Transposisjon av de store arterier

Definisjon

Transposisjon av de store arterier er en alvorlig, men sjelden hjertefeil tilstede ved fødselen (medfødt), der de to hovedårene forlater hjertet er reversert (innarbeidet). Transposisjon av de store arterier endrer måten blod sirkulerer gjennom kroppen, og etterlater en mangel på oksygen i blod som strømmer fra hjertet til resten av kroppen. Uten en tilstrekkelig tilførsel av oksygenrikt blod, kroppen kan ikke fungere ordentlig og barnet står overfor alvorlige komplikasjoner eller død uten behandling.

Transposisjon av de store arterier er vanligvis oppdaget i løpet av de første timer til uker av livet.

Korrigerende kirurgi kort tid etter fødselen er den vanlige behandling for transposisjon av de store arterier. Å ha en baby med transposisjon av de store arterier kan være alarmerende, men med riktig behandling, er utsiktene lovende.

Se også

Symptomer

Transposisjon av de store arterier symptomer inkluderer:

 • Blå farge i huden (cyanose)
 • Kortpustethet
 • Mangel på matlyst
 • Dårlig vektøkning

Når bør du oppsøke lege
Transposisjon av de store arterier er ofte oppdages så snart babyen er født, eller i løpet av første leveuke. Hvis tegn og symptomer ikke vises på sykehuset, søke akutt medisinsk hjelp hvis du oppdager at barnet ditt utvikler blålig misfarging av huden (cyanose), spesielt involverer lepper og ansikt.

Se også

Årsaker

Transposisjon av de store arteriene oppstår under fosterets vekst når babyens hjerte utvikler seg. Hvorfor dette problemet oppstår er ukjent i de fleste tilfeller.

Normalt lungearterien - som fører blod fra hjertet til lungene for å få oksygen - er festet til nedre høyre kammer (høyre ventrikkel). Fra lungene går oksygenrikt blod til hjertet ditt øverst til venstre kammer (venstre atrium), gjennom mitralklaffen inn i den nedre venstre kammer (venstre ventrikkel). Aorta er normalt festet til den venstre ventrikkel. Det bærer oksygenrikt blod ut av hjertet ditt tilbake til resten av kroppen din.

Transposisjon av de store arterier. Mangel på oksygen til vevene.
Transposisjon av de store arterier. Mangel på oksygen til vevene.

I transposisjon av de store arterier, blir posisjonene av lungearterien og aorta byttet. Lungearterien er koblet til den venstre ventrikkel og aorta er koblet til den høyre ventrikkel. Oksygenfattig blod sirkulerer gjennom den høyre side av hjertet og tilbake til kroppen uten å passere gjennom lungene. Oksygenrikt blod sirkulerer gjennom den venstre side av hjertet og rett tilbake i lungene uten å bli sirkulert til resten av kroppen.

Sirkulasjon av oksygenfattig blod gjennom kroppen får huden til å ha en blå fargetone (cyanose). På grunn av dette, er transposisjon av de store arterier kalles en medfødt cyanotisk hjertefeil.

Selv om enkelte faktorer, slik som røde hunder eller andre virale sykdommer under svangerskap, mors alder over 40, eller mors diabetes, kan øke risikoen for denne tilstand, i de fleste tilfeller er årsaken er ukjent.

Se også

Risikofaktorer

Selv om den eksakte årsaken til transposisjon av de store arterier er kjent, kan flere faktorer øker risikoen for en baby som blir født med denne tilstanden, inkludert:

 • En historie med tysk meslinger (røde hunder) eller en annen viral sykdom hos mor under svangerskapet
 • En familie historie av transposisjon av de store arterier eller annen medfødt hjertefeil
 • Dårlig ernæring under svangerskapet
 • Å drikke alkohol under svangerskapet
 • En mor eldre enn 40 år
 • En mor som har dårlig kontrollert diabetes
 • Down syndrom i baby

Se også

Komplikasjoner

Mulige komplikasjoner av transposisjon av de store arterier omfatter:

 • Mangel på oksygen til vevene. Babyens vev får for lite oksygen, (hypoksi). Med mindre det er noen sammenblanding av oksygenrikt blod og oksygenfattig blod i barnets kropp, vil han eller hun ikke kunne overleve.
 • Hjertesvikt Hjertesvikt -. En tilstand der hjertet ikke kan pumpe nok blod til å dekke kroppens behov - kan utvikle seg over tid, fordi høyre ventrikkel pumper i henhold høyere trykk enn vanlig. Det legges vekt kan gjøre muskelen i høyre ventrikkel stiv eller svak.
 • Lungeskader. Mangelen av oksygenrikt blod forårsaker skader lungene, noe som gjør pusting vanskeligere.
Forberedelser til din avtale. Få en komplett familie historie for begge sider av barnets familie.
Forberedelser til din avtale. Få en komplett familie historie for begge sider av barnets familie.

