Tang levering

Definisjon

En tang levering er en type operativ vaginal levering. Det er noen ganger nødvendig i løpet av vaginal fødsel.

Tang levering. Du presser, men arbeidskraft er ikke framdrift.
Tang levering. Du presser, men arbeidskraft er ikke framdrift.

I en tang levering, gjelder en helsepersonell tang - et instrument formet som et par store skjeer eller salat tang - til barnets hode for å hjelpe barnet ut av fødselskanalen. Dette gjøres vanligvis under en sammentrekning mens mor presser.

Din helsepersonell kan anbefale en tang levering i løpet av den andre fasen av arbeidskraft - når du presser - hvis arbeidskraft ikke utvikler eller barnets sikkerhet er avhengig av en umiddelbar levering.

En tang levering utgjør en risiko for skade for både mor og baby. Hvis en tang levering mislykkes, kan et keisersnitt (C-delen) være nødvendig.

Se også

Hvorfor det er gjort

En tang levering kan bli vurdert hvis arbeidskraft oppfyller visse kriterier - livmorhalsen er fullt utvidet, dine membraner har sprukket og babyen har havnet i fødselskanalen headfirst, men du er ikke i stand til å presse babyen ut. En tang levering er bare aktuelt i en birthing sentrum eller sykehus der en C-delen kan gjøres hvis det er nødvendig.

Din helsepersonell kan anbefale en tang levering hvis:

 • Du presser, men arbeidskraft er ikke framdrift. Hvis du aldri har født før, arbeidskraft anses stoppet hvis du har presset på for en periode på to til tre timer, men har ikke gjort noen fremgang. Hvis du har født før, kan arbeidskraft anses stoppet hvis du har presset på for en periode på en til to timer uten noen fremgang.
 • Babyens hjerterytme antyder et problem. Hvis helsepersonell er bekymret for endringer i babyens hjerteslag og en umiddelbar levering er nødvendig, kan han eller hun anbefaler en tang levering.
 • Du har en helse bekymring Hvis du har visse medisinske tilstander -. Som innsnevring av hjertets aortaklaffen (aortaklaffen stenose) - helsepersonell kan begrense hvor mye tid du presse.
 • Babyens hode vender feil retning. En tang levering kan være nødvendig hvis babyens hode er vendt opp (bakhodet posterior posisjon) snarere enn ned (bakhodet fremre posisjon).

Husk at når en tang levering er anbefalt, er en C-delen vanligvis også et alternativ.

Din helsepersonell kan advare mot en tang levering hvis:

 • Barnet har en tilstand som påvirker styrken av hans eller hennes ben, slik som osteogenesis imperfecta, eller har en blødningsforstyrrelser, slik som hemofili
 • Babyens hode har ennå ikke beveget seg forbi midtpunktet i fødselskanalen
 • Plasseringen av babyens hode er ikke kjent
 • Babyens skuldre eller armer er fører an gjennom fødselskanalen
 • Babyen kan ikke være i stand til å komme gjennom bekkenet på grunn av hans eller hennes størrelse eller størrelsen på bekkenet

Se også

Risiko

En tang levering utgjør en risiko for skade for både mor og baby.

Mulig risiko til deg er:

 • Smerter i perineum - vevet mellom vagina og anus - etter levering
 • Lavere genitale tårer og sår
 • Problemer med vannlating eller tømme blæren
 • Kortsiktig eller langsiktig urin eller avføring inkontinens
 • Anemi - en tilstand der du ikke har nok friske røde blodceller til å gjennomføre tilstrekkelig oksygen til vevene - på grunn av blodtap under fødselen
 • Skader i blæren eller urinrøret - røret som forbinder blæren til utsiden av kroppen
 • Uterusruptur - når barnet bryter gjennom veggen av uterus i morens bukhulen
 • Svekkelse av muskler og leddbånd støtte bekken organer, forårsaker bekken organer å skli ut av plass (bekken orgel prolaps)

Mens de fleste av disse risikoene er også assosiert vaginale fødsler generelt, de er mer sannsynlig med en tang levering.

Hvis helsepersonell gjør en episiotomi - et snitt i vevet mellom vagina og anus som kan bidra til å lette levering av babyen din - du er også i fare for postpartum blødning og infeksjon.

Mulig risiko for barnet ditt - selv om sjeldne - inkluderer:

 • Mindre ansikts skader på grunn av trykket av tang
 • Midlertidig svakhet i ansiktsmusklene (facialisparese)
 • Minor ytre øye traumer
 • Kraniebrudd
 • Blødning i hodeskallen
 • Beslag

Mindre merker på babyens ansikt etter en tang levering er normal og forbigående. Alvorlige spedbarn skader etter en tang levering er sjeldne.

Se også

Hvordan du forbereder

Før helsepersonell vurderer en tang levering, kan han eller hun prøve andre måter å oppmuntre arbeidskraft til fremgang. For eksempel kan han eller hun justere bedøvelse for å oppmuntre til mer effektiv presser. For å stimulere til sterkere sammentrekninger, kan et annet alternativ være intravenøs medisinering - vanligvis en syntetisk versjon av hormonet oxytocin (Pitocin).

Hvis en tang levering synes å være det beste alternativet, vil helsepersonell forklare risiko og fordeler av prosedyren og be om samtykke.

