Stressmestring

Yoga: bekjempe stress og finne ro

Er yoga passer for deg? det er hvis du ønsker å bekjempe stress, komme i form og holde seg frisk.

Mobiltelefonen ringer, vil sjefen din til å snakke med deg og din partner ønsker å vite hva som er til middag. Stress og angst er overalt. Hvis de får det beste av deg, kanskje du ønsker å treffe matten og gi yoga en prøve.

Yoga er en mind-body praksis som kombinerer tøyningsøvelser, kontrollert pusting og avslapping. Yoga kan bidra til å redusere stress, lavere blodtrykk og bedre hjertefunksjon. Og nesten alle kan gjøre det.

Forstå yoga

Yoga er ansett som en mind-body type komplementær og alternativ medisin praksis. Yoga bringer sammen fysiske og mentale disipliner for å oppnå ro i kropp og sinn, og hjelper deg å slappe av og håndtere stress og angst.

Yoga har mange stiler, former og intensiteter. Hatha yoga, spesielt, kan være et godt valg for stressmestring. Hatha er en av de mest vanlige stiler av yoga, og nybegynnere kan gjerne sin tregere tempo og lettere bevegelser. Men folk flest kan ha nytte av en stil av yoga - det handler om dine personlige preferanser.

De viktigste komponentene i hatha yoga og mest generelle yoga klasser er:

 • Positurer. Yoga utgjør, også kalt positurer, er en serie bevegelser utformet for å øke styrke og fleksibilitet. Poses spenner fra å ligge på gulvet mens helt avslappet til vanskelige positurer som kan ha du strekker dine fysiske grenser.
 • Puste. Kontrollere pust er en viktig del av yoga. I yoga, betyr pusten din vital energi. Yoga lærer at å kontrollere pusten din kan hjelpe deg med å kontrollere kroppen og stille hjernen din.

De helsemessige fordeler av yoga

De potensielle helsemessige fordeler av yoga inkluderer:

 • Stressreduksjon. En rekke studier har vist at yoga kan bidra til å redusere stress og angst. Det kan også forbedre ditt humør og generell følelse av velvære.
 • Bedre kondisjon. Praktisere yoga kan føre til forbedret balanse, fleksibilitet, bevegelighet og styrke. Og dette betyr at du er mindre sannsynlig å skade deg selv i andre fysiske anstrengelser eller i dine daglige aktiviteter.
 • Håndtering av kroniske tilstander. Yoga kan bidra til å redusere risikofaktorer for kroniske sykdommer, som hjertesykdommer og høyt blodtrykk. Yoga kan også bidra til å lindre kroniske sykdommer, som depresjon, smerte, angst og søvnløshet.

Se også

Yoga: bekjempe stress og finne ro

Yoga forholdsregler

Yoga er generelt ansett som trygt for de fleste friske mennesker når praktisert under veiledning av en utdannet instruktør. Men det er noen situasjoner der yoga kan utgjøre en risiko.

Se helsepersonell før du begynner yoga hvis du har noen av følgende forhold eller situasjoner:

 • En herniated disk
 • En risiko for blodpropp
 • Deconditioned stat
 • Øyesykdommer, inkludert glaukom
 • Hypertyreose
 • Graviditet
 • Alvorlige balanseproblemer
 • Alvorlig osteoporose
 • Ukontrollert blodtrykk

Du kan være i stand til å praktisere yoga i slike situasjoner hvis du tar visse forholdsregler, som å unngå visse positurer eller strekkes. Hvis du utvikler symptomer eller bekymringer, bør du oppsøke lege for å sikre at du får nytte og ikke skade fra yoga.

Komme i gang

Selv om du kan lære yoga fra bøker og videoer, nybegynnere vanligvis finne det nyttig å lære med en instruktør. Klasser tilbyr også kameratskap og vennskap, som også er viktig for god trivsel.

Når du finner en klasse som høres interessant ut, snakk med instruktøren, slik at du vet hva du kan forvente. Spørsmål å stille er:

 • Hva er instruktørens kvalifikasjoner? Hvor ble han eller hun tog og hvor lenge har han eller hun vært undervisning?
 • Har instruktør erfaring med elever med dine behov eller helsemessige bekymringer? Hvis du har en sår kneet eller en verkende skulder, kan instruktøren hjelpe deg å finne positurer som ikke vil forverre tilstanden din?
 • Hvor krevende er klassen? Er den egnet for nybegynnere? Vil det være lett nok å følge med hvis det er din første gang?
 • Hva kan du forvente fra klassen? Er det rettet mot dine behov, for eksempel stress eller avslapping, eller er det rettet for folk som ønsker å høste andre fordeler?

Oppnå den rette balansen

Alles kropp er annerledes, og yoga Postures bør endres basert på individuelle ferdigheter. Velge en instruktør som er erfarne og oppmerksomt til dine behov er et viktig første skritt til en trygg og effektiv yoga praksis.

Stressmestring. Håndtering av kroniske tilstander.
Stressmestring. Håndtering av kroniske tilstander.

Uavhengig av hvilken type yoga du øver, trenger du ikke å gjøre hver positur. Hvis en positur er ubehagelig eller du kan ikke holde den så lenge som instruktøren ber om, ikke gjør det. Gode ​​instruktører vil forstå og oppfordrer deg til å utforske - men ikke overstige - dine personlige grenser.

Se også