Stressmestring

Trenger stress relief? prøve 4 a er

Utvid din stress management verktøysett ved å mestre disse fire strategier for mestring av stress: unngå, endre, akseptere og tilpasse seg.

Når vi føler effektene av stress veiing oss ned, er det som lugging en ryggsekk som er blitt tyngre for hvert minutt. For mye stress kan gjøre vår reise gjennom livet vanskelig.

Lykkelige hendelser, for eksempel et bryllup, samt ulykkelige hendelser, for eksempel overarbeid, kan føre til stress. Når stressnivået overskrider din evne til å mestre, må du gjenopprette balansen ved å redusere stressfaktorer eller øke din evne til å mestre eller begge deler. Prøv å bruke en av de fire A-tallet: unngå, endre, akseptere eller tilpasse seg.

Unngå

Tro det eller ikke, kan du rett og slett unngå mye stress. Planlegge, omorganisere dine omgivelser og høste fordelene av en lettere belastning.

 • Ta kontroll over dine omgivelser. Er trafikken gal? La tidlig på jobb eller ta lengre, mindre reiste ruten. Hater å vente i kø på bedriftens kantine? Pakke lunsj og spiser ved skrivebordet.
 • Unngå folk som plager deg. Hvis du har en kollega som fører til at kjeven til anspent, sette fysiske avstanden mellom dere to. Sitte langt borte på møter eller gå rundt hans eller hennes bås, selv om det krever noen ekstra skritt.
 • Lær å si nei. Du har mye ansvar og krav på din tid. På et visst punkt, du krysser linjen mellom å være veldedige og være tåpelig. Skru ned nabolaget sports league. Pass på coaching T-ball. De rundt deg vil sette pris på mer tid med en avslappet deg. Og du har tid til å nyte dem, også.
 • Ditch del av listen. Etiketten to-do liste med As, B og C-tallet, etter viktighet. På hektiske dager, riper i Cs fra listen din.

Imidlertid kan ikke noen problemer unngås. For slike situasjoner, kan du prøve en annen teknikk.

Alter

En av de mest nyttige ting du kan gjøre i tider med stress er å ta opptelling, og deretter forsøke å endre situasjonen til det bedre.

 • Respektfullt be andre om å endre sin atferd. Og være villig til å gjøre det samme. Små problemer kan ofte skape større funn hvis de ikke blir løst. Hvis du er lei av å være den stumpen av din kones vitser på fester, be henne om å forlate deg ut av komedie rutine. Til gjengjeld være villig til å nyte hennes andre vitser og takke henne for humoring deg.
 • Kommunisere dine følelser åpenlyst. Husk å bruke "jeg" utsagn, som i "Jeg føler meg frustrert av kortere frister og en tyngre arbeidsbelastning. Er det noe vi kan gjøre for å balansere ut ting?"
 • Styre tiden din bedre klump sammen lignende oppgaver -. Gruppe telefonsamtaler, bil ærend og PC-relaterte oppgaver. Belønningen for økt effektivitet vil være ekstra tid.
 • Staten grenser i forveien. Istedenfor putret over en kollegas nonstop skravling, høflig starter samtalen med: "Jeg har fått bare fem minutter på å dekke dette."

Se også

Trenger stress relief? prøve 4 a er

Godta

Noen ganger har vi ikke annet valg enn å godta ting slik de er. For de gangene prøve å:

 • Snakke med noen. Du kan ikke være i stand til å endre en frustrerende situasjon, men det betyr ikke at følelsene dine er ikke lovlig. Telefon eller planlegge en kaffepause med en forståelse venn. Du vil føle deg bedre etter å ha snakket det ut.
 • Tilgi. Det tar energi til å være sint. Tilgivende kan ta praksis, men ved å gjøre det vil du frigjøre deg fra å brenne mer negativ energi. Hvorfor lapskaus i din vrede når du kunne skuldertrekning og gå videre?
 • Praktisere positive selvfølelsen. Det er lett å miste objektivitet når du er stresset. En negativ tanke kan føre til en annen, og snart du har opprettet en mental snøskred. Være positiv. I stedet for å tenke: "Jeg er fryktelig med penger og vil aldri være i stand til å styre min økonomi", prøv dette: "Jeg gjorde en feil med mine penger, men jeg er spenstig jeg skal komme gjennom det.".
 • Lær av dine feil. Det er verdi i å gjenkjenne en "lærevillig øyeblikk." Du kan ikke endre det faktum at sommel skade din ytelse, men du kan sørge for at du allot mer tid i fremtiden.

Tilpasse

Stressmestring. Ta kontroll over dine omgivelser.
Stressmestring. Ta kontroll over dine omgivelser.

Tenker du ikke kan håndtere er en av de største stressfaktorene. Det er derfor tilpasse - som ofte innebærer å endre dine standarder eller forventninger - kan være mest nyttig i å håndtere stress.

 • Juster dine standarder. Trenger du å støvsuge og tørke støv to ganger i uken? Vil makaroni og ost være en utenkelig erstatning for hjemmelaget lasagne? Omdefinere suksess og slutte å streve etter perfeksjon, og du kan drive med litt mindre skyldfølelse og frustrasjon.
 • Praksis trodde-stopper. Stopp dystre tanker umiddelbart. Nekter å spille en stressende situasjon som negative, og det kan slutte å være negativ.
 • Omdefinere problemet. Prøv å se på situasjonen fra en ny synsvinkel. I stedet for å føle seg frustrert over at du er hjemme med syke barn, se på det som en mulighet til å binde, slappe av og fullføre en last av Klesvask.
 • Vedta et mantra. Lag et ordtak som: "Jeg kan håndtere dette," og mentalt gjenta det i tøffe situasjoner.
 • Lag en forvaltningskapital kolonne Tenk deg alle de ting som gir deg glede i livet:. Ferie, barn, kjæledyr. Deretter ringe på den listen når du er stresset. Den vil sette ting i perspektiv og tjene som en påminnelse om livets gleder.
 • Se på det store bildet. Spør deg selv: "Vil denne saken i et år eller om fem år?" Svaret er ofte nei. Realisere dette gjør en stressende situasjon virke mindre overveldende.

Velge riktig teknikk

Stressfaktorer gode og dårlige er en del av alles liv. Øv bruke disse teknikkene til å balansere stress ligningen. Med praksis, vil det en gang så heftig ryggsekk bli din private bag of tricks. Snart vil du være i stand til å trekke ut akkurat det verktøyet som vil holde deg vandring gjennom livet på en jevn klipp.

Se også