Stressmestring

Trening og stress: få flytte å håndtere stress

Øvelse i nesten enhver form kan fungere som en stress reliever. Å være aktiv kan øke feel-good endorfiner og distraherer deg fra hverdagens bekymringer.

Du vet at trening gjør kroppen din godt, men du er for opptatt og stresset for å passe det inn i rutinen. Vent litt - det er gode nyheter når det kommer til trening og stress.

Nesten enhver form for trening, fra aerobic til yoga, kan fungere som en stress reliever. Hvis du ikke er en idrettsutøver eller selv om du er rett og slett ute av form, kan du fortsatt gjøre en liten øvelse gå en lang vei mot stress management. Oppdage sammenhengen mellom mosjon og stress lettelse - og hvorfor øvelsen bør være en del av stress forvaltningsplanen.

Trening og stress

Trening øker din generelle helse og din følelse av velvære, som setter mer futt i trinn din hver dag. Men trening har også noen direkte stress-busting fordeler.

 • Det pumper opp dine endorfiner. Fysisk aktivitet bidrar til å støte opp produksjonen av hjernens feel-good nevrotransmittere, kalt endorfiner. Selv om denne funksjonen er ofte referert til som en runner høy, et fengende spill tennis eller en fottur i naturen også kan bidra til denne samme følelsen.
 • Det er meditasjon i bevegelse. Etter en fartsfylt spill av kickboxing eller flere runder i bassenget, vil du ofte oppdage at du har glemt dagens irritasjoner og konsentrert bare på kroppens bevegelser. Når du begynner å regelmessig kaste dine daglige spenninger gjennom bevegelse og fysisk aktivitet, kan du oppleve at dette fokuset på en enkelt oppgave, og den resulterende energi og optimisme, kan hjelpe deg å forbli rolig og tydelig i alt du gjør.
 • Det forbedrer humøret. Regelmessig trening kan øke selvtilliten og redusere symptomer assosiert med mild depresjon og angst. Trening også kan forbedre din søvn, som ofte forstyrret av stress, depresjon og angst. Alt dette kan lette stress og gi deg en følelse av kontroll over din kropp og ditt liv.

Se også

Trening og stress: få flytte å håndtere stress

Sette mosjon og stress lettelse å jobbe for deg

En vellykket øvelse programmet begynner med noen få enkle steg.

 • Rådfør deg med legen din. Hvis du ikke har trent på en stund, og du har helsemessige bekymringer, kan det være lurt å snakke med legen din før du starter et nytt treningsprogram.
 • Gå før du kjører. Bygg opp din kondisjon gradvis. Spenning om et nytt program kan føre til overdrive det og muligens enda skade. For de fleste friske voksne, anbefaler Department of Health and Human Services får minst 150 minutter i uka med moderat aerob aktivitet (tror rask gange eller svømming) eller 75 minutter i uka med energisk aerobic aktivitet (som løping). Hvis du er ny til å trene, starte på moderat nivå og deretter legge høy aktivitet som formen blir bedre.
 • Gjør det du elsker. Nesten enhver form for trening eller bevegelse kan øke din kondisjon samtidig redusere stress. Det viktigste er å velge en aktivitet som du liker. Eksempler inkluderer turgåing, trappetrinn klatring, jogging, sykling, yoga, tai chi, hagearbeid, vektløfting og svømming.
 • Blyant det i. Selv om tidsplanen kan nødvendiggjøre en morgen trening en dag og en kveld aktivitet den neste, skar ut litt tid til å flytte hver dag hjelper deg å gjøre ditt treningsprogram en pågående prioritet.

Stokk med det

Starte et treningsprogram er bare første skritt. Her er noen tips for å holde seg med en ny rutine eller inspirere en sliten treningsøkt:

 • Sette SMART mål. Skriv ned spesifikke, målbare, oppnåelige, relevante og tidsbegrensede mål. Hvis det primære målet er å redusere stress i livet ditt og lade opp batteriene, kan dine spesifikke mål er blant annet å binde seg til å gå under lunsjen tre ganger i uken eller, om nødvendig, å finne en barnevakt til å se barna, slik at du kan skli bort for å delta på en sykkeltur klasse.
 • Finn en venn. Vite at noen venter på deg til å dukke opp på treningsstudio eller parken kan være et kraftig incitament. Arbeide ut med en venn, kollega eller familiemedlem ofte bringer et nytt nivå av motivasjon og engasjement til treningsøktene dine.
 • Endre opp rutine. Hvis du alltid har vært en konkurransedyktig runner, ta en titt på andre mindre konkurransedyktige alternativer som kan hjelpe med å redusere stress, som for eksempel pilates eller yoga klasser. Som en ekstra bonus, kan disse snillere, mildere treningsøktene bedre løper samtidig redusere stress.
 • Trene i intervaller. Selv korte anfall av aktivitet innebærer fordeler. For eksempel, hvis du ikke får plass i en 30-minutters spasertur, prøv tre 10-minutters turer i stedet. Hva er viktigst er å gjøre regelmessig fysisk aktivitet en del av din livsstil.
Stressmestring. Det pumper opp dine endorfiner.
Stressmestring. Det pumper opp dine endorfiner.

Uansett hva du gjør, ikke tenker på trening som bare en ting på å-gjøre-listen. Finn en aktivitet du liker - enten det er en aktiv tennis match eller en meditativ meander ned til en lokal park og tilbake - og gjøre det en del av den vanlige rutinen. Enhver form for fysisk aktivitet kan hjelpe deg å slappe av og bli en viktig del av din tilnærming til lettelser stress.

Se også