Kirurgi er nødvendig for alle babyer med transposisjon av de store arterier tidlig i livet, vanligvis innen den første uken. Komplikasjoner av kirurgi for å korrigere transposisjon av de store arterier kan oppstå senere i livet, inkludert:

 • Innsnevring av arteries som leverer blod til hjertet (koronararteriene)
 • Hjerterytmeforstyrrelser (arytmier)
 • Hjertemuskelen svakhet eller stivhet fører til hjertesvikt
 • Utette hjerteklaffer

Se også

Forberedelser til din avtale

Barnets lege kan få mistanke om en medfødt hjertefeil hvis barnet har blålig hud fra fødselen av. Du vil da bli henvist til en pediatrisk hjertespesialist (kardiolog) for diagnose og behandling. Transposisjon av de store arterier er vanligvis diagnostisert på sykehuset kort tid etter fødselen som fører til øyeblikkelig samråd med pediatrisk kardiologer og kardiale kirurger. Nødprosedyrer er ofte nødvendig for å forbedre barnets oksygen nivå.

Du vil sannsynligvis ikke ha tid til å forberede ditt første møte med babyens lege fordi det vil skje kort tid etter fødselen, men for fremtidige besøk følgende informasjon kan være nyttig.

Hva du kan gjøre

 • Få en komplett familie historie for begge sider av barnets familie. Finn ut om noen i barnets familie noensinne ble født med en hjertefeil.
 • Be et familiemedlem eller en venn til å være med deg, hvis det er mulig. Noen ganger kan det være vanskelig å huske all informasjon gitt til deg, og fordi du er så bekymret for babyen din, kan du gå glipp av noe legen sier, eller du kan glemme noen detaljer.
 • Skriv ned spørsmål å spørre legen din.

For transposisjon av de store arterier, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer:

 • Hva forårsaket dette skal skje med barnet mitt?
 • Hvilke behandlinger er tilgjengelige, og som du anbefaler?
 • Hva skjer hvis barnet ikke ha kirurgi?
 • Etter operasjonen, vil min baby har noen dvelende problemer?
 • Vil barnet mitt har noen aktivitet begrensninger?
 • Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem? Hva nettsteder du anbefaler å besøke?

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille spørsmål under din avtale når du ikke forstår noe.

Hva du kan forvente fra legen din
Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål, for eksempel:

 • Er det en familiehistorie med hjertesykdom ved fødselen?
 • Visste du opplever betydelige sykdommer eller ta medisiner mens de er gravide?
 • Har du lagt merke til at barnet ditt har blålig hud, problemer med fôring eller pustevansker?

Se også

Tester og diagnose

Selv om det er mulig babyens transposisjon av de store arteriene kan bli diagnostisert før fødselen, kan det være vanskelig å diagnostisere. Prenatal tester for innarbeiding av de store arterier er vanligvis ikke gjort med mindre legen din mistenker babyen kan ha medfødt hjertesykdom. Etter at barnet er født, vil hans eller hennes lege umiddelbart mistenker en hjertefeil som transposisjon av de store arterier hvis barnet ditt har blå-farget huden (cyanose), eller hvis barnet har problemer med å puste.

Noen ganger er blåaktig hudfarge ikke så merkbar hvis barnet har en annen hjertefeil, for eksempel et hull i veggen som skiller høyre og venstre hjertekamrene (septum), som er slik at noen oksygenrikt blod til å reise gjennom legeme. Hvis hullet er i de øvre hjertekamrene, det kalles en atrial septumdefekt. I de nedre hjertekamrene, er mangelen kalles en Ventrikkelseptumdefekt. Det er også mulig at din baby kan ha en patent ductus arteriosus - en åpning mellom hjertets to store blodkar, aorta og lungearterien - som gjør at oksygenrikt og oksygenfattig blod å blande.

