Thyroidectomy

Definisjon

Thyroidectomy er fjerning av hele eller deler av skjoldbruskkjertelen din. Din skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel som ligger på bunnen av nakken din. Den produserer hormoner som regulerer alle aspekter av stoffskiftet ditt, fra pulsen til hvor raskt du forbrenner kalorier.

Thyroidectomy brukes til å behandle skjoldbrusk lidelser, som for eksempel kreft, noncancerous forstørrelse av skjoldbruskkjertelen (struma) og overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose).

Hvor mye av skjoldbruskkjertelen din er fjernet under thyroidectomy avhenger av årsaken til operasjonen. Hvis bare en del er fjernet (delvis thyroidectomy), kan det hende at skjoldbruskkjertelen kunne fungere normalt etter operasjonen. Hvis hele skjoldbruskkjertelen er fjernet (total thyroidectomy), trenger du daglig behandling med skjoldbruskkjertel hormon å erstatte skjoldbruskkjertelen naturlige funksjon.

Se også

Hvorfor det er gjort

En thyroidectomy kan anbefales for forhold som:

  • Kreft i skjoldbruskkjertelen. Kreft er den vanligste årsaken til tyroidektomi. Hvis du har kreft i skjoldbruskkjertelen, vil fjerne de fleste, om ikke alle, av skjoldbruskkjertelen din sannsynligvis være et behandlingsalternativ.
  • Noncancerous forstørrelse av skjoldbruskkjertelen (struma). Fjerne hele eller deler av skjoldbruskkjertelen din er et alternativ hvis du har en stor struma som er ubehagelig eller fører til problemer med å puste eller svelge, eller i noen tilfeller, hvis struma forårsaker hypertyreose.
  • Overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose). Hypertyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen produserer for mye av hormonet tyroksin. Hvis du har problemer med anti-skjoldbrusk narkotika og ikke vil radioaktivt jod behandling kan thyroidectomy være et alternativ.

Se også

Risiko

Thyroidectomy er generelt en trygg prosedyre. Men som med alle kirurgi, bærer thyroidectomy en risiko for komplikasjoner.

Potensielle komplikasjoner omfatter:

  • Blødning
  • Luftveisobstruksjon forårsaket av blødning
  • Permanent hes eller svak stemme på grunn av nerveskader
  • Skade på de fire små kjertler som ligger bak skjoldbruskkjertelen din (biskjoldkjertlene), som kan føre til hypoparathyroidism, noe som resulterer i unormalt lavt kalsiumnivå i blodet og bein og en økt mengde av fosfor i blodet ditt.

Se også

Hvordan du forbereder

Hvis du har hypertyreose, kan legen forskrive medisiner - som en jod og kalium løsning - å regulere skjoldbruskkjertelen funksjon og redusere risikoen for blødninger.

Du må kanskje unngå å spise og drikke for en viss tid før operasjonen, også, for å unngå anestesi komplikasjoner. Legen vil gi spesifikke instruksjoner.

Se også

Hva du kan forvente

Under thyroidectomy
Kirurger utfører thyroidectomy ved hjelp av generell anestesi, så er du bevisstløs under inngrepet. Anestesilegen eller anestesilege gir deg en bedøvende medisiner som en gass - å puste gjennom en maske - eller injiserer en flytende medisiner i en blodåre.

Det kirurgiske teamet setter flere skjermer på kroppen din for å bidra til at hjertefrekvensen, blodtrykk og blod oksygen ligge på trygge nivåer gjennom hele prosedyren. Disse skjermene har et blodtrykk mansjetten på armen og hjerte-monitor fører festet til brystet.

Når du er bevisstløs, gjør kirurgen et lite snitt i fronten av halsen eller en serie med snitt under armen, avhengig av den kirurgiske teknikken han eller hun bruker. Hele eller deler av skjoldbruskkjertelen fjernes deretter, avhengig av årsaken for inngrepet. Hvis du har thyroidectomy som følge av kreft i skjoldbruskkjertelen, kan kirurgen også undersøke og fjerne lymfeknuter rundt skjoldbruskkjertelen din. Thyroidectomy tar vanligvis flere timer.

Tre viktigste tilnærminger til thyroidectomy finnes:

  • Konvensjonell thyroidectomy innebærer å gjøre et snitt i midten av halsen for å få direkte tilgang til skjoldbruskkjertelen.
  • Endoskopisk thyroidectomy bruker mindre snitt i nakken. Kirurgiske instrumenter og et lite videokamera vil bli satt inn gjennom snittene. Kameraet guider legen gjennom prosedyren.
  • Robotic thyroidectomy utføres enten gjennom snitt i brystet og armhulen eller via et snitt høyt i nakken. Robot tilnærmingen gjør en thyroidectomy som skal utføres samtidig unngå et snitt i midten av nakken din.

Etter thyroidectomy
Etter operasjonen blir du flyttet til et hvilerom hvor helsevesenet team overvåker utvinning fra kirurgi og anestesi. Når du er fullt bevisst, vil du bli flyttet til et sykehus rom. Du kan ha en renne under snitt i halsen. Dette avløpet er vanligvis fjernet morgenen etter operasjonen. Etter en thyroidectomy, kan du oppleve nakkesmerter og en hes eller svak stemme. Dette betyr ikke nødvendigvis at det er permanent skade på nerven som styrer din stemmebåndene. Disse symptomene er ofte forbigående og kan skyldes irritasjon fra pusteslange (endotrakeal tube) som er satt inn i luftrøret (trachea) under en operasjon, eller som et resultat av nerve irritasjon forårsaket av kirurgi.

Thyroidectomy. Noncancerous forstørrelse av skjoldbruskkjertelen (struma).
Thyroidectomy. Noncancerous forstørrelse av skjoldbruskkjertelen (struma).

Du vil være i stand til å spise og drikke som vanlig etter operasjonen. De fleste som har thyroidectomies forbli på sykehuset i ca 24 timer. Når du går hjem, kan du vanligvis gå tilbake til dine vanlige aktiviteter, ofte i løpet av få uker. Snakk med legen din om spesifikke aktivitet restriksjoner.

Se også

Resultater

De langsiktige effektene av thyroidectomy avhenge av hvor mye av skjoldbruskkjertelen er fjernet.

Delvis thyroidectomy
Hvis bare deler av skjoldbrusk er fjernet, tar den resterende delen typisk over funksjonen til hele skjoldbruskkjertelen, og man trenger ikke trenger thyroid hormon terapi.

Komplett thyroidectomy
Hvis hele skjoldbruskkjertelen er fjernet, kroppen din kan ikke gjøre skjoldbruskkjertel hormon, og du vil utvikle tegn og symptomer på skjoldbrusk (hypotyreose). Som et resultat, må du ta en pille hver dag som inneholder skjoldbruskkjertel hormon tyroksin (Levothroid, Levoxyl, andre). Dette hormonet erstatning er identisk med hormon som normalt laget av skjoldbruskkjertelen og utfører alle de samme funksjonene. Legen din vil bestemme hvor mye thyroid hormon erstatning du trenger basert på blodprøver.

Se også