Babyens hjerterytme antyder et problem. Du har en helse bekymring.
Babyens hjerterytme antyder et problem. Du har en helse bekymring.

Hvis du ikke allerede har fått en regional bedøvelse, vil helsepersonell sannsynlig gi deg en epidural eller spinal bedøvelse. Et medlem av den medisinske teamet vil plassere et kateter i blæren for å tømme den for urin. Din helsepersonell kan også gjøre et snitt i vevet mellom vagina og anus (episiotomi) for å lette levering av babyen.

Se også

Hva du kan forvente

Under prosedyren
Under en tang levering, vil du ligge på ryggen, svakt hellende, med bena spredt fra hverandre. Du kan bli bedt om å gripe håndtakene på hver side av leveransen bordet for å spenne deg selv mens du presser.

Mellom riene, vil helsepersonell plassere to eller flere fingre inni skjeden din, og ved siden av babyens hode. Han eller hun vil da skyv en tong mellom hans eller hennes hånd og babyens hode, etterfulgt av plassering av den andre tong på den andre siden av babyens hode. De tang låses sammen for å vugge babyens hode.

I løpet av de neste få sammentrekninger, vil du presse og helsepersonell vil bruke pinsett til å forsiktig lede barnet gjennom fødselskanalen.

Hvis babyens hode vender opp, kan helsepersonell bruke pinsett for å rotere babyens hode mellom riene.

Dersom levering av babyen er sikkert, vil helsepersonell låse opp og fjerne tang før den bredeste delen av babyens hode passerer gjennom fødselskanalen. Alternativt kan helsepersonell holde tang på plass for å kontrollere forkant av babyens hode.

Tang leveranser er ikke alltid vellykket. Hvis helsepersonell ikke er i stand til å skikkelig tak i babyen med tang, kan han eller hun bruke en kopp festet til en vakuumpumpe for å levere barnet (vakuum ekstraksjon) eller velge en C-delen.

Hvis helsepersonell gjelder pinsett, men er ikke i stand til å flytte barnet etter tre trekker eller dersom leveransen ikke skjer innen ca 20 minutter, er en C-delen sannsynligvis det beste alternativet.

Etter inngrepet
Etter levering vil helsepersonell undersøke deg for eventuelle skader som kan ha blitt forårsaket av tang. Noen tårer eller snitt vil bli reparert.

Babyen vil også overvåkes for tegn på komplikasjoner som kan være forårsaket av en tang levering.

Når du går hjem
Hvis du hadde en episiotomi eller vaginal rift under fødselen, kan såret vondt i noen uker. Omfattende tårer kan ta lenger tid å helbrede.

I mellomtiden kan du bidra til å fremme helbredelse:

 • Berolige såret. Påfør en ispose på det berørte området, eller plassere en kjølt trollhassel pad mellom et sanitetsbind og såret. Du kan finne trollhassel pads i de fleste apotek.
 • Ta brodden av urinering. Bruk en plastkopp å helle varmt vann over vulva din som du urinerer, og skyll deg selv med en skvett flaske etterpå.
 • Hindre smerter og strekking under avføring. Trykk en ren pad hardt mot såret når du bære ned for avføring.
 • Sitt ned forsiktig. Stram baken som du senker deg selv til en sittende stilling. Sitte på en pute eller polstret ring heller enn en hard overflate.
 • Tenk komplementære behandlinger. Noen undersøkelser tyder på at lavendel kan hjelpe lindre smerter etter en tåre eller episiotomi. Hvis helsepersonell godkjenner, tilsett noen dråper lavendel essensielle olje til badevannet eller bruke oljen direkte til det berørte området.

Mens du healing, forventer ubehag å gradvis forbedre. Kontakt legen din hvis smertene blir verre, utvikler du en feber eller merker du et puss-aktig utflod.

Graviditet og fødsel strekke bindevevet i bunnen av blæren og kan forårsake nerve-og muskel-skade på blæren eller uretra. Du kan lekke urin når du hoster, stamme eller le. Heldigvis, forbedrer dette problemet vanligvis innen tre måneder. I mellomtiden, ha bind og gjøre Kegel øvelser for å hjelpe tone bekkenbunnsmuskulaturen.

For å gjøre Kegels, stramme musklene i underlivet som om du stopper din strøm av urin. Prøv det i fem sekunder av gangen, fire eller fem ganger på rad. Arbeide opp til å holde musklene kontrakt i 10 sekunder om gangen, avslappende for 10 sekunder mellom riene. Sikt i minst tre sett med 10 repetisjoner om dagen.

Hvis frykt for smerte etterlater deg å unngå avføring, iverksette tiltak for å holde avføringen myk og regelmessig. Spis mat med høyt fiber - inkludert frukt, grønnsaker og helkorn - og drikk rikelig med vann. Det er også nyttig å være så fysisk aktiv som mulig. Spør legen din om en krakk mykner eller fiber avføringsmiddel, hvis det er nødvendig.

Hvis du ikke klarer å kontrollere avføring (fekal inkontinens), kan hyppige Kegel øvelser hjelpe. Hvis du har vedvarende problemer med å kontrollere avføring, ta kontakt med helsepersonell.

Se også