Når babyen blir mer aktiv, vil hjertefeil ikke gi nok blod gjennom og til slutt cyanose vil bli tydelig.

Babyens Legen kan også mistenker en hjertefeil hvis han eller hun hører et hjerte bilyd - en unormal susende lyd forårsaket av turbulent blodstrøm.

En fysisk eksamen alene er ikke nok til å diagnostisere transposisjon av de store arterier, imidlertid. En eller flere av de følgende tester er nødvendig for en nøyaktig diagnose:

 • . Ekkokardiografi En echocardiogram er en ultralyd av hjertet - den bruker lydbølger som spretter av babyens hjerte og produsere levende bilder som kan vises på en videoskjerm. Leger bruker denne testen for å diagnostisere transposisjon av de store arterier ved å se på stillingen av aorta og lungearterien. Echocardiograms kan også identifisere forbundet hjertefeil, for eksempel en Ventrikkelseptumdefekt, atrieseptumdefekt, eller patent ductus arteriosus.
 • Bryst x-ray. Selv en kiste X-ray gir ikke en definitiv diagnose av transposisjon av de store arterier, gjør det mulig for legen å se babyens hjerte størrelsen og plassering av aorta og lungearterien.
 • Elektrokardiogram. Et elektrokardiogram registrerer den elektriske aktiviteten i hjertet hver gang det kontrakter. Under denne prosedyren, er patcher med ledninger (elektroder) plasseres på babyens bryst, håndledd og ankler. Den elektroder måler elektrisk aktivitet, som er spilt inn på papir.
 • Hjertekateterisering. Denne prosedyren er vanligvis gjøres bare når andre tester, som for eksempel ekkokardiografi, ikke viser nok informasjon til å stille en diagnose. Under en hjertekateterisering, vever legen setter en tynn fleksibel slange (kateter) inn i en arterie eller vene i babyens lysken og opp til hans eller hennes hjerte. Et fargestoff injiseres gjennom kateteret for å gjøre babyens hjerte strukturer synlige på røntgenbildene. Kateteret måler også trykket i kamrene i babyens hjerte og blodkar. Hjertekateterisering kan gjøres raskt for å utføre en midlertidig behandling for transposisjon av de store arterier (ballong atrial septostomi).

Se også

Behandlinger og medisiner

Alle spedbarn med transposisjon av de store arterier trenger kirurgi for å rette feilen.

Før operasjon
Babyens lege kan anbefale flere alternativer for å hjelpe behandle tilstanden før korrigerende kirurgi. De omfatter:

 • Medisinering. Medisinen prostaglandin E1 (alprostadil) bidrar til å holde forbindelsen mellom aorta og lungearterien åpne (ductus arteriosus), øker blodstrømmen og bedre blanding av oksygen-fattig og oksygenrikt blod inntil operasjonen kan utføres.
 • Atrie septostomi Denne prosedyren -. Regel gjort ved hjelp hjertekateterisering snarere enn kirurgi - forstørrer en naturlig sammenheng mellom hjertets forkamrene (atriene). Det gir mulighet for oksygenrikt og oksygenfattig blod til å mikse og resultater i økt oksygentilførsel til babyens kropp.

Kirurgi
Kirurgiske alternativer er:

 • Arteriell switch operasjon. Dette er kirurgi som kirurger oftest bruker til å fikse transposisjon av de store arterier. Leger vanligvis utføre denne operasjonen i løpet av første levemåned.

  Under en arteriell bryter drift blir lungearterien og aorta beveget til sine normale stillinger: Lungearterien er koblet til den høyre ventrikkel og aorta er koblet til den venstre ventrikkel. Koronararteriene også blir satt inn igjen i aorta.

  Hvis barnet ditt har en Ventrikkelseptumdefekt eller en atrial septumdefekt, disse hullene vanligvis er lukket under operasjonen. I noen tilfeller kan imidlertid legen la små ventrikkelseptumdefekter å lukke på egenhånd.

