Sunn aldring

DHEA: bevis for anti-aging påstander er svak

Hvis du vurderer å ta DHEA, få fakta. Forskning støtter ikke nødvendigvis den supplement anti-aging påstander.

DHEA er ofte spioneringen som en anti-aging behandling, brukes til å avverge kronisk sykdom og opprettholde energi og handlekraft. Imidlertid, det meste av forskningen ikke sikkerhetskopiere disse påstandene. Her svarer K. Sreekumaran Nair, MD, Ph.D., en endokrinolog på universitetet, Rochester, Minnesota, spørsmål om DHEA.

Hva er DHEA?

Kroppen din produserer naturlig hormon dehydroepiandrosteron (DHEA) i binyrene. I sin tur bidrar DHEA produsere andre hormoner, inkludert testosteron og østrogen. En syntetisk versjon av DHEA er tilgjengelig i pilleform. Det er solgt som kosttilskudd i USA, men er bare tilgjengelig på resept i de fleste andre land.

Hva har DHEA å gjøre med aldring?

Naturlige DHEA nivåer topp i tidlig voksen alder, og deretter sakte falle som du alder. Noen mistenker at lave nivåer av DHEA forårsake eller bidra til vanlige aldersrelaterte endringer, for eksempel redusere muskelmasse, redusert bentetthet og kognitiv svekkelse. I teorien kunne ta DHEA tilskudd for å opprettholde DHEA nivåer forsinke aldringsprosessen. Forskning har ikke vist dette til å være sant, men.

Sunn aldring. DHEA: bevis for anti-aging påstander er svak.
Sunn aldring. DHEA: bevis for anti-aging påstander er svak.

Noen undersøkelser tyder på at DHEA kan forbedre hoftebeinet mineral density i både menn og kvinner, samt ryggraden bentetthet, konsentrasjon og hukommelse hos kvinner. I tillegg er en liten studie fant at å legge DHEA å trene i eldre, skrøpelige kvinner bidratt til å forbedre muskel funksjon. Imidlertid ikke annen forskning ikke støtter disse funnene.

For eksempel, undersøkte en 2006 medisinsk studie bruk av DHEA kosttilskudd hos eldre voksne over to år og fant ingen anti-aging fordeler. Mens DHEA nivåer gikk opp til de samme nivåene som finnes hos yngre mennesker, det var ingen forskjell mellom de som tok DHEA og de som ikke gjorde det i kroppssammensetning, fysisk ytelse, insulinfølsomhet eller livskvalitet. En 2008 medisinsk studie viste også DHEA ga ingen ytterligere fordel for postmenopausale kvinner som trente. Ytterligere forskning på effekten av DHEA på muskelstyrke og fysisk funksjon hos eldre voksne er fortsatt usikker.

Se også

DHEA: bevis for anti-aging påstander er svak

Hva er bivirkningene av DHEA?

Noen studier av DHEA har knyttet supplement til:

  • Redusert high-density lipoprotein (HDL), eller "god," kolesterolet
  • Økt ansiktshår hos kvinner
  • Acne

Langsiktige bivirkninger av DHEA er fortsatt det forskes. Fordi DHEA kan i teorien øke testosteron og østrogen nivå, er det en viss bekymring at langvarig eller overdreven bruk av DHEA tilskudd kan øke risikoen for prostatakreft, brystkreft eller andre hormon-sensitive kreft.

Hva sier du til folk som ønsker å prøve DHEA?

DHEA tilskudd ikke har påviste helsefordeler hos eldre voksne, og kan forårsake uønskede bivirkninger. Ikke ta DHEA å hindre, forsinke eller reversere aldersrelaterte endringer i kroppen din. I stedet, husk at det er ingen erstatning for en sunn livsstil. Opprettholde en sunn vekt, spise et balansert kosthold, inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine, og søke regelmessige helseundersøkelser.

Se også