Latter kan:

 • Forbedre immunforsvaret. Negative tanker manifest i kjemiske reaksjoner som kan påvirke kroppen din ved å bringe mer stress inn i systemet og redusere din immunitet. I kontrast, positive tanker faktisk slipper neuropeptides som bidrar til å bekjempe stress og potensielt mer-alvorlige sykdommer.
 • Lindre smerte. Latter kan lette smerten ved å hjelpe kroppen til å produsere sin egen naturlige smertestillende. Latter kan også bryte smerte-spasme syklus felles for noen muskelsykdommer.
 • Øk personlig tilfredsstillelse. Latter kan også gjøre det lettere å takle vanskelige situasjoner. Det hjelper deg også kontakt med andre mennesker.
 • Forbedre humøret. Mange mennesker opplever depresjon, noen ganger på grunn av kroniske sykdommer. Latter kan bidra til å minske din depresjon og angst og gjøre deg gladere.

Se også

Stress relief fra latter? det er ingen spøk

Forbedre din sans for humor

Er du redd du har et underutviklet - eller ikke-eksisterende - morsomme bein? Ikke noe problem. Humor kan læres. Faktisk kan utvikle eller videreutvikle din sans for humor være enklere enn du tror.

 • Sette humor på horisonten din. Finn noen enkle elementer, for eksempel bilder eller tegneserier som gjør deg latter. Deretter henge dem opp hjemme eller på kontoret. Hold morsomme filmer eller komedie album på hånden når du trenger en ekstra humor boost.
 • Le og verden ler med deg. Finn en måte å le av dine egne situasjoner og se stress begynner å visne bort. Selv om det føles tvunget til å begynne med, praksis ler. Det gjør kroppen din godt.
 • Dele en latter. Gjør det til en vane å tilbringe tid med venner som gjør deg til å le. Og så gjengjelde tjenesten ved å dele morsomme historier eller vitser med de rundt deg.
 • Knock-knock. Bla gjennom din lokale bokhandel eller bibliotekets utvalg av spøk bøker og få et par ribbein ticklers i repertoaret ditt som du kan dele med venner.
 • Vet hva er ikke morsomt. Ikke le på bekostning av andre. Noen former for humor er ikke riktig. Bruk din egen dømmekraft til å skjelne en god spøk fra en dårlig, eller sårende, en.

Latter er den beste medisin

Gå videre og gi det et forsøk. Slå hjørnene av munnen din opp i et smil og deretter gi en latter, selv om det føles litt tvunget. Når du har hatt din latter, gjøre opp status for hvordan du føler deg. Er musklene dine litt mindre anspent? Føler du mer avslappet eller oppe? Det er den naturlige underverk ler på jobb.

Se også