 • Atrial switch operasjon. I denne operasjonen, gjør kirurgen en tunnel (baffel) mellom hjertets to forkamrene (atriene). Dette avleder oksygenfattig blod til den venstre ventrikkel og lungearterien og oksygenrikt blod til den høyre ventrikkel og aorta. Med denne fremgangsmåten, må den høyre ventrikkel pumpe blod til hele kroppen, i stedet for bare til lungene slik den ville gjøre i et normalt hjerte. Mulige komplikasjoner av atrial switch operasjonen omfatter uregelmessige hjerteslag, forpurre hindringer eller lekkasjer, og hjertesvikt på grunn av problemer med høyre ventrikkel funksjon.

Etter operasjonen
Etter korrigerende kirurgi, vil barnet trenger livslang oppfølging med et hjerte lege (kardiolog) som spesialiserer seg på medfødt hjertesykdom å overvåke hans eller hennes hjerte helse. Den kardiolog kan anbefale at barnet unngå visse aktiviteter, som for eksempel vektløfting, fordi de øker blodtrykket og kan understreke hjertet. Snakk med barnets lege om hva slags fysiske aktiviteter barnet kan gjøre, og hvor mye eller hvor ofte.

Hvis barnet hadde en atrial switch operasjon, kan han eller hun må ta antibiotika før tannbehandling og andre kirurgiske prosedyrer for å forebygge infeksjoner. De som har hatt den arterielle bryteren drift generelt ikke vil trenge forebyggende antibiotika.

Mange mennesker som gjennomgår den arterielle bryteren drift ikke trenger ytterligere kirurgi. Imidlertid kan noen komplikasjoner, for eksempel arytmier, hjerte lekker eller problemer med hjertets pumping, krever behandling.

Graviditet
Hvis du hadde transposisjon av de store arterier reparert i spedbarnsalder ditt, er det mulig for deg å ha en sunn graviditet, men spesialisert omsorg kan være nødvendig. Hvis du har planer om å bli gravid, snakk med kardiolog og fødselslege før conceiving. Hvis du har komplikasjoner som arytmier eller alvorlige hjerte muskel problemer, kan svangerskapet medføre fare for både mor og foster. I enkelte situasjoner, for eksempel for kvinner som har alvorlige komplikasjoner av sin hjertefeil, er graviditet anbefales ikke, selv for de med en reparert innarbeiding.

Se også

Mestring og støtte

Omsorg for en baby med et alvorlig hjerteproblem, for eksempel transposisjon av de store arterier, kan være utfordrende og skremmende. Her er noen strategier som kan bidra til å gjøre det enklere:

 • Søke støtte. Be om hjelp fra familiemedlemmer og venner. Snakk med ditt barns kardiolog om støtte grupper og andre typer hjelp som er tilgjengelig nær deg.
 • Registrere babyens helse historie. Kan være lurt å skrive ned babyens diagnose, medisiner, kirurgi og andre prosedyrer og datoene de ble utført, ditt barns kardiolog heter, og telefonnummer og annen viktig informasjon om barnets omsorg. Denne posten vil hjelpe deg å huske omsorgen barnet ditt har fått, og det vil være nyttig for leger som ikke er kjent med babyen å forstå hans eller hennes helse historie.
 • Snakke om dine bekymringer. Du kan bekymre om risikoen ved høy aktivitet, selv etter at barnet ditt har hatt korrigerende kirurgi. Snakk med hjertespesialist om hvilke aktiviteter som er trygt for barnet ditt. Hvis noen er off-limits, oppmuntre ditt barn i andre sysler heller enn å fokusere på hva han eller hun ikke kan gjøre. Hvis andre spørsmål om barnets helse bekymring, du diskutere dem med ditt barns kardiolog, også.

Selv om alle forhold er forskjellige, husk at på grunn av fremskritt i kirurgisk behandling, de fleste babyer med transposisjon av de store arterier vokse opp til et aktivt liv.

Se også

Forebygging

I de fleste tilfeller kan transposisjon av de store arterier ikke kan forhindres. Hvis du har en familiehistorie med hjertefeil eller hvis du allerede har et barn med en medfødt hjertefeil, før å bli gravid vurdere å snakke med en genetisk veileder og en kardiolog opplevd i medfødte hjertefeil.

I tillegg er det viktig å iverksette tiltak for å ha en sunn graviditet. For eksempel, før du blir gravid, være sikker på at du er oppdatert på alle dine vaksinasjoner, og begynne å ta en multivitamin med 400 mikrogram folsyre.

Se også